24 Юни, 2021 10:09 1 763 17

СЗО промени насоките за ваксинация, включвайки деца и юноши

  • сзо-
  • деца-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия

При деца и юноши по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни

СЗО промени насоките за ваксинация, включвайки деца и юноши - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу коронавирус с добавяне на клауза за деца и юноши. Актуализираната версия е публикувана на официалния уебсайт на СЗО, предаде БГНЕС.

„При деца и юноши по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни, така че ако не са в група с по-висок риск от тежък ход на коронавирус, те могат да не бъдат ваксинирани толкова спешно, колкото възрастните хора, хората с хронични заболявания и медицинските работници", се казва в документа.

В същото време той подчертава, че са необходими повече данни за употребата на различни ваксини сред децата, за да се предоставят общи препоръки за ваксиниране сред по-младите възрастови групи. Насоките също така отбелязват, че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че ваксината, разработена от „Pfizer“ и „BioNTech“, е подходяща за употреба от хора на възраст над 12 години. Съобщава се, че СЗО актуализира препоръките си, когато се появят нови доказателства от изследвания или епидемиологичната ситуация изисква промяна в политиката.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циганин със знатно потекло

    24 1 Отговор
    Хаааа нема на кого да прибутат боклуците вече.Ааасйййй майкоооууу нееее!😅😅😅😅
  • 2 Пурко

    29 1 Отговор
    Юруш опитни мишки! Слагайте маски като камили и се наредете на опашката за експерименти! Пълнете джобовете на бялата мафия вий робски люде!
  • 3 Edin

    30 1 Отговор
    Има ли луд, който ще си подложи децата на такъв експеримент?!?

    Коментиран от #7

  • 4 Менджеле

    20 0 Отговор
    Оставил съм добри ученици и алчни търгаши фармацевти! Всичко е Зергут!
  • 5 др Гей Билтс

    12 3 Отговор
    Ваксинационната кампания никога няма да успее в България, защото българинът се е научил, че много хубаво не е на хубаво. Мен последно ми биха манту за казармата, а от тогава си ходя здрав и прав, докато не ме поразиха с Новичока преди 6м.
  • 6 Всяка

    23 1 Отговор
    клечка , която се огъва до безкрайност , в даден момент се чупи !
  • 7 честен ционист

    2 23 Отговор

    До коментар #3 от "Edin":

    Ако не искаш да са в класа с неваксинираните от малцинствата, преместени в друг град..? Или пък детето ти да няма право да кандидатства във ВУЗ след като завърши..? Изборът ще е твой до някое време, докато синът ти/дъщеря ти не ти тегли една дълга и широка, че си му/й съсипал живота. Как ти се струва тая дилема?

    Коментиран от #9, #12

  • 8 ШиШиШиШи

    20 1 Отговор
    Следваща стъпка ще бъде ваксинация на ЗАРОДИША ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА
  • 9 Edin

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Детето ти ще ти тегли една майна на теб, като го ваксинираш с някаква неизследвана васкина, променяща днк-то му, и след години се окаже че не може да има деца или ще се раждат изродени.

    Коментиран от #11

  • 10 Долна, алчна сган

    26 0 Отговор
    Вашта кожа мръсна!Долу алчните, мръсни ръце от децата! Пълнолетните- който иска да се боцка, негов си проблем. Боклуци гадни-СЗО.
  • 11 честен ционист

    1 21 Отговор

    До коментар #9 от "Edin":

    Никой не е застрахован от провал, но кажи ми какво ще обясниш на децата си като останат без образование, изпаднали от обществената система, заклеймени като сектанти само след няколко години? Че си ги предпазил, от нещо, което е можело да им се случи, та затова сега живеят на село като амишите?
  • 12 Mastermind

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Ти иди ваксинирай твоето дете! И без това такива като вас не трябва да се размножават!
  • 13 НЕ МЕ ТРИЙ

    6 2 Отговор
    ДАЛИ Е СЛУЧАЙНО!?!?!Създателят на едноименната антивирусна прогама Джон МакAфи е открит мъртъв в килията си в барселонски затвор. Предполага се, че той сам се е самоубил, часове след решението да бъде екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред американски съд.
    Срещу 75-годишният МакАфи са повдигнати няколко обвинения за укриване на данъци в размер на поне 13 млн. долара и манипулиране на пазара на криптовалутата биткойн.
    През октомври миналата година той бе задържан по искане на американските власти на летището в Барселона и очакваше съдебно решение дали ще бъде екстрадиран отвъд Океана.
    МакАфи беше заплашен от 30 години затвор.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рошко

    6 0 Отговор
    А препоръчва ли деца и юноши на милионери и милиардери, за чипиране
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Питане

    9 0 Отговор
    Какъв е този неистов напън да ваксинират цялото население на 3емята? Нали уж беше доброволно, а стана доброзорно. Или фармацевтичните компании искат милиарди, пък, ако ще народът да умира. Отвратителни безумци.