Last news in Fakti

25 Юни, 2021 07:56 6 494 14

Установиха колко антитела са нужни, за да няма симптоматичен COVID-19

  • антитела-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • учени

Тези резултати са важни, посочиха британските учени

Установиха колко антитела са нужни, за да няма симптоматичен COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Британски учени установиха нивото на антитела, което е необходимо за предотвратяване на симптоматичен COVID-19, предаде Ройтерс, като цитира изследване на Оксфордския университет.

Резултатите могат да доведат до ускоряване на процеса по разработването на нова ваксина. Учените са изследвали кръвни проби от доброволци, участвали в изпитванията на ваксината на "AstraZeneca". Нивото на антителата им 28 дни след втората доза от препарата е сравнено с това на хора, които са се разболели от COVID-19 повече от седем дни след взимането на кръвната проба.

Наличие на голям брой от някои антитела е установено в кръвните проби, които учените са използвали, за да установят нива на антитела, свързани с различи степени на защита срещу вируса. На следващ етап от изследването учените успявали да изчислят ефективността на ваксината от 50% до 90% на базата на нивото на антителата, които са се образували след втората доза на ваксината, предаде Dariknews.bg.

"Тези резултати са важни, тъй като ни позволяват да направим оценка на ефективността на ваксината, като използваме кръвни проби от по-малък брой клинични изпитвания, отколкото ни бяха необходими преди", обяснява д-р Мерин Войзи, която е част от изследователския екип. Според учените това ще ускори разработката и процеса на одобрение на нови препарати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    21 3 Отговор
    Звучи като решение на спора " Колко дявола могат да се съберат наа върха на една игла !"
  • 3 Госあ

    12 3 Отговор
    Калинките да изхвърлят рнк и векторните ваксини и да внасят конвенционални и протеинови. С протеинова ваксина бих се боцкал докато не изкарам необходимия титър. Не се ли напечелиха вече ???
  • 4 въпросче

    35 0 Отговор
    Установиха колко антитела са нужни, за да няма симптоматичен COVID-19. И КОЛКО СА АНТИТЕЛАТА,КОИТО СА НИ НУЖНИ В КРАЙНА СМЕТКА?

    Коментиран от #6, #13

  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    11 1 Отговор
    В ранното Средновековие християнската религия била вече основна в Европа. Дискусиите били главната форма за разпространяване на знания, изясняване и налагане на виждания. Основната тема на диспутите бил въпросът : „Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла“. Темата предизвиквала разгорещени спорове между теолозите, макар че никой не бил виждал дявол и нямал представа какво представлява той....
  • 6 един от многото

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Все едно съм питал бившия президент Стоянов , колко е часа , и след половин час плямпане от негова страна , така и не разбираш колко точно е часа!

    Коментиран от #12

  • 7 Лекарство

    8 1 Отговор
    Не исками ваксини, а лекарство!!!
  • 8 Дрънканици

    12 1 Отговор
    Компютърни симулации и глупости. Отдавна се изясни че имунния отговор не е само антитела, но и активиране на имунни клетки които тези "учени" са пренебрегнали, а клетките може да са по важни от антителата както като имунен отговор така и като имунна памет.
  • 9 Аферим

    6 1 Отговор
    И в крайна сметка, какво е установила "доктор" Менгеле Войзи?!!! А за венозните тромбози нещо откриха ли?!!!
  • 10 хмм

    7 2 Отговор
    Единственото което искат е да се боцкаме през 6 месеца с отровите им. Ще въртът и сучат да ни убеждават че "ваксината" ще ни спасява от грипчето ковид.

    Коментиран от #11

  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "хмм":

    Само дето самите те не знаят как ще ни боцкат ::: 6'000'000 българи по 2 игли на ваеки 6 месец = 1'000'000 ×2 всеки месец = 2'000'000:30= 66'666 боцнати всеки Божи ден !!! дяволски много хора , дяволски много шестици/
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дада

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Калинкa Мucuрkoва
  • 14 Гост

    1 1 Отговор
    Така и не пише, колко трябва да е нивото на антителата, както е казано в заглавието. 1 звезда от мен.