Last news in Fakti

25 Юни, 2021 18:50 2 264 3

Турция изолира туристи с COVID-19 в специални зони в хотелите

  • турция-
  • туризъм-
  • коронавирус-
  • ваксина

Туристи без ваксина, включително деца на възраст над 6 г., трябва при пристигането си в Турция да представят негативен PCR-тест, направен до 72 часа преди пътуването им

Турция изолира туристи с COVID-19 в специални зони в хотелите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Туристите, заразени с COVID-19 в Турция, ще бъдат поставяни под карантина в редица хотели, а при необходимост ще бъдат хоспитализирани. Това съобщи турското министерство на културата и туризма за РИА Новости, цитирано от БТА.

Според турската програма "Сигурен туризъм" ("Safe Tourism") хотелите с 50 и повече стаи трябва да имат специални зони за изолация. Ако се окаже, че турист е заразен с коронавирус, той и роднините му, или приятелите му ще бъдат изолирани в специалната зона, се казва в съобщението на министерството на туризма.

Ако периодът на карантината е по-дълъг от планираната почивка, допълнителните разходи за престоя на туристите се поемат от хотела на базата на специална застраховка, която е разработена за такива хотели. Препоръчва се туристите предварително да се информират дали за обекта е направена такава застраховка.

Ако пациентът е с тежки симптоми на коронавирус, той ще бъде хоспитализиран. Всички методи на лечение ще бъдат извършени само със съгласието на пациента, посочва турското министерство на туризма.

Туристи без ваксина, включително деца на възраст над 6 г., трябва при пристигането си в Турция да представят негативен PCR-тест, направен до 72 часа преди пътуването им, или справка за прекаран COVID-19 в рамките на последните шест месеца.

Имунизираните трябва да покажат ваксинационен сертификат на английски език. От поставянето на втората доза от ваксината е необходимо да са изминали най-малко 14 дни.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Анталия

    5 1 Отговор
    Да така е, 90%" от тях идват от Русия.
  • 2 Рошко

    10 0 Отговор
    Как така при тях може, тука не, там един тест е 30 кинта тука 80? Питам аз и отговор не искам, и после турците лоши ни замервали с галлоши
  • 3 5иция

    5 0 Отговор
    Защо в заглавието някои е забравил да напише онова ЩЕ за което се споменава по надолу в статията.