Last news in Fakti

26 Юни, 2021 14:53 1 928 11

Разхлабване! И Испания свали маските на открито

  • коронавирус-
  • испания-
  • мадрид-
  • маски

Според психолозите ще е необходимо време, докато хората отново свикнат с мисълта, че могат да покажат безопасно лицата си

Разхлабване! И Испания свали маските на открито - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Десетки хора се събраха точно в полунощ на Пуерта дел Сол в Мадрид, за да отпразнуват отпадането на задължителното носене на маски на открити пространства от днес. Това се случи точно 401 дни след началото на пандемията, която промени живота в целия свят.

Използването на маска ще остане задължително в затворени пространства, в обществения транспорт, на палубите на обществени лодки и кораби, както и на концерти и места, където не може да се поддържа безопасна дистанция от един метър и половина между хората.

Здравните експерти предупреждават, че по-гъвкавото използване на маската не означава, че пандемията е приключила и призовават за предпазливост и отговорност, тъй като индийският вариант на Covid-19 вече циркулира в обществото, а не всички хора са получили пълната си ваксинация.

Близо 52% от населението са с една доза и почти 34% са с две. Това е причината президентът на Испанското имунологично дружество Маркос Лопес Хойос да смята премахването на маската в открити пространства за твърде „ранно“.

Според психолозите ще е необходимо време, докато хората отново свикнат с мисълта, че могат да покажат безопасно лицата си. Затова тези, които се страхуват, могат да продължат да носят маски. Днес по улиците на Барселона могат да се видят както хора с маски, така и без, но всички имат такива в чантите или джобовете си, защото в закрити пространства те все още са задължителни.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без маска

    4 6 Отговор
    Ще ми се да разсхлабя и аз някоя знойна испанка:)

    Коментиран от #8

  • 2 JEFF

    10 5 Отговор
    Вчера се разходих по плажа и останах безкрайно доволен . В Испания животът се завръща.
  • 3 Ураа

    17 6 Отговор
    На испанските шилета им махнаха намордниците! Голяма новина! Като ги знам обаче какви са телета, ще си ги носят доброволно. Няма такива глупаци.
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 2 Отговор
    "знойна испанка" Е ВЕЧЕ МИТ, както и коридата! Испанците са станали прагматични, пресметливи и напълно "поевропейчени"...

    Коментиран от #7

  • 5 Испански

    11 3 Отговор
    Обаче много промити мозъци, продължават да ходят с маски в Мадрид. Даже ме гледат лошо като ме видят без маска.
  • 6 нашия

    11 3 Отговор
    колко са зле горките празнуват разхлабването на каишката ...точно като животинчета без разум а само с инстинкти....за които се съмнявам че са притупени до дебилност.....мъка къка много мъка има по тоя свят
  • 7 Да си свалят гащите

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Гащите да си свалят
  • 8 Фершел

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "без маска":

    Ти внимавай да не те олабят
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Covididiot

    0 1 Отговор
    Днес се боцнах, утре пак!
  • 11 Всеки си приценя дали да носи...

    0 0 Отговор
    Маска на рискови места!Който има по три, четири байпаса, естествено ще се пази!Младите и здравите хвъркат на високо ,а от високо се пада най болезнено....Руска ролетка на 65 години не е много разумно за хора с рисково здраве..