Last news in Fakti

29 Юни, 2021 10:21 2 251 7

Делта мутацията променя изискванията за влизане в някои държави

  • делта-
  • делта вариант-
  • германия-
  • пътуване-
  • коронавирус-
  • пандемия

Германия ограничава възможностите за влизане от Португалия и Русия

Делта мутацията променя изискванията за влизане в някои държави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бързо разпространяващата се Делта мутация на коронавируса променя изискванията за влизане в някои европейски държави, предаде БНР.

От полунощ Германия, където Делта вариантът е доказан при близо половината от новите случаи, ограничава възможностите за влизане от Португалия и Русия. За пристигащите от двете страни, където Делта вариантът се разпространява особено бързо, вече е в сила задължителна 14-дневна карантина, включително за ваксинирани и преболедували. Летище Франкфурт обяви от днес допълнителни проверки на пристигащите от Португалия.

Регионалното правителство в Майорка вече изисква от пристигащите туристически групи от над 20 души отрицателен резултат от PCR тест или документ за приключен пълен цикъл ваксинация. Същите изисквания въвежда Испания за територията на цялата страна за пристигащи от Великобритания.

Броени дни преди да влезе в сила дигиталният европейски ваксинационен сертификат големите европейски авиокомпании очакват хаос на летищата в идните седмици на очакван ръст на туристическите пътувания. Причината са разнородните разпоредби на граничния контрол в отделните страни членки. Сдруженията на авиокомпаниите настояват за единни разпоредби за проверка на QR кодовете, която да се извършва извън терминалите на летищата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стария моряк

    11 3 Отговор
    Пълна карантина за всички пристигащи от Великобритания и Канада , защото индийците в тези държави са мнозинство от чужденците. Канада щяла да се казва Каниндия а Великобритания , Британиндия!

    Коментиран от #4

  • 2 Мераклия

    6 0 Отговор
    Вадете ваксини, искам да се ваксинирам! Будала съм и не ме е срам да го призная!
  • 3 Майка Ганг

    2 1 Отговор
    Нали сте наясно, че тази мутация не случайно се пръкна в Индия?
    Там е топло и индийците много пътуват по света!
  • 4 Ашок

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "стария моряк":

    Не е луд , който изяжда баницата!
    Не са ги спряли навреме, а са ги канили да им мият тоалетните.........
  • 5 Колектор

    2 0 Отговор
    Ще си сменя хобито: ще колекционирам ваксини!
    Има, не е като да няма.
    И ще пиша на Гинес да ме запише в книгата!
  • 6 ARGON

    5 0 Отговор
    Глупава еврейска дезинформация и ковид-пропаганда. По добре пишете как Лондон в момента се бунтува срещу еврейския ковид-фашизъм.
  • 7 Ну.погоди

    4 0 Отговор
    НЯМА НИКАЕВА ДЕЛТА .ИМА ЛЬЖИ И НАПЬВАНЕ ЗА ПОРЕДНОТО БОЦКАНЕ.