30 Юни, 2021 14:16 3 583 24

Путин се обяви против задължителната ваксинация

  • владимир путин-
  • русия-
  • спутник v-
  • москва-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пряка линия

Близки на руския лидер са се заразили с коронавируса след ваксиниране

Путин се обяви против задължителната ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Русия Владимир Путин започна да отговаря в пряк ефир на въпроси, изпратени във връзка с днешната му, 18-а поред годишна "пряка линия". Той разказа, че се е ваксинирал с руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V, предаде ТАСС, съобщи БТА.

По-рано Кремъл не съобщи какъв препарат руско производство е инжектиран на държавния глава и заяви, че всички руски ваксини са ефикасни. Близки на руския лидер са се заразили с коронавируса след ваксиниране, но са понесли инфекцията леко, изтъкна държавният лидер. Той не разкри кои са те, като се ограничи да каже, че са от най-близкото му обкръжение. Действията на властите в редица региони от Руската федерация целят да се избегне въвеждането на локдаун заради разпространението на коронавируса, заяви Путин.

При локдаун се затварят цели предприятия, хората остават без работа и без заплати, фалират дребни и средни бизнесмени, спадат доходите на населението, напомни руският президент. Запитан ще бъде ли и занапред доброволно имунизирането срещу COVID-19 в Русия, Путин заяви, че остава противник на задължителната обща ваксинация. Въвеждането на задължително ваксиниране за отделни категории хора на места се извършва строго според закона, подчерта той.

Близо 23 милиона жители на Русия вече са имунизирани срещу коронавируса и "слава Богу, у нас няма такива трагични ситуации след ваксинация, както след прилагането на (ваксините на компаниите) Астра/Зенека или Пфайзер там" - в други страни, заяви президентът на Русия. По-нататъшното разпространение на пандемията може да бъде предотвратено единствено чрез ваксинация, посочи той. Организирането на мачове от Евро-2020 в Санкт Петербург на фона на пандемията е необходимо с оглед на ангажиментите, поети по-рано от Русия, обясни държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    35 2 Отговор
    Путин се обяви против задължителната ваксинация. И АЗ,И АЗ!
  • 2 Калугин

    9 35 Отговор
    Руската ваксина е едно хибридно оръжие и пропаганден изнструмент на диктатора за вътрешна и външна употреба. Тя е чисто пропаганден, а не медицински продукт.

    Коментиран от #16

  • 3 зелен петел

    34 4 Отговор
    Голям е тоя пич,Голям!
  • 4 GLOBALIST

    9 24 Отговор
    тоз е глобалист като предходните предатели И НАРОДА ЩЕ ГО ИЗХВЪРЛИ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ИНЖЕКТИРА С ТВОЙТА ОТРОВА БЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА КАЖЕ ЧЕ СЕ Е ИНЖЕКТИРАЛ ЩЕ ПОВЯРВАМЕ КОГАТО НЯКОЙ РУСНАК ИЗБЕРЕ ШИШЕНЦЕТО И ТОЙ ЛИЧНО ТЕ ИНЖЕКТИРА ДРУГОТО Е ГЛОБАЛИСТКИ ПРИКАЗКИ .НАВАЛНИ ЩЕ РАЗРУШИ РУСИЯ БЪРЗО А ТОЗИ БАВНО ВОДИ РУСИЯ КЪМ АГЕНДА 2030 ИЗТРЕБВА НАРОДА СИ.
  • 5 шуримури

    5 11 Отговор
    Очаквах 18-те красавици от Украйна,които бяха арестувани в хотел в Дубай-бай,да отидат на срещата на Вл.Вл. с кадрите на партия "Единна Русия" онзи ден и да се съблекат в залата пред тв.камерите,както майка ги е родила. Всички щяха да изпопадат от изненада.
  • 6 Фифи сладката

    23 2 Отговор
    Вл.Путин е интелигентен и начетен човек. Очаквам британската кралица отново да го покани на разговор в двореца в Лондон.

    Коментиран от #22

  • 7 боядисановрабче

    0 13 Отговор
    Само за ваксинирани!

  • 8 123

    17 13 Отговор
    Що ограничавате хората по ресторантите тогава? Казваш че не е задължителна, ама ограничаваш правата.

    Коментиран от #13

  • 9 Голям.......

    15 14 Отговор
    Актьор.........иначе прокарва законите с които буквално изнудва гражданите си за "ваксинации", разбира се кметовете са виновни той ни чул ни видял!.......

    Коментиран от #20

  • 10 Наблюдател

    27 0 Отговор
    Путин :*Слава Богу, у нас няма такива трагични ситуации след ваксинация, както след прилагането на (ваксините на компаниите) Астра/Зенека или Пфайзер там" -Вече целия свят знае, за жертвите в ЕС от астрата и Пфайзера, но за натовските слуги в Брюксел живора на хората не е важен.
  • 11 дфу

    22 1 Отговор
    Наскоро ходих в да се подстригвам, и питах една от фризьорките ще се ваксинира ли срещу ковид, а те категорично беше против. Разказа ми как преди години се ваксинирала срещу сезонен грип, и след това 6 месеца болна заради ваксината. Питах я дали през изминалия есенно-пролетен сезон се е разболявала, понеже постоянно има контакт с различни клиенти. Каза, че не е. Даже с температура идвали клиенти.
  • 12 Е требва некой.....

    5 14 Отговор
    Да играе ролята на "добрия" бащица в Русия, нищо че същевременно изнудват и ограничават правата на руските граждани поголовно във всички руски общини - той Путин не живее сякаш в Русия а в бункера и не чува какво се върши в страната!

    Коментиран от #15

  • 13 Ето

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Това е същинският въпрос! Защо ограничават неваксинираните хора! Защото който е поискал, се е ваксинирал - ерго, защитен е! Неваксинираните си знаят как да се пазят! И най- важното - не представляват опасност за ваксинираните!!!
  • 14 е да де

    0 4 Отговор
    Изммислил го е другаря от КГБ,скоро и тук найвероятно.

  • 15 Хахаха

    5 13 Отговор

    До коментар #12 от "Е требва некой.....":

    Глупости. През цялата година ограничаваха правата на хората в ЕС. Това не ви е разтревожило. В Русия нямаше нищо подобно. Можеше всичко. Затова е довело до това положение:. прекалената свобода на руснаците. Сега там властите казаха: трябва да се поучим от запада, както те ограничаваха правата на хората в името на справяне с пандемията. Познавайки сънародниците си, мисля, че те действат в съответствие с руската поговорка: ,,Пока гром не грянет, мужик не перекрестится".
    Само общественният интерес налага по строги мерки. Аз съм ЗА задължителната ваксинация и в Русия и в други страни.
  • 16 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Калугин":

    Какъв експерт си?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Като е против защо?

    6 5 Отговор
    Тогава не пускат в ресторант без QR код, защо не пускат в градския транспорт и кой е дал нареждане на болниците да лекуват само "ваксинирани" , а? ( Потърсете в интернет да видите как отказват лечение в Русия без "ваксиниране" в стая преди това! А Путин или двойник какво имаш да кажеш по тия въпроси в бункера чул ли си нещо??!!!
  • 19 от 14

    2 0 Отговор
    Що бе,не ви ли се вярва?Тзи депутат е личен съветник на Путин?
    Въъпрос на ввреме е да пуснат чекистите да колят и бесят назначени мисирки и псеевдо капиталисти милионери.Човека го казва 90% ще са в затвора и няма къде да избягат от КГБ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рико

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фифи сладката":

    С този и Кадиров не разговаря като с равен, ама той за нещо се мисли. При договорена среща с Кралицата, беше закъснял ... 40 минути. Руснаците сигурно се гордеят с такава откровена простащина. Друга покана няма да има.

    Коментиран от #23

  • 23 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Рико":

    Ето какво пише биографът му : " ... И участниците в боевете без правила. На състезания от такъв тип Путин кой знае защо не закъснява. Но закъснява цели 40 минути за официалната визита при английската кралица през 2002 г. — първата от времето на император Николай I. " Политик?

    Коментиран от #24

  • 24 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Рико":

    Може да има уважителна причина,хранително неразположение.....примерно!