Last news in Fakti

30 Юни, 2021 17:10 2 121 27

Нова вълна! Пети австралийски град в локдаун заради COVID-19

  • австралия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • алис спрингс

От началото на пандемията Австралия регистрира малко над 30 000 случая на зараза, сред които 910 починали от COVID-19 при население от 25 милиона души

Нова вълна! Пети австралийски град в локдаун заради COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Алис Спрингс, намиращ се насред огромната австралийска пустош, днес стана петият град, който влезе в локдаун заради риск от разпространението на коронавирусната зараза, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В локдаун са вече Сидни, Бризбейн, Пърт и Дарвин. Това означава, че милиони австралийци са в изолация заради нов подем на епидемията, свързан с пропуски в механизмите за карантиниране на пътници, пристигащи от чужбина.

Алис Спрингс, който се намира насред пустинята в централната част на Австралия, бе поставен в локдаун, за да бъде защитено по-специално аборигенското население, което е по-уязвимо от COVID-19, според представител на властите. Мярката ще продължи първоначално за три дни и беше наложена, след като мъж, който имал връзка със служители на златна мина недалеч, е прекарал няколко часа на местното летище. Според местните власти човекът вероятно не е заразен, но те не искат да поемат никакви рискове.

Представители на здравните власти на различните щати и територии на страната разкритикуваха федералното правителство заради бавното напредване на ваксинационната кампания. Досега само 5 процента от населението е получило 2 дози от ваксините срещу коронавируса. Вчера премиерът Скот Морисън обяви, че ваксината на АстраЗенека ще е на разположение на цялото население на възраст, подходяща за ваксиниране. Но медици се противопоставиха на това решение, казвайки, че то противоречи на мнението на експертите за установена връзка между ваксината на АстраЗенека и кръвни съсиреци, които се образуват много рядко, но са често пъти смъртоносни, предаде Франс прес.

Властите на щатите Куинсланд и на Западна Австралия препоръчаха на хората под 40 години да не се ваксинират с този препарат, допълва Асошиейтед прес. От началото на пандемията Австралия регистрира малко над 30 000 случая на зараза, сред които 910 починали от COVID-19 при население от 25 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е нали да напред с ваксините

    30 15 Отговор
    Заедно с Чили, Великобритания и други където ситуацията също е много зле ..
    Е господа ваксъри слушаме ви..

    Коментиран от #4

  • 2 Пешо

    21 11 Отговор
    Спрете се с глупостите. Не е толкова фатален. Всичко е икономически бум

    Коментиран от #26

  • 3 Пешо

    14 10 Отговор
    До година ще имате пари и няма да може нищо да си купите
  • 4 Ваксиниран1403

    17 20 Отговор

    До коментар #1 от "Е нали да напред с ваксините":

    Разни наивни антиваксъри се пукнаха да дават пример с Великобритания как въпреки многото ваксинирани имали голямо нарастване на случаите, но ситуацията в Русия отказва да я коментират. Някои от тях отричат там да има проблем въобще.
    За техен ужас аз ще анализирам един много важен аспект при сравнението между не ваксиниращите се руснаци и масово ваксиниращите се англичани. За последните 14 дни починалите от ковид в Великобритания са само 205 човека, а в Русия за същия период починалите са 7182. Ако отнесем този брои на починалите към населението на двете страни се получава 3 човека на милион за Великобритания срещу 49.2 човека на милион за Русия. Тоест смъртността от ковид в Русия в момента е 16 пъти по-голяма от тази в Великобритания. Изводите да си прави всеки сам и да се замисли хубаво дали да вярва на антиваксърски нелепи теории и простотии.

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Борко

    13 10 Отговор
    Наште чували останаха да им ги пратим

    Коментиран от #7

  • 6 67778

    12 9 Отговор
    Ма що ве - няма ли слънце там, няма ли лято там, а са и ваксинирани?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 неваксиниран

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ваксиниран1403":

    Нямаме никакви основание да вярваме на каквито и да било данни от Англия или друго соросоидна страна. В България масово мрат ваксинирани в момента, но по телевизора нищо не казват - просто изчакай своя ред и се моли аспиринчето против тромби да те спаси

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Буци Толупа

    3 4 Отговор
    ваксинира ли се?
  • 11 Ковида

    5 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ваксиниран1403":

    Много си зле!😂🤣😂

    Коментиран от #13

  • 12 Ваксиниран1403

    16 9 Отговор

    До коментар #9 от "push":

    Не съм за ужас на антиваксърите. Аз съм жив и прекрасно здраве както и всичките ми роднини, които също се ваксинираха.

    Коментиран от #15

  • 13 Ваксиниран1403

    13 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ковида":

    Н знам дали аз съм зле, но вие дето сте добре не можете да оборите фактите за които говоря.
  • 14 Овчар......

    11 10 Отговор
    И така ...............Вълните ще са до безкрайност! Докато овцете не разберат че ги манипулират - нещо изключено - предвид медикаментите с които ще бъдат обработени!.............
  • 15 Аз избирам да не се ваксинирам

    7 12 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксиниран1403":

    Ти имаш проблем с избора на хората. Кой си ти, че да ги съдиш и съветваш? Отговори си на този въпрос и дано осъзнаеш че светът не се върти около теб.

    Коментиран от #17

  • 16 Ваксиниран1403

    15 9 Отговор

    До коментар #8 от "неваксиниран":

    Глупости масово мрат само в главите на антиваксърите. Ваксинирани и не ваксинирани хора умират разбира се, но това няма нищо общо с ваксинацията. Напротив в момента смъртността от всичко в страна се варна на нормалните си нива от предишните години. Обаче дока бяха пиковете на епидемията това не беше така и тогава смъртността беше рекордна. За съжаление с отказа си от ваксинация и вярата в абсолютно неоснователни глупости си гарантираме отново от това което беше плюс една огромна икономическа криза която ще се стовари върху всички .
  • 17 Ваксиниран1403

    12 8 Отговор

    До коментар #15 от "Аз избирам да не се ваксинирам":

    Да ти решаваш дали да се ваксинираш разбира се, но въпроса е на базата какво го правиш. На обективни неща или на спекулации тиражирани масово.
    Вероятността да ти се случи нещо сериозно от ваксината е хиляди пъти по-малка от това да спечелиш от лотарията и милиони пъти по-малка от това да катастрофираш с колата и да пострадаш. Въпреки тази вероятност да пострадаш при катастрофа всеки ден рискуваш нали? Въпроса е в оценка на риска. Вероятната за усложнения след прекаран ковид е безкрайно по-голяма в сравнение с вероятността за сериозна нежелателна реакция след ваксинация. Но ваксинацията била страшна защото никои не ви гарантирал,че вие евентуално няма да те сред седемте човека които евентуално може да получат сериозни нежелателни реакции след ваксинация на цялото население на България, нищо че умрелите от или с ковид рядко има дни когато са по-малко от 7 на ден, а допреди месец два бяха по 200 на ден. Странна логика.

    Коментиран от #18

  • 18 да питам

    10 12 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    Ти значи вярваш на стъкмистиката? Ой, завалиятя. От всички около мен инжектирани, само трима са без оплаквания за сега, останалите не искам да ги обсъждам.

    Коментиран от #19

  • 19 Ваксиниран1403

    12 8 Отговор

    До коментар #18 от "да питам":

    От всички ваксинирани около мен никой няма никакви сериозни оплаквания. В много случаи както и при мен страничния ефект е само като натъртено място там където е поставена инжекцията и отшумява за по-малко от денонощие. При някои хора дискомфорта е малко по-голям и има лека болка или лека температура , но нищо страшно.

    Коментиран от #20

  • 20 Англичанин

    12 9 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Всички в Англия сме ваксинирани, затворени, отново боледуваме от Ковид и не ни пускат да пътуваме никъде. Чудя се защо така се получи?

    Коментиран от #21

  • 21 Ваксиниран1403

    10 9 Отговор

    До коментар #20 от "Англичанин":

    А болниците ви пълни ли са като пи предните вали? Не нали. А смътността при вас нарасна ли като предните пъти? Не нали. Ами ако не бяхте ваксинирани дали щеш да е така? Не разбира се. Е това е ползата от това че сте ваксинирани. Не можете да пътувате извън страната но не сте под национална карантина и няма да бъдете за разлика от други страни без голяма степен на ваксинация при които вълната ще е като цунами което ги помита.
  • 22 Боже

    8 8 Отговор
    Ковид шизофрения!
  • 23 някой

    2 1 Отговор
    Всеки сам да решава, дали да се ваксинира или не! Хубаво! Но животът смесва, по един или друг начин, всички ваксинирани и не ваксинирани! И като започне епидемията и почнат хора да мрат, кого изкарваме виновен?
  • 24 Бай

    4 6 Отговор
    Тия тупанари преди време се бяха събрали да умуват дали да екзекутират гълъба ,който прелетял от щатите до тях ,щото щял да ги зарази с ковида..сега локдауна слагат..голям майтап!!
  • 25 Гост

    4 3 Отговор
    Ваксиниран1403 е мобилизирал цялата си ваксинирана рода да цъкат минуси на коментарите "против ковид" и плюсове на коментарите "за ковид". 😅😅😅 мно'о плоско
  • 26 ARGON

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Еврейската цел е икономически колапс за ликвидиране на средната класа и контрол над гоите.
  • 27 гост

    1 0 Отговор
    Нали бяхте затворили всичко и бяхте овладяли положението, скапаняци.Какво стана, както казваше Мангъров, когато пак излезнат навън, всичко започва отначяло.А честито и много поздрави на умните.