Last news in Fakti

5 Юли, 2021 12:42 3 658 19

Делта вариантът на вируса паникьосва Европа и Америка

  • делта-
  • делта вариант-
  • коронавирус-
  • европа-
  • америка-
  • джо байдън-
  • вирус-
  • имунитет-
  • гърция

Президентът Джо Байдън предупреди, че COVID-19 все още „не е победен“

Делта вариантът на вируса паникьосва Европа и Америка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на туризма на Гърция Харис Теохарис обърна специално внимание на разпространението на Делта варианта в страната. Той каза, че „ваксинацията е най-важният фактор за туризма в международен план, не само в Гърция. Трябва да разберем, че от ускоряването на ваксинационната кампания зависи дали ще се върнем към нормалното състояние или ще останем обсадени от пандемията и под постоянната заплаха от мутации“, предаде агенция БГНЕС.

Теохарис подчерта, че защитата на Гърция срещу варианта „Делта“ ще се превърне в най-добрата ѝ сезонна туристическа реклама. В интервю за гръцкия уебсайт tourismtoday, Теохарис похвали „координирания план на гръцкото правителство за защита на здравето както на гръцките граждани, така и на туристите, с оглед на голямото търсене, както и на задействаните предпазни механизми за опазване на общественото здраве“. „Както не се поколебахме да предприемем необходимите мерки, колкото и тежки да бяха, така и ще направим необходимото, ако това се налага от развитието на ситуацията“, посочи той. Разпространението на коронавируса се засили във Франция през последните пет дни поради индийският вариант "Делта", заяви министърът на здравеопазването на Франция.

"През последните пет дни разпространението на вируса не е намаляло – напротив увеличило се е. Това се дължи на силно заразния вариант „Делта", написа Веран в Туитър. Според него" английският пример показва, че нова вълна от епидемия е възможна още в края на юли и началото на август”. „Можем да ограничим нейните санитарни последици, ако се съобразим с ограничителни мерки, ваксинираме се и правим редовни тестове”, каза Веран.

Според властите от началото на епидемията във Франция са установени над 5,7 милиона случая на коронавирусна инфекция, от които 2,500 са регистрирани през последните 24 часа. Повече от 111 000 души са починали от последствията на инфекцията от началото на пандемията в републиката. През последните седем дни 803 души са приети в болници в страната със симптоми на COVID-19. Според здравните власти към момента около 34 милиона французи са получили поне една доза ваксина. Индийският вариант на коронавируса (вариантът „Делта” според новата класификация на СЗО) вероятно ще причини по-тежки заболявания от другите разновидности, заяви Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести в САЩ, предаде NBC.

Както отбеляза Фаучи, посоченият вариант на вируса "очевидно е по-заразен". „По-лесно се предава от човек на човек“, каза специалистът. Според американски изследователи, посоченият вариант "изглежда по-смъртоносен", тъй като "причинява по-сериозни заболявания, което води до хоспитализация, а в по-чести случаи и до смърт".

В края на юни ръководителят на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ Рошел Валенски обяви, че американски експерти правят проучвания дали „Делта” причинява по-тежки заболявания. Според университета "Джон Хопкинс", който прави изчисленията си въз основа на информация от федералните и местните власти, в САЩ са открити над 33,7 милиона случая на коронавирусна инфекция от началото на епидемията, а над 605 хиляди души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя.

Президентът Джо Байдън предупреди по време на празника за Деня на независимостта, че COVID-19 все още „не е победен“, въпреки че американците са постигнали огромен напредък в борбата срещу пандемията. „Успяхме да надделеем срещу този вирус“, каза той пред гостите си на поляната пред Белия дом. Но американският президент побърза да добави: "Не ме разбирайте погрешно: COVID-19 не е победен. Всички знаем, че се появяват нови, по-опасни варианти като „Делта".


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паникьосва ако гледаш тв

    36 2 Отговор
    Ако не гледаш си свиркаш,и си ходиш за риба.

    Коментиран от #19

  • 2 Намигване от Русия

    32 2 Отговор
    Че нали имате ваксини- какъв е проблема.
  • 3 Майна

    48 1 Отговор
    Правителствата паникьосват хората, Фаучи подчерта че това трябва да се използва за да се натиснат да се ваксинират.....,,антителата атакуват вашите собствени тромбоцити, набирайки бели кръвни клетки и целият възпалителен отговор е толкова преувеличен, че причинява образуването на кръвни съсиреци. Сега от производителите на ваксини се изисква един по един да етикетират токсичните проби Covid с предупреждение за кръвен съсирек. Малко е късно и просто изчакайте, докато дойде истинската касапница. Всички наранявания и смъртни случаи от ваксината вече ще бъдат обозначени като причинени от „ Delta Variant “. Пригответе се за голямата лъжа.

    Коментиран от #7, #12

  • 4 123

    37 3 Отговор
    Ваксината праща бързо в гроба. Това целят Глобалистките гадове.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    20 0 Отговор
    Паникьосва МЕДИИТЕ !!! КАК ДА ПРОДАВАМЕ РЕСПИРАТОРНИ БОЛЕСТИ НАСРЕД ЛЯТО ???? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХА Работа за гении
  • 7 Zaza

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Към Фаучи, ако не се лъжа, вече има повдигнати обвинения
  • 8 МЕГАМАКС

    13 0 Отговор
    А който има естествен имунитет също ли трябва да си го начу-ка ?
  • 9 Евро стат

    9 1 Отговор
    Очаквам важна информация по темата от ДИВЕРСАНТ С ТРОМБИ.. След като миналата седмица за голямо съжаление е починал един негов приятел ВАКСИНИРАН 1403

    Коментиран от #18

  • 10 умен простак

    22 0 Отговор
    Психозата продължава благодарение на медиите! след делта ще има алфа бета гама и т.н. Защо една медия не попита,дали тези, които създадоха вируса,нямат и лекарството за него?

    Коментиран от #16

  • 11 Верно ли

    9 4 Отговор
    Как ги излъгаха Хамериканците, че падне ли Тръмп, пандемията ще свърши... Другия път дано да вложат мисъл в лоясалите си мозъци!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факти

    1 3 Отговор
    Елементарно, Уотсън
  • 14 мислещ

    15 0 Отговор
    Паникьосани са най-вече сатанистите по върховете заради това, че ние не сме достатъчно паникьосани. И в Русия не им мина номерът с пропускателните пунктове в заведенията. И в Англия нещо се налага да бият отбой. Тук по дефиниция са се провалили още преди да са опитали нещо по-нагло.
  • 15 QR Виза

    14 0 Отговор
    Гърците са най-големите психопати хипохондрици, затова не е изненадващо, че отново вземат думата по въпроса ! Явно там живеят чиновници садисти и народ от мазохисти, щом не вденаха, че с "мерките" си нищо не постигнаха освен, че убиха бизнеса, църквата и т.н., но забележете някакъв гръцки чиновник пак заплашва, че ще върне садизма !?

    Коментиран от #17

  • 16 как защо

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "умен простак":

    Защото всичките са мисирки.
  • 17 мислещ

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "QR Виза":

    Оказаха се един от най-простите и робски народи в света, кажи-речи само там вече минава номерът с "паниката". Дори американците почнаха да се свестяват. А тия са непоправими и тотално замряха като народ.
  • 18 Диверсант

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Евро стат":

    Тук съм,само ви гледам сеира
  • 19 ARGON

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Паникьосва ако гледаш тв":

    Еврейски ковид-фашизъм, подкрепен от еврейска ковид-пропаганда в действие.