5 Юли, 2021 13:52 2 369 10

"Игрите на глада": Лесно ли е да се ваксинираш в Австралия

  • австралия-
  • игрите на глада-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • ваксинация

Едва 7% от жителите на Австралия са преминали пълен имунизационен курс

"Игрите на глада": Лесно ли е да се ваксинираш в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Да се ваксинираш срещу COVID-19 в Австралия е като „Игрите на глада“, призна днес високопоставен здравен чиновник, докато страната изпитва недостиг на доставки на фона на увеличаващи се случаи на коронавирус, предаде АФП.

Липсата на ваксини доведе до панически усилия на хора да бъдат имунизирани, заяви Брад Хазард, здравен министър на най-многолюдния австралийски щат – Нов Южен Уелс, предаде БНР.

„Чувството е почти като в „Игрите на глада“, когато хората преследват ваксина“, каза той по повод отчаяните жители, които се струпват пред ваксинационните центрове или звънят непрестанно в медицинските учреждения с надежда да си запишат час. Действието в популярните книги и филмова поредица „Игрите на глада“ се развива в антиутопично бъдеще, в което група млади хора биват избирани всяка година, за да участват в телевизионна битка до смърт.

Едва 7% от около 25 млн. жители на Австралия са преминали пълен имунизационен курс – едно от най-ниските равнища сред развитите нации. Консервативното правителство заложи най-вече на „АстраЗенека“ и на разработката на собствена ваксина, която се провали на тестовете. Много австралийци обаче не желаят да се имунизират с достъпната „АстраЗенека“, сега препоръчвана само на над 60-годишни, и се опитват да си осигурят достъп до „Пфайзер“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    17 5 Отговор
    Живи да ги ожалиш австралийците. Нали ве мисирки?
  • 2 Ковидарите

    19 3 Отговор
    Различни модели на поведение тестват Ковидарите в процеса на реализиране на Плана!

    Коментиран от #10

  • 3 др Гей Билтс

    11 3 Отговор
    Те и без това са малко, какво ще остане ако се ваксинират?
  • 4 ЗНАЕЩ

    7 4 Отговор
    ДАВАМ ИМ МОЯТА.НЕ,МОЯТА Е ЗА БОРИСОВ,САМО ТОЙ ОСТАНА БЕЗ ВАКСИНА.
  • 5 Бай Знай

    13 5 Отговор
    Нали знаете от какви хора произхожда сегашното население на Австралия?
    От углавни престъпници и извратеняци на Британската империя. Австралия е била преи 3 века Голаг-ът на Комънуелт(х) :-)
    Какво може да се очаква от такъв генотип освен безумна смелост и лекомислие?

    Коментиран от #6

  • 6 Oki

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Знай":

    По добре гени на такъв тип хора ,отколкото на 80% .
  • 7 Най

    3 1 Отговор
    Отвратителната държава за живеене.Огромна част от българите,а и не само те мислят че Там е Рая на Земята.Всичко се дължи на поголовната им реклама за Лъки Аустралия.От 6 ч сутрин до 24 ч в полунощ,всичко започва или завършва с тази мантра: Ние щастливите от Щастлива Аустралия.Живеят много добре,около 3% от върхушката.И още 15-16% от тн." Средна класа" Останалите са пълни аутсайдери.Имам преки впечатления ,и то- за пет години пребиваване там.При условие,че имам брат,който е там от 1985 година и е много добре финансово обезпечен.Абсолютно вярно е,че е била Рая на заемята.Но до 1992-95 г.Когато не е имало този мигрантски натиск.До този момент ( по думите на брат ми) наистина живота,доходите ,спокойствието са били фантастични.Храна в изобилие на нищожни цени.Здравни услуги,напълно безплатни.Достатъчно е да си осигурен с " Медикард" .Но за 20 г са заляни от островитяни- Малайзия,пакита,индуси,виетнамци и чалми.Пазара е залят с наркотици.Рязко падна цената на труда- заради тях.Наеми,комун.услуги нарастват през 6 месеца- пак заради тях.Дори и добре образовани и можещи местни жители,ако не работят на две места,не могат да смогнат на разходите.При часова ставка- 8 AUD,и наем минимум 750 ,отделно ток,вода,телефон и храна ,не можеш да отделиш дори 100 ,$. месечно ,при едно работно място.

    Коментиран от #9

  • 8 Историк

    0 1 Отговор
    Бил Гейтс се интересува единствено от Ганьостан, там се крие скритият интелект😂😂😂
  • 9 Политолог

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Най":

    Сега мигрантският натиск е към Рассия - раят на земята, една тайга, един Сибир...ум да ти зайде...
  • 10 ARGON

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ковидарите":

    Еврейски ковид-фашизъм, подкрепен от еврейска ковид-пропаганда в действие.