Last news in Fakti

6 Юли, 2021 08:44 4 698 29

Нарастват заразените неваксинирани млади хора

  • ваксинация-
  • млади хора-
  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия

В Испания все още ваксинацията се извършва на възрастови групи

Нарастват заразените неваксинирани млади хора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новите случаи на зараза с коронавируса в Испания нараснаха с 32 607 от петък насам, което е с 85 процента повече в сравнение с предходния уикенд, предадоха световните агенции.

Вариантът Делта на вируса води до увеличаване на новозаразените сред неваксинираните млади хора. Средно за 14-дневен период случаите на зараза достигнаха 204 на 100 000 души. При младите между 20 и 29 години те са дори 640 на 100 000 души, предаде Dariknews.bg.

В Испания все още ваксинацията се извършва на възрастови групи, което означава, че повечето млади хора там все още чакат да бъдат ваксинирани за разлика от съседните Франция и Португалия, които направиха възможно ваксинирането за всички възрастни, които го пожелаят. Около 89 процента от испанците над 40 години са получили най-малко една доза от ваксините. За сравнение при хората между 20 и 29 години най-малко една доза са получили едва 14 процента.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    50 4 Отговор
    Заразените ваксинирани да не би да намаляват?

    Коментиран от #20

  • 2 Кух Ганьо

    26 14 Отговор
    Да нарастват! Може да загинат, но няма да са с чип😂😂😂 Бил Гейтс не успя да пробие в Ганьостан.

    Коментиран от #23

  • 3 fon4o

    41 3 Отговор
    Стига сте си навирали съмнителните ваксини
  • 4 dfu

    32 3 Отговор
    И що така, бе джанъм, нали има много ваксинирани? Все едно днес у нас да има 4000 новозаразени, а не 98. Май е време испанците да си изгонят техните продажни тикви.
  • 5 Smooth Jazz

    41 4 Отговор
    Какво означава "Нарастват заразените неваксинирани млади хора"? Делим ги вечена ваксинирани и неваксинирани? А броя на заразените ваксинирани може ли да се увеличава? Съжалявам, но този текст е написан в стил пропаганда.
  • 6 Коментатор

    46 6 Отговор
    НИКОГА ДО СЕГА В ИСТОРИЯТА (ИЛИ ПОНЕ АЗ НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ) НЕ СЕ Е ИЗИСКВАЛО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО (А ОПАСНИ ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ БОЛ)!!!
    КАК ТАКА СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВСИЧКИТЕ ЗДРАВНИ ОРГАНИ, УПРАВЛЯВАЩИ, ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ, РУКНАХА В ЕДИН ГЛАС - ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ С ТАЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА, НЕТЕСТВАНА ВАКСИНА????? НИМА ТЕ ЩЕ СЕ ТЕЗИ, КОИТО НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ПРИ ЕВЕНТУАЛНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ??? СЛЕД КАТО Т.НАР. ВАКСИНИ ГИ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ПАНАЦЕЯ, ТОГАВА ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОДПИСВАМЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ, ЧЕ ОНИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, НЕ НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ, ПРИ ЕВЕНТУАЛНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ??????
    ТОЛКОВА МНОГО ВЪПРОСИ ИМА НА КОИТО УМИШЛЕНО НЕ ДАВАТ СМИСЛЕНИ ОТГОВОРИ, ЧЕ НЯМАМ ДУМИ!!! А ПОСЛЕ СЕ ПИТАТ ЩО ИВАЛО АНТИВАКСЪРИ?!

    Коментиран от #7, #18

  • 7 лисицата

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Коментатор":

    Зле сте информиран! Има поне десетина задължителни ваксинации и те започват още от родилния дом! Вероятно и Вие имате такива!

    Коментиран от #10, #11, #12, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Максим

    19 3 Отговор
    Нали през септември ни готвят ново тотално затваряне. Бройките на заразените трябва да нарастват. Ще бъде подозрително, ако сега намаляват, а през септември изведнъж достигнат пик. Англичаните нали масово се изповаксинираха, но Делта варианта взе масово да ги тръшка. Как става тази работа?

    Коментиран от #16

  • 10 Щи кажа

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "лисицата":

    Има задължителни ваксинации. За социално значими заболявания и за особено опасни такива с висок процент смъртност. Sars-cov-2 не е такова заболяване. С 80% безсимптомни и със смъртност под 1% ваксинация с експериментален препарат за който производителя не отговаря е абсурд.
  • 11 Мнение

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "лисицата":

    Така е, НО колко от тия задължителни ваксинации са ви изисквали при пътуване напр. със самолет?!
    Факт е, че се случва нещо странно!
    Щом хора като Шварценегер започнаха да ги ваксинират публично, работата е яко агитационна за максимален брой опитни животни?!
    Точно така опитни животни, защото как наричаш съществата върху които прилагаш експериментална нетествана ваксина???!!!
    Нека припомна за стандартът в здравеопазването, според който има изискване за мин. 5-10 години период на изпитване, преди да пуснеш дадена ваксина!!!
    Няма как хората да не се съмняват!!!
    Всички факти говорят за доста съмнителни действия от страна на световните богаташи!!!
  • 12 Да има ги

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "лисицата":

    но тези ваксини са доказани . Впрочем на мен последните ваксини не са ми слагани, защото съм алергичен. И какво правим алергичните???? Специалист да ми отговори!

    Коментиран от #17, #19

  • 13 3369

    13 1 Отговор
    Лъжат.
  • 14 Костова

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "лисицата":

    Да, така е, но тези ваксинации се слагат еднократно и край. А не като противогрипната ваксина. На всеки шест месеца си слагаш по две дози. А сега настояват и за трета, за по-сигурно. Толкова често да си вкараме всякакви отрови и алуминий в организма няма никак да се отрази благоприятно на здравето и живота ни.
  • 15 В Испания

    2 10 Отговор
    вчера при 10 хиляди заразени само 7 починали, перък 12 хиляди 18 починали, в България перък 78 заразени 19 починали, днес 98 заразени 41 починали!!! Изводите за всички вас!

    Коментиран от #25

  • 16 4422

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Максим":

    Защото ваксинираните могат да заразяват неваксинираните. Прочетете в булгариан таймс.Доста има за ваксините и не само.

    Коментиран от #24

  • 17 Генерал Мутафчийски

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да има ги":

    Очаквам да измрат много хора!
  • 18 8282

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коментатор":

    Първо журналята не им задават смислени въпроси, и второ те въобще не отговарят на питането на хората. Те само едно си знаят бройки, умрели, ваксинирани и т.н. Сега и подаръци ще раздават. Луди за връзване.
  • 19 Максим

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да има ги":

    Работите над имунната си защита. Има разни методи. Подсказка за един такъв - приемане вътрешно на микро дози кисрородна вода. За подробности в Интернет. Методът е прилаган от водещ руски лекар през 20-ти век срещу разни болести.

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Ганьо е най-големия тарикат в света - разбира най-много и от всичко !
    Затова не се ваксинира - щото е много умен и кумира му е един престъпник като мангъра който би бил отдавна с доживотна присъда във всяка цивилизована държава ... Но нищо - природата си знае работата - естествен подбор по Дарвин ...

    Коментиран от #27

  • 21 4259

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "Максим":

    Да, знам го и го правя. И не само кис.вода. За ваксините четох много преди да измислят в-са. Преди 7 год, когато рекламираха ваксината за рак на шийката на матката. И призоваваха майките д ваксинират дъщерите си. Ако си спомняте. Моя приятелка си отиде от това. Тогава четох от какви неща се правят и какви отрови има във днешните ваксини, които ни налагат.
  • 22 Факти

    13 1 Отговор
    Хахаха, каквото и да пишете имащите акъл в главата няма да идат на доброволно заколение
  • 23 ARGON

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кух Ганьо":

    Ковид-фашизъм подкрепен с еврейска ковид-пропаганда в действие.
  • 24 Максим

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "4422":

    Въпросът ми бе по-скоро провокация. Ясно е, че и ваксинираните пренасят заразата. А ползват привилегии. Цялата тази офанзива и пропаганда е антилогична и шантава. После питат защо не се ваксинираме.
  • 25 dfu

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "В Испания":

    При тия непроверими и манипулируеми данни, които всяка държава ги смята по свои критерии (доказано и даже имаше скандали в някои западни страни по въпроса, също и у нас преди няколко месеца някой от управляващите каза, че се вписват по-строго като умрели от ковид, а не от придружаващо заболяване), само изводи да искаш. Например - испанците лъжат, за да покажат, че ваксинацииите намалят смъртните случаи, а в страни със слаба ваксинация надуват умрелите, за да покажат, че хората трябва да се ваксинират. Естествено няма как да се направи обективно проучване и всеки може да си тълкува нещата както си иска.
  • 26 Верно ли

    3 1 Отговор
    Хахаха, един ден новината е Испания отчете рекорд по ваксиниране, а след 3 дни им нарастнали новозаразените :))) Хайде стига, че тая Ковид пропаганда започва да прилича на силно изявена шизофрения.
  • 27 5ко

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Ти май си несполучлива мутация по дарвин. Много хаос има в главата ти. Избликът на самозасилваща се ярост е характерен за едни примати от басейна на Конго и на характерен, клиничен случай в медицината , описан в учебниците по психиатрия. Второто не подлежи на лечение.
  • 28 морския

    1 1 Отговор
    Извинявайте, да не би вече да е станало задължително да се пускат неграмотно написани статии и заглавия? Кое нараства на неваксинираните?
  • 29 ФАЛШИВИ НОВИНИ

    2 1 Отговор
    ФАЛШИВИ НОВИНИ ЦЕЛТА Е СЪВРЕМЕНО РОБСТВО КОД И КРЕПОСТНИЧЕСТВО ЩЕ ВИДИТЕ ,НО ЩЕ БЪДЕ КЪСНО.