Last news in Fakti

13 Юли, 2021 09:45 1 996 5

Това заплашва икономическото възстановяване на Европа

  • делта вариант-
  • възстановяване-
  • икономика-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • европа

Германия и Франция посъветваха своите граждани да не пътуват до Испания

Това заплашва икономическото възстановяване на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вариантът „Делта“ на коронавируса хвърля сянка и върху европейската икономика. Оптимистичните прогнози за възстановяване отстъпват място на притесненията относно нарастването на инфекциите и възстановяването на социални и пътни ограничения от все повече правителства, съобщава „Евронюз“, предаде БГНЕС.

Премахването на блокировките през последните месеци подхрани възстановяването на активността и бизнеса, разходите на дребно и доверието на домакинствата, както и много анализатори повишиха прогнозите за растеж на континента. Самата Европейска комисия повиши прогнозите си за растеж за 27-те през 2021 г. на 4,8%, след рекордното свиване от 6,2% през миналата година. Това би било най-бързото разширение, наблюдавано от не по-малко от 1976 г. То ще върне икономиката на ЕС на предпандемично ниво до края на годината. Но това би било възможно само без въвеждането на нови ограничения и при напълно отворени икономики.

Германия и Франция посъветваха своите граждани да не пътуват до Испания, където инфекциите настигнаха Португалия. Истински студен душ за туристическия сектор на тази страна в началото на решаващ сезон. Министърът на туризма и говорител на правителството Мария Хесус Монтеро, даде ясно да се разбере. "За нас е много важно да успеем да запазим пристигането на туристи за остатъка от юли, август и септември. Работим двустранно с всички, при които може да има някаква загриженост". От своя страна, Португалия изисква почиващите да бъдат ваксинирани, да имат отрицателен тест за коронавирус или да са се възстановили от инфекцията, за да останат в хотелите си или да се хранят в ресторантите в много райони на страната.

„Ще бъде необходим отрицателен тест или цифров сертификат във всички туристически места за настаняване“, каза министърът на президентството Мариана Виейра да Силва. "Тази мярка повишава сигурността. Тя не ограничава икономическата дейност и увеличава сигурността, което е целта на нашите мерки". Холандия обяви миналия петък за възстановяване на ограниченията за барове, ресторанти, места за нощен живот и събития на живо само две седмици след премахването им. Скоростта на ежедневните инфекции се е умножила по десет. И Кипър отново ограничи броя на хората в заведения за хотелиерство и развлечения миналата седмица, след като регистрира най-високия дневен прираст на инфекциите през годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 1 Отговор
    Делта ходи само по страните от Южна Европа, така наречените PIGS. Щото са най-задлъжнели, а сметките трябва да се плащат.
  • 2 Онзи

    13 1 Отговор
    Отново вкарване на дезинформация и страх от Сатанистите контролиращи медиите.
  • 3 SH BG

    11 1 Отговор
    Не "това"(Делта-мелта), а блокадите, ограниченията и медицинския терор ще ни унищожат...!!!

    Ако им позволим де...!!!
  • 4 Жорко

    2 0 Отговор
    И много правилно!!! За испания да пътуват само клети бежанци. Нали мучовците се разхождаха из страната, манифестираха по улиците и квичаха: ''ИСКАМЕ БЕЖАНЦИ, ИСКАМЕ БЕЖАНЦИ....'' Ами пращйте им бежанци на кухите манерки!
  • 5 Няма да се ваксинирам

    1 0 Отговор
    С отрова...