Last news in Fakti

17 Юли, 2021 09:30 2 224 6

Байдън разкритикува социалните медии (ВИДЕО)

  • джо байдън-
  • сащ-
  • социални медии-
  • президент-
  • критика-
  • ваксини-
  • коронавирус

В интернет се разпространява невярна информация, която коства живота на хората

Байдън разкритикува социалните медии (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Джо Байдън, посочи, че невярна информация в медиите за COVID-19 и ваксинирането коства живота на хора, предаде БНР.

Пред репортери в Белия Дом Байдън коментира публикации в социалните мрежи с думите: „Те убиват хора. Единствената пандемия, която имаме, е сред неваксинираните".

Официалната позиция на властите е, че покачването на случаите на COVID-19 в страната касае само онези, които не са си поставили ваксина, но в същото време в социалните мрежи продължават да се прокарват неаргументирани твърдения. Местни медии съобщават за публикации на антиваксъри както и изказвания на републиканци, според които ваксинациите са част от опити на правителството да оказва контрол върху гражданите. Подобни недоказани твърдения пораждат скептицизъм и намаляват темповете на ваксинирането в САЩ.

Прессекретарят на Белия Дом Джен Саки обвини Фейсбук и други, че не правят достатъчно при справяне с невярна информация. В изявление по повод критиката на американския президент, от администрацията на Фейсбук посочват, че социалната мрежа разпространява надеждни данни за ваксините срещу новия коронавирус, а не дезинформация.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    15 1 Отговор
    Че то и ваксинирането коства живота на хора.
  • 2 идетрибунал

    11 1 Отговор
    М дааа помнители как развяваха едно скандинавско зелено нефелно дете,което квичеше-върнете ми детството!Щаха даже да го предлагат за нобелова награда-порнография!Само,че империята на античовечността-САЩса фалирали и нямат време да чакат зелената мъгла да деши бързо и в тяхна полза геополитическата война за това задействаха биологична война срещу човечеството!Само,че ДЕМЕНЦИЙ АЛЦХАЙМЕРОВИЧ БАЙДЪН НЯМА ДА УСПЕЕ ДА НАЛОЖИ НА СВЕТА ДОЛАРОВ МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ!
  • 3 АНТИМАСОН

    14 0 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА ЗАДУШИТЕ СВОБОДНОТО СЛОВО,КАКВО И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И С ФАШИСТКИ ЗАКОНИ.САМ ГОСПОД Е КАЗАЛ,ЧЕ ОНОВА КОЕТО СЕ КАЗВА НА УХО ЩЕ СЕ ИЗВИКА ОТ ПОКРИВА НА КЪЩАТА,ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИТЕ ТАЙНИ ОРГАНИЗАЦИИ.
  • 4 Жоао

    7 0 Отговор
    Байдън разкритикува социалните медии,че не са достатъчно лоялни на официалната проагандна линия .
  • 5 От страни

    3 0 Отговор
    Тя Джен не е Саки а е Псаки. Що не казва нищо за медиите когато триеха всичко наред на Тръмп? Той завалията даже си купи мрежа за да може да каже нещо.
  • 6 Хората говорят

    1 1 Отговор
    Истина ли е че Байдън харесва песните на Васко Азиса