Last news in Fakti

18 Юли, 2021 12:42 6 106 63

Европа на бунт срещу задължителната ваксинация

  • задължителна ваксинация-
  • протести-
  • ваксини-
  • европа-
  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • гърция

Имунизацията без право на избор за медицинските работници в Италия вече принуди стотици лекари да подадат жалби до съда

Европа на бунт срещу задължителната ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европа се бунтува срещу въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19. Сблъсъци имаше във Франция и Гърция, предаде NOVA. Имунизацията без право на избор за медицинските работници в Италия пък вече принуди стотици лекари да подадат жалби до съда. Страната обмисля в ресторанти, на концерти и мачове да се допускат само имунизирани хора. В страната 70 % от обществото е ваксинирано.

В Париж близо 20 000 души излязоха по улиците на страната заради новите изисквания за посещение в заведения и киносалони. Неваксинираните медицински и санитарни работници няма да получават заплати, ако не бъдат ваксинирани след 15 септември. Ръководители на здравни заведения се притесняват, че много от техните служители ще напуснат работа. От началото на август здравните власти обявиха, че без здравен паспорт хората във Франция няма да могат да посещават заведения, да се возят на влак или самолет. Темата за задължителното ваксиниране срещу COVID-19 коментираха в ефира на „Събуди се” председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова.

„България е една от държавите, които имат доста добър задължителен ваксинационен календар. По-големият проблем е, че у нас ваксинационното покритие е изключително ниско за тези ваксини, които не са задължителни. Иска ми се у нас да не се налага имунизацията да става задължителна, а хората сами да решат да си поставят ваксина срещу COVID-19”, обясни Хасърджиев.

„Към настоящия момент ваксината срещу коронавирус у нас е препоръчителна и няма изгледи тя да стане задължителна, най-малкото, защото държавата не може да обезпечи процеса. От юридическа гледна точка, ако обвързваме една ваксина било със стимул или с рестрикции, тя трябва да бъде задължителна. В противен случай няма как да разединяваме обществото за нещо, което по принцип е препоръчително”, коментира д-р Петрова. По думите ѝ, ако ваксината стане задължителна, държавата трябва да подсигури всички налични ваксини. „Преди няколко месеца беше невъзможно да избираш ваксина. Следващата стъпка е да се осигури оценка на здравното състояние преди имунизация. Масово наблюдаваме ваксиниране без медицински преглед”, каза още Петрова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    191 6 Отговор
    Пробват се във Франция,после в целия ЕС.Трябва да ги пресекат в зародиш.

    Коментиран от #57

  • 2 Айа

    138 6 Отговор
    А от физическа гледна точка, няма да се ваксинирам. Явно без бой няма да се откажете

    Коментиран от #25

  • 3 русенец

    135 4 Отговор
    Да се ваксинират публично всички политици. След това лекарите, защото като гледам те изобщо не се натискат да се ваксинират може би защото знаят нещо, което ние непросветените не знаем. Пък след това каквото стане.
  • 4 Дучето

    150 5 Отговор
    Това е фашистка диктатура за пари

    Коментиран от #58

  • 5 Сланина и Зурла

    93 4 Отговор
    Ааа..добро утро!Сетихте се
  • 6 Лост

    140 4 Отговор
    Едно е да имаме добър ваксинационен календар, друго е да се ваксинираш задължително с експериментална ваксина.
  • 7 За Българите

    141 3 Отговор
    Като са ваксинирани какво се притесняват от не ваксинирани. Нали имат защита?🤔🤔🤔
  • 8 Мдаа

    138 3 Отговор
    Докато медицинските работници прикриват истината и не си отворят устата,за да гръмне скандал,така ще е..Сега са първи съучастници,но и първи жертви на сатанистите,изплюйте камъчето бе лекари,нормалните ще се изправим до вас и ще ви защитим!!!
  • 9 Гошо

    123 3 Отговор
    Това е фашизъм и потъпкване на човешките права. Много хора успяха да зомбират и да ходят с парцали на устите. Трябва трибунал и осъждане

    Коментиран от #59

  • 10 Госあ

    39 3 Отговор
    "Двете американски ваксини, и двете базирани на мРНК технология причиняват относително силни странични ефекти и ще има търсене на такива с по-малко странични ефекти. От компанията казват, че тяхната ваксина причинява по-малко странични ефекти от тези, базирани на мРНК, и би била по-подходяща за редовни годишни инокулации." От Япония относно тяхната протеинова ваксина, която е в последни фази. Въпреки олимпиадата, в Япония ваксинираните с американски ваксини са по малко отколкото в България (процентно). Япония е страната с едно от най доброто здравеопазване и съответно най висока продължителност на живота. Подхождат изключително предпазливо и дори когато от Китай съобщиха за ефективността на техния препарат, а Русия направи негов генерик, на острова продължиха да бъдат изключително предпазливи в използването му. Всъщност, смъртността в Япония на 123 млн човека е по малка в абсолютни цифри от тази в България.

    Коментиран от #17

  • 11 Ха сега

    91 4 Отговор
    Някой цели да се самоунищожим. На някой целта е Европа да стане зона на размирици, после ви е ясно какво ще стане.
  • 12 Настрадамус

    100 5 Отговор
    А бе къде са сега либералите и глобалистите и демократите дето исках демокрация свободи ,банани и портокали . Та сега да отговарят ,това ли е им демокрацията заповеди , задължения и изнудване и да живееш като във затвор само че не соц затвор а либерлно -капиталистически - фашистки затвор .
  • 13 TOTO

    35 2 Отговор
    А БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ЛИ В ЕВРОПА
  • 14 Гнида

    113 3 Отговор
    ЕС ликвидира правото на личен избор на индивида ! Това е фашистка организация с робовладелски цели !

    Коментиран от #29

  • 15 Сланина и Зурла

    111 2 Отговор
    Над 100 000 протестират във Франция,пише го цяла Европа ,че и Америка..Ройтерс,гласът на Америка,гардиън..тук не пишем за протестите,а даваме думата ОТНОВО на някакви"експерти" да те убеждават колко е хубаво да си.го ...квадратен!!!
  • 16 ГОСТ

    50 3 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ ДА СЕ ВАКСИНИРА ПУБЛИЧНО,ПЪК ТОГАВА НИЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛИМ!
  • 17 Умен си знаем

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Стига си спамил. Завиждаме ме ти на знанията.

    Коментиран от #21

  • 18 JEFF

    22 4 Отговор
    Да, все някой трябва да ги пресече, но никога да не се намесим и пострадаме ние. Докога Европа, която все ви пречи , трябва да воюва и за вашите права?
  • 19 Цол Драгойчеф

    37 5 Отговор
    Ейй..дочакахме комунизма другарки е другари!Сега жална ни майчица!!!
  • 20 алоу мисиркас

    27 0 Отговор
    Абе оставете новината горе бе,къде я натирвате!
  • 21 Госあ

    29 0 Отговор

    До коментар #17 от "Умен си знаем":

    Въпросът е защо в развития азиатски свят подхождат толкова внимателно с новите ваксини и залагат на по скъпо производство, но на безопасност отколкото евроатлантиците към които НЕ се числят и Австралия и Нова Зеландия. Русия също пуснаха конвенционална и протеинова ваксини.

    Коментиран от #34

  • 22 Майна

    31 1 Отговор
    Последните данни, представени на израелското здравно министерство, показват, че инжекциите с китайски вируси не осигуряват никакъв вид трайна защита срещу болести. Всъщност те увеличават риска на човек да се сключи и да положи положителни тестове за варианти като „делта“, за които сега се твърди, че циркулират.

    Според науката онези, които вече са имали грип на Фауци в даден момент през изминалата година, са били имунизирани срещу неотдавнашното „огнище“ на Израел, докато тези, които са били инжектирани, са се разболявали и умирали от последната „вълна“ на вируса.

    Повече от 7700 „случая“ на грип от Ухан бяха открити в Израел по време на последния прилив на варианти и само 72 от тях, или по-малко от един процент, се случиха при хора, които преди това са се заразили с китайския вирус. Междувременно над 3000 пациенти, или около 40 процента от новите случаи, бяха открити при хора, които са получили инжекции в съответствие с командването на правителството.
  • 23 Майна

    34 1 Отговор
    Разрешение за спешна употреба“ не е оправдано или клинично доказано, че е необходимо, така че всички ваксини Covid трябва да бъдат изтеглени точно сега
    Медицинският експеримент за създаване на имунитет чрез ваксина е провалил Америка и света. Цялата планета беше заключена, надявайки се на валидна ваксина, принудена да я изчака, молейки се за нея и така и не дойде. Понастоящем никоя от ваксините няма одобрение, само за „спешна употреба“, а Covid със сигурност не е спешна помощ, освен ако вече не сте на път да умрете от рак, диабет, ранна деменция, сърдечни заболявания или „синдром на затлъстяването“ (пристрастяване към бързо храна).
  • 24 Искам си живота обратно

    68 2 Отговор
    Искам си живота бееее...ИСКАМ СИ ЖИВОТА ОБРАААТНО БЕЕЕ...изроди краварски,как не се наядохте бе рептили долни..останах без работа,не мога да ида в чужбина,не мога да ида на почивка,не мога да ида на концерт...Само да седя в къщи и да серррра ли бе.живота минава бързо.Що за цирк ,що за идиотщина ,що за щамове,що за ограничения,ЩО ЗА ЦИРК,ние да не сме идиотии бе,какви глупости ръсите всеки Божи ден,какви простотии.На онези изшлайфаните чутури в Европа може и да минават,ма ние още можем да мислим,и смисъла на живота ни не е Мол и Кауфланд...що за живот мааамка муууу...;(((((
  • 25 РЗС

    6 61 Отговор

    До коментар #2 от "Айа":

    ама защо не е бай тошово време сега, да ви питам искате ли, не искате ли да правите каквото ви се казва от бкп. Всичките дето милеете по комунистическия строй, сега щяхте да сте в една редица, чакащи за ваксина. Нямаше кой да ви пише щуротии в нета, да четете кое било зле и добре. А който не е съгласен, ще чупи камъни в Белене, докато се премисли. Та такъв строй не ви ли харесва, щот всичките ревете, че е било по-добре. Сега ще ви кажа как ще се случат нещата. Като им писнат на правителствата да се грижат за всичките заболели и умиращи по болниците, ще обявят извънредно положение и ще приемат закон всичко де що шава да бъде ваксинирано във кратносрочен план, иначе взимате тоягата с сиренето и хляба и вън от държавата, да се съберете всичките някъде да си направите държава. И искам да няма един плюс на тоя коментар, защото дядо ми почина от ковид от такива дето го разнасят наляво и надясно като вас, а като измрат роднините ви, ще ви дойде акъла май?

    Коментиран от #37, #42

  • 26 Наркос

    10 21 Отговор
    Като деца ни ваксинират насила пък какво пречи сега да ни ваксинират пак без позволение ,) Дори здравните се плащат насила ако не след 3 месеца сте на съд. Добро утро
  • 27 Професора

    58 2 Отговор
    Лъжат за броя ваксинирани процета е не повече от 20! Със задължителната ваксинация нарушават хартата за правата и свободите на гражданите. От какво се притесняват ваксинираните от не ваксинираните, нали уж ваксината предпазва ? Соросоиден фашизъм!

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Карло

    55 2 Отговор
    “По думите ѝ, ако ваксината стане задължителна, държавата трябва да подсигури всички налични ваксини.“
    А по мои думи ако решите да ни задължите , мисля че трява да търсите дупка да се скриете!
    Недоволствентата вълна няма кой да спре тук!
    Няма! Точка гет да факап
  • 29 Баш така е

    40 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гнида":

    Нали затова беше създаден ЕС. Да се унищожи старата Европа. Барабар с народите в нея. Сега това, което се случва в момента, е част от отдавна измисления план. Всичко се изпълнява стъпка по стъпка. И да знаете, тепърва ще става по-лошо. Много по-лошо. Нямаме си представа колко страшно ще стане.
  • 30 Дечо

    34 2 Отговор

    До коментар #27 от "Професора":

    20% ваксинирани е тлъста лъжа. Не повече от 20 000 ваксинирани има в България. И то някои от тях не искат "втора игла".
  • 31 РЗС

    3 38 Отговор

    До коментар #27 от "Професора":

    а като си бил дете, не си ли бил човек, маймон такъв, не са ли ти нарушавали правата тогава със задължителните ваксини за децата? Сега ли си се сетил, че ти нарушават правата. Ама само изчакай, за да видиш как не след дълго ще си ваксиниран и няма да виеш на умряло по форумите, само изчакай!

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Професора

    37 1 Отговор

    До коментар #31 от "РЗС":

    Задължителна ваксинация за бебета обаче на доказани болести с доказали се ваксини, а не ваксина сглобена 5 за 4 за мним вирус дето обхваща цялата гама от болежки познати в медицината!!!
  • 33 Счезни лайкафъсня

    31 2 Отговор

    До коментар #31 от "РЗС":

    Не мога да разбера,наистина ли си тоооолкова КУХ,или си тролиш за парички!?!Когато ни ваксинираха,ваксините да не бяха експериментални бе,да не са ги сготвили някакви за други някви и да ти го набиват лобисти чрез корумпирани политици!Ти защо не вземеш да млъкнеш и да си удариш една злобаарка че да мирясаш.Какви абсурди плещиш като изоглавен...ай да ти и...

    Коментиран от #40

  • 34 Госあ

    26 2 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    А отговорът е, защото неолибералните евроатлантици гледат на обществото върху което паразитират като на потребители от които да печелят. Като човек, който разбира нещичко по този въпрос (повече от лекарите по телевизията, които изведнъж се извъдиха молекулярни имунолози и вирусолози) , отново ще повторя: единственото предимство на РНК ваксините в конкретния случай е печалбата. Ефективността, която пробутват по рекламите е базирана на приказките на лекарите, кой колко бил болен след ваксинация без абсолютно никаква raw data от машини.
  • 35 Глупаци

    37 3 Отговор
    Вместо протести трябва пребиване.Първо глашатаите....журналистите прокламиращи тая смрад,
    След това политиците .
    След това сзо ....всичките.
    За един месец ще изчезне всичкото болест

    Коментиран от #60

  • 36 Sieg

    17 1 Отговор
    Ицо Х- "Искам да видя крадливите ви ваксинирани ръчички." ✌️
  • 37 а бе ей

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "РЗС":

    знаеш ли кви шамари ще ти пляскам а?
  • 38 😷😷😷

    21 1 Отговор
    "Свободата Санчовци не е на върха на иглата, а на върха на бойното копие" !
  • 39 Джамбаза

    32 1 Отговор
    България, най-зле ваксинирана в Европа - 57 новозаразени.
    UK - най-ваксинирана - 54 000 новозаразени.
    Имате глави, смятайте.
  • 40 РЗС

    1 33 Отговор

    До коментар #33 от "Счезни лайкафъсня":

    абе вие тука сте много наивни, ама много. Няма ваксина, която да дава 100% защита, нито пък няма такава без никакви странични ефекти. НЯМА, не съществува такава ваксина никъде! Няма доказала се ваксина, страничните ефекти все още се изучават от ваксини отпреди 50 години. Имате много, ама много книги да четете, не само русофилска пропаганда. Ама кой от вас е лежал в болница от ковид? кой ве кучета унряли? Да ви кача ли снимки как е било, вашата .... дае... аз! Къде е оня с шамарите да дойде да ми ги напляска, абе маймоно удрял ли те е 120кг бодибилдърки локомотив дет прави серии с 200кг от лег? Знаеш, как ще оакаш кълките само като ме видиш, клавиетурна нинджо?

    Коментиран от #44, #48

  • 41 yordan

    13 3 Отговор
    ИЗГОРЕТЕ ИЗРАЕЛ .СКОРО ПОЧВА БОЯ НАВСЯКАДЕ ТИЯ СА ЗА РЕЗИЛ
  • 42 Иво

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "РЗС":

    Да бяхте го ваксинирали като сте искали да го предпазите...

    Коментиран от #45

  • 43 НАТО

    12 3 Отговор
    СЛАВУЦА И НАТОВЕЦА И ТЕ ИСКАТ ДА ИНЖЕКТИРАТ ,БЪЛГАРИ ПРИЕХА КОВИД ПАСПОРТИ АНТИЧОВЕШКА ДИСКРИМИНАЦИЯ НАТОВЕЦ НАЛИ СИ ПРОРУСКИ КО СТАНА БЕ?
  • 44 абе ей подвижна

    16 2 Отговор

    До коментар #40 от "РЗС":

    аптека, ако ще и с триста да вдигаш, аз също съм тренирал с големи килограми и кво от това.За секунди, ще си паднал.

    Коментиран от #46

  • 45 РЗС

    1 8 Отговор

    До коментар #42 от "Иво":

    още не бяха пуснали ваксините, иначе да сме. на 78години здрав и прав човек беше.
  • 46 РЗС

    1 18 Отговор

    До коментар #44 от "абе ей подвижна":

    ей нинджата, понеже не съм в бг да си уредим една среща, нека го направим така, имам един приятел дето има подобна физика и тренира сериозно, аз ще платя 3000 лева да си направите двубой на ринга уличен бой без ръкавици и защити. Ако го биеш взимаш 3000 лева, съгласен ли си, ако припаднеш обаче като се събудиш му плащаш ти 3000 лева, съгласен ли си да ви уреждам на момента? Хайде да видим колко можеш.

    Коментиран от #47, #62

  • 47 ходи

    16 1 Отговор

    До коментар #46 от "РЗС":

    се скрий бе, толкова си елементарен.Много си прост бе.
  • 48 Госあ

    16 2 Отговор

    До коментар #40 от "РЗС":

    Точно затова предпочитам ваксини с технология от преди 50 години (с тая разлика, че вече деактивирането става с генно инженерство на вируса, а не с химия или облъчване) или поне теоретично безопасна такава (протеинова), а не да ме използват за продуцент на вирулентния протеин вместо насекоми, за да печелят. С всички условности ро експресията му в моето тяло. Това е братчед. Пък ти вдигай колкото искаш от лег. А, и другото, ефективността на тези ваксини е точно толкова, колкото и на противогрипните и това беше ясно още в началото. И е абсолютно малоумие простолюдието да си мисли, че с тези ваксини ще се спре разпространението и заболеваемостта без допълнителни мерки като ограничения на туризма и развлекателния бизнес. Също и фитнесите.
  • 49 Гост

    17 0 Отговор
    Скъпи Журналисти, това не е ваксина, а експериментален препарат! Спрете да ползвате думата ваксина за патентовано през 2005 биологично оръжие!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гост

    10 0 Отговор
    Я много бързо ми изтрихте коментара. Д-р Петрова е наясно че има за три години напред има поръчани много експериментални препарати!
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 0 Отговор
    ТОВА НЕ Е ВАКСИНА, ТАКА КАКТО И COVID-19 (SАRS-СоV-2) НЕ Е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.

    Коментиран от #55

  • 53 Забележете къде удрят!

    14 0 Отговор
    С най тежък фашизъм под благовидното прикритие " мерки за вашето здраве" (откога криминални престъпници се интересуват за здравето ви?) се налагат в традиционно свободолюбиви народи като Франция, Гърция и др. искат да пречупят и съсипат първо тях, защото смятат останалите за много по лесни!

    Коментиран от #61

  • 54 Таня

    8 0 Отговор
    Така или иначе, вече има доста ваксинирани за експеримента. Чакаме да включат 5G да видим какво ще стане.
  • 55 Илия

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Така наречените ваксини съдържат графична киселина, която по принцип се използва в електрониката за оптична ( фотона, светлинна ) комуникация. На мястото на инжекцията кожата свети когато е под ултравиолетова светлина. За какво им трябва да правят всичко това ? И между другото Люк Монтание не казва нищо хубаво за ваксинираните но не е редно да се казва тук.

    Коментиран от #56

  • 56 Илия

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Илия":

    Поправям се * Графитна киселина .
  • 57 ARGON

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ковид-фашизмът е дело на еврейските глобалисти.
  • 58 ARGON

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дучето":

    Ковид-фашизмът е дело на еврейските глобалисти.
  • 59 ARGON

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Ковид-фашизмът е дело на еврейските глобалисти.
  • 60 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Глупаци":

    Ха-ха-ха. Колко добре го каза.
    Ковид-фашизмът е дело на еврейските глобалисти.
  • 61 ARGON

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Забележете къде удрят!":

    Франция е окупирана от най-голямата еврейска колония след САЩ и Израел - 600'000 юдеи. Това нещо да ви говори?
  • 62 Чернокож китаец

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "РЗС":

    Изглежда си някой 36 килограмов очиларко с млечно бяла кожа
  • 63 Дгсжкждг

    3 0 Отговор
    А ембрионите кога? Ако тук само някой се опита да прокара такъв фашистки закон, лично ще го п.очистя. Планетата се задъхва от бок*луци - фармамафиоти и ковид фашисти. Трябва да ги намалим. Войната е на прага ни - война за защита на човешките ни права и живота ни.