Last news in Fakti

19 Юли, 2021 19:39 1 645 6

Тайван със собствена ваксина срещу COVID-19

  • medigen-
  • ковид 19-
  • антитела-
  • кандидат-ваксина-
  • изпитания

Антителата, създавани от кандидат-ваксината на Medigen са "не по-лоши" от тези, създавани от ваксината на АстраЗенека

Тайван със собствена ваксина срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Тайванското правителство одобри използването и производството на кандидат-ваксината Medigen, което е важна стъпка в плановете на острова да разработи собствени препарати в борбата с Kовид-19, предаде Ройтерс.

От Medigen заявиха през миналия месец, че работят за получаването на бързо одобрение за извънредна употреба на своята кандидат-ваксина след приключването на втора фаза на изпитанията.

Създаването на собствена ваксина беше важна цел на тайванското правителство, въпреки че то поръча и 20 милиона дози от Модерна, АстраЗенека и глобалната програма КОВАКС.

Здравното министерство заяви, че при клиничните изпитания в Тайван е било доказано, че антителата, създавани от кандидат-ваксината на Medigen са "не по-лоши" от тези, създавани от ваксината на АстраЗенека и няма сериозни опасения за странични ефекти. Medigen обаче ще трябва да предоставя месечен доклад за безопасността на кандидат-ваксината, която ще бъде поставяна на лица над 20-годишна възраст с интервал от 28 дни между двете инжекции.

Здравният министър Чън Ших-чун заяви пред медиите, че след получаването на одобрението за извънредна употреба компанията ще има нужда от време, за да увеличи производствения си капацитет.

„През август ще разполагаме с известно количество от препарата“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 5 Отговор
    Ясно си личи вече, че бъдещето принадлежи на ваксинационните паспорти. Неваксинираните няма да имат каста, тоест със съдбата на братята роми.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Пурко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти не си ли пукнал вече от любимите ти ваксини че само нагнетяваш напрежение тъдява?!?
  • 3 mi6osp

    1 2 Отговор
    Междувременно Куба съобщи, че е изпитала собствената ваксина Абдала с 1 000 000 ваксинирани и ефикасността ѝ е 100%, което означава 0 жертви и 0 тежки случаи при ваксинираните. .

    Коментиран от #6

  • 4 отегчен

    3 0 Отговор
    Ми то в името на ваксината се разбира...медиГЕН !!! Демек промяна на гени !!!
  • 5 отегчен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А ваксинираните отиват към гробищата !!! Учените казаха ,че до 6 месеца след втора игла повечето ще отидат при свети Петър....Е вече минаха 6 месеца от старта на боцкането и днес имаме новина по факти !!! Двойно повече смъртни случай в страната от миналата година за последните 2 месеца !!!НЕЩО НЕЯСНО ???
  • 6 отегчен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "mi6osp":

    заради един лек грип дето вече го минах да си бия тея отрови ли би МИШЛЕНЦЕ НАЙВНО И ПРОСТО????