Last news in Fakti

21 Юли, 2021 10:15 3 014 15

Франция отчита рязък скок на заразените

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • делта вариант-
  • оливие веран

Имаме оръжие - ваксинацията, каза здравният министър

Франция отчита рязък скок на заразените - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на заразените с коронавируса във Франция през последното денонощие скочи на 18 000 при по-малко от 7000 преди седмица, обяви здравният министър Оливие Веран, според когото причина за рязкото увеличение е вариантът Делта на вируса, предаде Франс прес.

„Това означава, че имаме увеличение на циркулацията на вируса от порядъка на 150% за седмица. Такова нещо никога не сме наблюдавали, нито при първоначалния щам на коронавируса, нито при британския, южноафриканския или бразилския му вариант”, каза Веран пред депутатите в долната камара на парламента, предаде NOVA.

Подобно равнище на положителните случаи не е регистрирано от средата на май, припомня АФП. „Имаме оръжие - ваксинацията. Не е време за съмнения или за колебания. Време е за колективен имунитет, става въпрос за колективна отговорност и това е единственото средство, с което разполагаме, за да се отървем веднъж завинаги от коронавируса”, подчерта Веран.

След продължил няколко седмици спад броят на случаите на коронавирус във Франция започна да расте поради по-заразния Делта вариант. Правителството се опасява, че умножаването на случаите, което за момента се наблюдава главно при младите хора, може да засегне и неваксинирани възрасти или уязвими хора и това да доведе до по-голям брой пациенти в болниците. По-рано френският премиер Жан Кастекс посочи, че набелязаната цел за 40 милиона поставени първи дози ваксина срещу COVID-19 се очаква да бъде постигната в края на юли, месец по-рано от първоначалния график.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    27 2 Отговор
    Във Франция населението го сапунисаха много добре.
  • 2 😷😷😷

    37 1 Отговор
    "Свободата Санчовци не е на върха на иглата, а на върха на бойното копие"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ковача

    41 0 Отговор
    Много протести,много хора...Макарон не харесва това.И,о,небеса!Скок на заразените!Дано да им го набият във френските кухи кратуни.Хората там не са кротки овчици като в Бг.Можем само да се учим!Напред с Марсилезата,французи!Вайя кон Диос!
  • 5 Уджастии

    20 0 Отговор
    Какво ли им е на малките уплашени душички, които четат серията статии по темата и треперят за животчето си?
  • 6 Госあ

    19 0 Отговор
    "Двете американски ваксини, и двете базирани на мРНК технология причиняват относително силни странични ефекти и ще има търсене на такива с по-малко странични ефекти. От компанията казват, че тяхната ваксина причинява по-малко странични ефекти от тези, базирани на мРНК, и би била по-подходяща за редовни годишни инокулации." Официално изявление от японски специалисти по биотехнологии. В Япония ваксинираните са по малко процентно от България, а разпространението на вируса и смъртните случаи несравними с никоя евроатлантическа държава.
  • 7 Айде

    29 0 Отговор
    Започна се!От утре се очаква също рязък скок на заразените и във Гърция.Ганьо да не остане по назад и ние ще дигнем рязко летвата. Ковид лудостта край няма да има.И така до края на света.

    Коментиран от #11

  • 8 куку руку ку

    31 0 Отговор
    Още ли вярвате в дядо Торбалан на Ковида. И свраките научиха, че всичко е манипулация на сатанинските управници, с цел поробване на човечеството.
    Не забравяйте, че на Нюрнбергският процес, освен нациските престъпници са осъдени и помагачите им. а медиите много активно помагат в това дело на дявола.
  • 9 Хахаха

    20 0 Отговор
    Скок на ваксинираните и веднага скок на заразените, сега във Великобритания, Франция, Гърция и Италия, скоро и в целия ЕС:) Следва щама епсилон за който ваксините няма да са ефикасни, но Пфайзер за ден, два ще изобрети нова:)

    Коментиран от #15

  • 10 Парижа

    15 0 Отговор
    Много ясно, че ще има рязък скок на заразените! Нали Макарон Бабин иска задължителна ваксинация? Сега остава да изкарат жандармерията, полицията и военните по улиците и да почнат масово дупчене.
  • 11 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Айде":

    За сега в БГ няма да има много агресивна пропаганда по отношение на измислената пандемия. Сега ги е шубето да не натрупат негативи. Само да се назначи правителство и ще се почне. Това, кеотп равеха ония от НОЩ ще ни се стори като приказка за лека нощ. Новите така здраво ще ни подкарат, че на две половината няма да знаем колко е.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Стейтъм

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Механик си ти, колкото и чехълът ми е трандафор.
  • 13 Прав си.

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Въпрос на време е да ни поробят.Ще ни пречупят като нищо.Само природно бедствие ще ни спаси.Това е война.Така се пробва човечество-целенонасочен пуснат вирус.Изкуственна пандемия.Ваксинация.Маркирване.И на края...до пълен контрол.
  • 14 EVA LOREDA 💃

    7 0 Отговор
    Ние джендърите сме в безопасност дерзайте Земляни .......
  • 15 Хаджи Генчо

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Цитирам коментар на непознато другарче:
    "Статистика - COVID-19 /20.07.2021/ Нови случай, средно за 7 дни: България - 76; ваксинирани - 12 % Гърция - 2611; ваксинирани - 44 % Великобритания - 45462; ваксинирани - 54%"
    Е, дали пък не е редно ваксинираните да се изолира, щото май излиза, че сеят зараза...