23 Юли, 2021 08:12 2 066 16

Байдън призова американците: Ваксинирайте се!

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • джо байдън

Според източници на "Вашингтон Поуст" в Белия Дом се провеждат обсъждания за издаване на нови указания, които да призовават отново за носене на маска

Байдън призова американците: Ваксинирайте се! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън призова гражданите да се ваксинират на фона на увеличаващите се случаи на ковид-19 в страната. По време на форум в щата Охайо Байдън подчерта, че пандемията съществува за тези, които не са ваксинирани.

В Синсинати Байдън се обърна към нацията с думите, че ваксинирането е от "гигантско значение". Президентът участва във формат „таун хол“ организиран от Си Ен Ен.

„Имаме пандемия за тези, които не са си сложили ваксина – толкова е просто,“ заяви Байдън.

Той също изрази оптимизъм, че скоро ще бъде одобрена ваксина за децата под 12 години, но според него наесен може да се очаква изискване за носене на маски от децата в училище.

Темата с носенето на маски се появи отново след покачване на броя на постъпващите в болница и починалите следствие на коронавируса.

Според източници на Вашингтон Поуст в Белия Дом се провеждат обсъждания за издаване на нови указания, които да призовават отново за носене на маска. Целта ще бъде да се предпазят неваксинираните. Постъпващите в болница или починали вследствие на коронавируса в Америка са почти изяло неваксинирани.

През месец май от Центровете за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че ваксинираните американци няма нужда на носят маска в повечето случаи. Тогава имаше коментари, че подобна стъпка е била прибързана. Решението за промяна сега отново трябва да дойде този орган като от Белия Дом подчертават, че не диктуват работата на здравните експерти.

Справянето с коронавируса за момента остава основно предизвикателство за Байдън като президент.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    36 1 Отговор
    Дъртият палячо, Rolling Джо...

    Коментиран от #10

  • 2 в кратце

    13 2 Отговор
    Байдън призова американците: Ваксинирайте се със "Спутник- V"!
  • 3 етикет

    26 1 Отговор
    Според източници на вестник "Вашингтон Поуст" в Белия Дом се провеждат обсъждания за издаване на нови указания, които да призовават отново за носене на маска и каска.

    Коментиран от #4

  • 4 В.Г.З.

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "етикет":

    И презерватив - ако някой ги набара,
    да си пазят задниците от ваксинация!!!
  • 5 славяни

    7 3 Отговор
    само с спутник ще се ваксинираме
  • 6 Мдаа

    20 1 Отговор
    Както е видно,това ще е така от тук нататък,маски,ваксини,тестове..аз съм за едновременен координиран по целия свят протест,но не мирен а ако е необходимо-крйно радикален!
  • 7 SH BG

    8 1 Отговор
    Ваксинирайте се за да станете байгън... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 8 Верно ли

    29 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Имаме пандемия за тези, които не са си сложили ваксина – толкова е просто,“ заяви Байдън. Хаха, това ли извадихте от ръкава? Абе, докога ще живеем в този политически кретенизъм?

    Коментиран от #13

  • 9 Тра-ла-ла

    17 1 Отговор
    Демокрацията е в опасност!

    Коментиран от #16

  • 10 Гого

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    С това твое вечно метене,басирам се,че бачкаш в читотата хигиенист
  • 11 6575

    14 0 Отговор
    БАЙ ПЪН ПРИЗОВАВА, ИЛИ ПО-СКОРО НЕГОВАТА ХОЛОГРАМА! ЩОТО ТОЙ ОТДАВНА СЕ Е ГЪТНАЛ В НЯКОЕ МАЗЕ. А ПЪК ДЖ.КЕНЕДИ, ПЛЕМЕННИК НА УБИТИЯ КЕНЕДИ, АДВОКАТ ПО ДЕЛА ЗА УВРЕЖДАНИЯ ОТ ВАКСИНИ, ПРИЗОВАВА ВАКСИНИТЕ ДА СЕ ИЗБЯГВАТ НА ВСЯКА ЦЕНА! Е НА КОГО ДА ВЕРВАМЕ, НА ИЗМАМНИКА БАЙ ПЪН ЛИ?!
  • 12 12345678

    13 0 Отговор
    Ако американците повярват на тази ходеща мумия значи са много тъпи.
    Старецът ваксинирали се? Бил Гей, Хилъри, Урсулата?
    Много добре знаят какво има във ваксините и колко са опасни.
    А фактът че ще бодат експериментален препарат на деца е чисто убийство.
    В чуждата преса има статии за аборти и починаи бебета. Тези нямат сърцв и душа. Искат да ни набодат за да измрем като бели мишки от рак, автоимунни заболявания, инфаркт ,инсулт и т.н
  • 13 ееееееее

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    вчера меркел,онзи ден макрончето ...защо ли ????
    а никой не прави изводи,защо при израелчетата /вече 90% вакснати/ и при великобританчетата /85-88%/ стакмистиките заразени са над 42000?????и защо така?????
  • 14 ТОЙ

    5 1 Отговор
    ГЛЕДАЙТЕ НЕПРЕМЕННО ВИДЕОТО В ГУГЪЛ - ДОКТОР ВЪРНЪН КОУЛНАН - ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ !!!!! И СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ АКО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ !!!!
  • 15 Малееее

    2 1 Отговор
    Легални убиици!
  • 16 До Тра-ла-ла

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тра-ла-ла":

    Къде я виждате демокрацията?Управляващите групи на политици провеждат партокрация.Те са тези,които гласуват закони и правят политики,които са в интерес на правителството в сянка.