26 Юли, 2021 06:54 8 613 82

COVID-19: Русия се държи като девственица с течен чип

  • спутник v-
  • девственица-
  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • москва-
  • антиваксъри-
  • ваксини

Днес около половината население не желае да се ваксинира, а противниците на принудителната ваксинация са още повече

COVID-19: Русия се държи като девственица с течен чип - 1
Снимка: Shutterstock

Враговете на ваксинациите защитават нейното целомъдрие и се борят за нейната непоругана чест. А привържениците на имунизациите казват, че е по-добре да се лишиш от девственост, отколкото да умреш. Всички знаем, разбира се, как Екатерина Велика наредила да се засаждат картофи в цялата империя и се борила за ваксинации срещу едра шарка. Нейният внук пък, Николай Първи, от сърце мразел науката и смятал учените-германци за подпалвачи на революция в страната. Обаче мислел ли е някой, че това напрежение ще просъществува и до ден днешен в главите на хората, при това – от най-високите елити до скитника?

Но какво има да се чудим и маем: Русия винаги е била страната на чудесата. Тук вярват в уроки, в лошо око, в черни котки, в счупени огледала и в какви ли не шарлатани-окултисти. Мракобесието се е загнездило и в църквата, а държавата умело си създава една особена теле-реалност, в зависимост от своите политически изгоди. Объркано от всичко това, народното съзнание си го изкарва върху ваксините.

Страната е разделена на три лагера

Около ваксините в нашата страна са се образували три партии. Първата – това са правителствените всезнайковци и техните телевизионни подмазвачи, които по призива на президента настояват за повсеместни ваксинации в цялата страна. Ако трябва – дори за принудителна ваксинация. Те самите, като истински патриоти, също са се ваксинирали. Останалите две партии - това са добре познатите ни западняци и славянофили, макар и в нови одежди.

Западняците, както си му е редът, вярват в здравия разум. Парадоксът обаче се състои в това, че в случая с ваксинациите те по принцип застават на страната на властта, макар че инак, явно или тайно, се обявяват против нея. Най-прочутите ни прозападно настроени артисти отдавна се ваксинираха, независимо от факта, че в тези среди недоверието към "Спутник V" е особено високо. Те смятат, че ваксината е разработена набързо, но не за да бъде защитено населението, а за да демонстрира пред света, че ние сме най-добрите. Колкото до принудителната ваксинация, нашите прозападни либерали се обявяват против и поддържат тезата, че всеки, който на иска да се ваксинира, носи лична отговорност за това. От своя страна нашите условни славянофили представа си нямат какво е това лична отговорност – яде ли се, пие ли се. И поради това отношението им към ваксинирането се намества някъде между бойкота и безумието.

Ваксинациите – от "Холокост" до "печат на изчадието"

Сред борците срещу ваксинациите на първа линия се хвърля актьорът Егор Бероев. Той си е пришил жълта звезда на сакото и сравнява принудителната ваксина с Холокоста. Рокерът Кинчев също сравнява принудителните имунизации с фашизма – а както се знае в руското съзнание сравнението с фашизма е най-страшното обвинение. А пък актрисата Мария Шукшина изнамери не по-малко сериозен православен аргумент. В борбата срещу ваксинирането (а в нейната версия – срещу „чипирането“) тя се осланя на мнението на един православен атонски старец от 19 век, според когото всяка ваксина е „печат на изчадието“.

В отбора на знаменитите антиваксъри особена роля играе, разбира се, Никита Михалков, който изведе протестите на международната сцена и заяви, че Бил Гейтс отдавна мечтаел да чипира и постави в зависимост целия свят. Темата за „американския течен чип“ се въртеше из руските властови структури още преди пандемията, така че на конспиратолозите им беше особено лесно да я закачат и за пандемията. Според мен обаче „течният чип“ се върти в представите на нашия народ вече от стотици години. Той има общо не толкова със съвременните ваксини, колкото с преплитането на архаичните вярвания с руската история, в резултат от което се е образувала и „руската душа“. Днес около половината население не желае да се ваксинира, а противниците на принудителната ваксинация са още повече. „Руската душа“ вярва, че срещу COVID-19 повече помага физкултурата или водката. Че опасността от него е преувеличена, защото той не е по-опасен от грипа.

COVID-19 отвори кутията на Пандора. Ако „руската душа“ има толкова архаично отношение към житейските ценности, то какъв смисъл изобщо имат европейските идеи за либерализация на страната и за демократични избори? Пандемията в Русия извади на бял свят отчетливата разлика между свобода и „народна воля“. Свободата, която е свързана с личната отговорност, е по-свойствена на европейския разум, в който се кълнат защитниците на ваксинациите. От другата страна е концепцията за „народната воля“, която обожава всякакви форми на самоутвърждаване и няма никаква връзка със социалната практика. Андрей Макаревич се обърна към противниците на ваксината с призива: „Хора, не бъдете идиоти!“ Но тук нещата никога не са толкова прости. У нас противниците на ваксината не са просто идиоти, те по генетичен път вече са придобили "течния чип".

По команда ще се ваксинират всички

В момента са ваксинирани едва 15% от населението. Но правителството поема курс към повсеместни действия. И скоро сигурно ще прокара идеята за доброволно-задължително ваксиниране. Народът ще се смири. Артистите-антиваксъри бързо ще забравят бунта си – техните страсти са мимолетни. Ако в главите им наистина цъка онзи „течен чип“, той стои не само зад острите им реакции на тема COVID-19, но и ще обясни тяхното одобрение практически за всички действия на властта. Казано накратко: по команда ще се ваксинират всички, макар че някои ще го направят неохотно. Но това ще бъде насилие над „народната душа“, която Кремъл винаги ухажва, защото тя е основният му електорат. През септември има избори за Дума и дори ако бъде разбита „несистемната опозиция“, властите ще продължават да възпитават народа си с метода на моркова и тоягата – народа си, който е призван да вярва в непорочността на Русия. Накрая нека да си призная, че като руски човек и аз се боя от черни котки. Въпреки това преди няколко месеца рискувах и се ваксинирах. Искам обаче в страната да има пълна яснота за "Спутник V" (напразни мечти, май) и по-малко държавно подбудителство по въпроса за „течния чип“ (също наивна надежда).

Аз съм против държавната принуда да се ваксинираш. И само бъдещето може да покаже колко сме изостанали в реалната самоотбрана на страната срещу COVID-19.

Автор: Виктор Ерофеев

Виктор Ерофеев е един от най-известните съвременни руски писатели. Той е още литературовед и телевизионен водещ, кавалер на френския Орден на почетния легион.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    111 16 Отговор
    Как е Желанието в ЕС да се ваксинират!!?? В Русия знаеме как е в Европа!!

    Коментиран от #34, #59

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Gggg

    82 13 Отговор
    Имат основание, едно е да се ваксинираш с истински разработена ваксина, което отнема над 5 години, друго е с нещо което не се знае какво е, а и нещо не върши работа

    Коментиран от #40

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Недобити SS - Waffen

    84 8 Отговор
    това са Дойче Веле..
  • 6 АНОНИМЕН

    111 7 Отговор
    Зелето да пусне нещо и за протестите в Германия, Франция, Испания, Гърция.....! Да гледаш и говориш за сламката в окото на ближния и да не виждаш гредата в твоето око си е класика в поведението на Дойче Зеле!

    Коментиран от #32, #43

  • 7 Страхул

    12 42 Отговор
    Умом Росии не понят, с одним аршином не измерит. на стенке х+й нарисоват скажи - икона, все поверят.

    Коментиран от #15, #48, #67

  • 8 Аман

    72 8 Отговор
    Поредното тъпо заглавие!
  • 9 Християнин

    79 7 Отговор
    ДВ отдавна обслужват еврейския елит сатананисти с платвните си манипулиращи статийки … за вашо съжаление не всички хора са овце !!!!!
  • 10 mi6osp

    61 11 Отговор
    Мъка за DW - Путин обяви,че не поддържа задължителната ваксинация. Не върви "Путин е виновен!", мъка,мъка, няма за какво да сме гневни.

    Коментиран от #16

  • 11 любопитен

    44 3 Отговор
    Това в заглавието-течен чип, какво е?

    Коментиран от #54, #65

  • 12 трясъ

    42 10 Отговор
    Алооу,германците,не бъзикайтеся с Россией! Май още не сте преодоляли виждането на руското знаме върху Райхщтагена ви?!

    Коментиран от #21

  • 13 Ваксината

    26 6 Отговор
    Не е черна котка. Ваксината е котка в чувал
  • 14 руснак

    26 9 Отговор
    В Русия повечето руснаци са против ваксинирането и правилно че е именно така.За какво им е тази измислена ваксина ? Пълна глупост !

    Коментиран от #28, #66

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Той си изми ръцете

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "mi6osp":

    И прехвърли всичко на губернаторите , те да решават.
    Много е лесно така, аз нищо не ви карам, нЕкой друг ви кара.
  • 17 Сух

    35 10 Отговор
    Славянските народи изглежда имае по-силно чувство за само съхранение.

    Коментиран от #23, #71

  • 18 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    32 9 Отговор
    Дойче Веле - това е достатъчно.
    Четете само за забавление..

    Коментиран от #20

  • 19 😷😷😷

    37 10 Отговор
    DW, идиоти такива и каква е разликата м/у вашата пропаганда и т.н. от вас "антиваксъри" ??? Вие подържате странни теории базирани само на сляпа религьозна вяра във "ваксината" без да са подкрепени от научни факти или си затваряте очите за истинските такива! Вече доста пвече от половината "ваксинирани" се заразяват и разбааят заразата и каква е ползата от това освен, че вируса мутира оше повече и вече се разнася законно с паспорт ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "трясъ":

    Искат ново.
  • 22 1231654

    35 7 Отговор
    Като видя Дойче Веле и ми се повръща... А и нищо немско няма в този сайт. Просто е инструмент на Сорос.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Родопчанин

    15 9 Отговор
    Мръсни шваби!
  • 25 Неантиваксър

    6 14 Отговор
    Искам СпутникV, а не маймунски ваксини.
  • 26 Седесарят.

    15 12 Отговор
    Русия ,е велика сила.!!.
  • 27 Верно ли

    19 8 Отговор
    Зелето, това заглавие Витанов ли ви го е писал? :))) Я всички вкупом на специалист и си пийте редовно хапчетата!
  • 28 Ха хо

    10 15 Отговор

    До коментар #14 от "руснак":

    Това за крепостните, хората , който пътуват и виждат бял свят-всички са ваксинирани.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бг народ

    13 13 Отговор

    До коментар #23 от "Статистика":

    И ние сме славяни, който не мисли така има османски произход.

    Коментиран от #42, #72

  • 31 Седесарят.

    19 11 Отговор
    За 2 денонощия,Рф ,ще прегази Литва,Латвия,Полша, Германия,и ще забие знамето на Райхстага..Със ваксини,и без ваксини.!!

    Коментиран от #37

  • 32 Jacques Yves Moineau

    26 11 Отговор

    До коментар #6 от "АНОНИМЕН":

    Промитите мозъци от ''демократичните държави'' се чудят и се маят как е възможно някъде по света да има различни мнения!!! Къде е демокрацията?
  • 33 Костова

    16 9 Отговор
    Откъде го извадиха прапагонсаторите от Дойче Веле Виктор Ерофеев като начело на най-известните съвременни писатели? С този стил на писане? Та и децата пишат по-интересно по творческите теми в часовете по литература. Виктор Ерофеев се напълва толкова, че сам се обърква дали притежава руска душа или не.

    Коментиран от #35

  • 34 Навалний

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "DW. Никой не ви вярва за нищо!!!":

    Написано е от Виктор Ерофеев, не от DW!

    Коментиран от #68

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пея

    3 6 Отговор
    Не дрънкай глупости!
  • 37 Навалний

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "Седесарят.":

    Направо! Чак във Вашингтон е стигнала!
  • 38 Майна

    19 9 Отговор
    ДВ имат наглостта да оплюват Православието, защото то е най-големия враг на САТАНИСТИТЕ.. Този ,,голям писач, писател де , на статията нарича хората ,които са против ваксините ИДИОТИ..! ИДИОТИ НЕ СМЕ, А ЧЕДА БОЖИИ.
  • 39 СЗО

    6 17 Отговор
    Задължителна ваксинация за русофили и прочие де-би -ли.
  • 40 Навалний

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Gggg":

    Ти явно работиш в Модерна?
  • 41 Костова

    14 8 Отговор
    Виктор Ерофеев напада не само руската душа, но и славянофилите като цяло, тъй като не знаели какво е лична отговорност, дали се яде или пие. Известният руски писател 🙂 още не е прозрял, че житейските ценности на здравомислещия човек нямат нищо общо с ЛГБТИ. Руските предатели дали вече дават на заден ход като си задават въпроси, че май няма смисъл да се трудят за либерализацията и демократизацията по американски в Русия.
  • 42 Статистика

    10 9 Отговор

    До коментар #30 от "Бг народ":

    За хилядолетие и половина Българска държава на Балканите, претопила и асимилирала стотици етноси и народи, да кажеш това, или си "правоверен" руснак или полезен негов и-д-и-о-т..
  • 43 Костова

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "АНОНИМЕН":

    Дългата ръка на Кремъл заразява с мракобесие и суеверие. И сега когато значителен процент европейци повярват в злащастието на черната котка,пресичаща ти пътя, къде отиват прогресивните либерални идеи?
  • 44 Прочетох

    8 9 Отговор
    Дойче веле и ми светна лампата да не чета нищо от тази статия. Колкото са противниците в западната част на континента толкова са и в Русия макар, че там намаляват а на запад се увеличават.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Горд Българин

    10 9 Отговор
    Мен лично малко ме е срам да чета такива пропагандни глупости, а вас?
  • 47 ДжафДжаф

    13 12 Отговор
    Абе Русия е 145млн, само 15% напълно ваксинирани и около 24хил новозаразени на ден. Англетата са 2 пъти по малко, над 60% набоцкани и дават по 30-40хил новозаразени на дневна база. Подобно е положението в Испания, Италия, вече и във Франция. В израел-световният шампиион по набоцкани, ситуацията е направо трагикокомична. Всъщност в Русия вероятно бройката щеше да е в пъти по-малка, но пък тия полудяват лятно време да ходят по Турия и Египет. Така, че за Русия е нормално през този сезон да има покачване на случаите.

    Коментиран от #50, #53

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Славянин

    3 8 Отговор
    Ама има много германски твари които им мътят мозъците.а в Германия има много радикални араби и африканци с канибалски наклонности.
  • 50 Стратия

    9 5 Отговор

    До коментар #47 от "ДжафДжаф":

    А колко умрели дават бре, лаещ и немислещ?

    Коментиран от #56

  • 51 Майна

    14 2 Отговор
    В бившата Източна Германия съм ,в провинция Саксония ,. Тук от фест дена задължителните маски са отменени...Защо в българските медии не се дава гласност на това ?????
  • 52 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    5 9 Отговор
    ЕС уж подкрепя мнението и ценностите на всички, но тези "всички" май се изчерпват с ЛГБТ-болните. На тема НЕодобрени вакси за ЕС има само едно-единствено "правилно" мнение - тяхното.
  • 53 Мелемов

    5 11 Отговор

    До коментар #47 от "ДжафДжаф":

    Евреите ги ваксинират с най-обикновен физиологичен разтвор. Ваксината е за гоите.
  • 54 Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "любопитен":

    Свързването на девствеността с течен чип - лигеритературен похват на известен руски писател. Известен само в редакцията на Дойче Веле.

    Коментиран от #69

  • 55 Майна

    13 4 Отговор
    Защо ДВ не напиши ,че в провинция Саксония ,в Германия са отменени задължителното носене на маски.?Явно не им харесва, че някои бивши социалистически провинции имат АВТОНОМНО И НОРМАЛНО МИСЛЕНЕ.
  • 56 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    2 8 Отговор

    До коментар #50 от "Стратия":

    Зависи дали ги лекуват по "стандартите" и "предписанията" на СЗО. Като ти треснат инжекцийка за сваляне на имунитета (за предотвратяване на измислената "цитокинова буря") и отпускане на мускулите и се чуди после защо не можеш да пребориш грипа и ти е трудно да дишаш.
  • 57 От шубрака

    5 5 Отговор
    Това което трябвя да се знае е,че руската либерастия е най-отвратителната либерастия. От 10-ти век та досега хазарите не са се изпарили,не са сублимирали,а до голяма стапан са се имплантирали в популацията и нагло и нахално говорят от името на руския народ. Един път през 20-те години на миналия век постигнаха пълна либераст-жендърска сексуална вакханалия.При Путин се постаиха като палаши у шума и при удобен случай като този веднага пролайват от шубрака,злобно и заядливо,нищо,че и в З.Европа съмнинията към ваксините набират сила.
  • 58 Дамян

    6 9 Отговор
    Виктор Ерофеев не е никакъв известен писател в Русия. Но фактът, че е телевизионен водещ и му позволяват да плюе в ефир по руската и славянска душа е много интересен. Дали господинът не е евреин.
  • 59 Руски трол

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "DW. Никой не ви вярва за нищо!!!":

    Пиши си в твоята Расия, във вашите цензурирани сайтове и ни освободи от присъствието си!
    Повръща ми се от русофили, славянофили, путкинофили и вся осталная сво-оч.
  • 60 Един

    9 0 Отговор
    DW кое е показателното в "дественица" , "течен чип" ?
  • 61 tazrony

    5 6 Отговор
    Дайте за пример и няколко от страните в ЕС, които също обмислят, или даже вече за приели, задължителната ваксинация! Защо никога не сравнявате с други, когато пишете за Русия? Франция миналата седмица прие закон за определени сегменти, а от днес вече и QR кодове се искат по заведения. Гърция, Полша, Чехия и Америка обмислят подобно решение. Някъде само за хора работещи в здравната система, включително домове за стари хора, докато другате и за ресторантьорството, че даже се говори и за учебните заведения. Не казвам дали е правилно или не, но бъдете актуално и давайте различни гледни точки.

    Коментиран от #70

  • 62 Някой

    3 6 Отговор
    Без да погледна си казах, че тва може да е статия само на dw и като проверих... опаааа😃
    От 9кладенеца вода вадят тия! Къде върнаха историята при Екатерина Велика?
  • 63 От страни

    1 7 Отговор
    Това кво беше бе? "Девственици", "целомъдрие" - вие там нещо да сте сбъркали списанието? Тука не е заека с ушите. Кви са тея сравнения? Сравнете го с немски филм, оня с чистачката и господина: О, я, я, их шприце.
  • 64 От страни

    0 6 Отговор
    Тоя Виктор Ерофеев не трябва да го караш насила да се ваксинита, обаче ако се разболее да го лекуваш за негова сметка, че те там са малко разглезения - лекуват ги без пари. При нас като идеш на болница трябва да си носиш и лекарствата и кръв и хирурга. Онези там им е без пари - не е редно. Лекуването на един ковиден в "червената зона може да струва до 6-7 хиляди лева. Лекуват ги без пари. Ваксината е без пари - не искат. Е тая държава колко ще го търпи? Е при китайците е по лесно - всичко ваксинирано за отрицателно време. А тия се правят на интересни.

    Коментиран от #81

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "руснак":

    Ако е така значи сте още по глупави отколкото си мислех. Ако си руснак де, което ме съмнява.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 От страни

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Навалний":

    Зелето го е намерило оня тъпунгер. ое не е верно?
  • 69 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Костова":

    Тоя е първерзен тип.
  • 70 От страни

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "tazrony":

    Ето дугойе. Това е друго. Там са свободни държави със свобода на личност а русия е диктатура без свобода на лличност. Оня американеца кво каза за газта от америка - в американската газ има молекули на свободата, а това е доста скъпо. Така и тука.
  • 71 Ваксър

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сух":

    Мдаа, затова сме се съхранили на ниво "средновековие".
  • 72 Българин

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бг народ":

    Ние сме българи и имаме български произход.Или искаш да кажеш, че на тази земя е имало някакви славяни, от който никога нищо не е открито преди да бъде основана България на Аспарух?Защо всичко, което е открито у нас е все от траки и римляни, а от прословутите славяни няма нито накит, нито светилище, нито връх на стрела, глинен съд, сечиво, рисунка в пещера или на скала и т.н.?

    Коментиран от #73, #78

  • 73 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    коИто - обърках се
  • 74 ДаЗдраПерМа

    6 1 Отговор
    единственното вярно в статията е че Русия е от женски пол и е девственица та затова много мераклии още от наполеоново време да я разпечатат.
  • 75 Ерофеев много

    3 6 Отговор
    иска да се изживява, като един Буковски. За такива, като него Русия никога няма да е достатъчно либерална и достатъчно разкрепостена. Православните ѝ инстинкти обаче днес могат да са преграда срещу Ковид идиотизма.
  • 76 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    РУСИЯ СЕ БОРИ САМА / КАКТО КИТАЙ / , А ДОЙЧЕ ШВАБЕН ШВЕЛЪРИТЕ -ВЕЛЪРИ - СЕ ПУПЯТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВАКСИНИ С "ОХ МАЛКО СЕ ВАКСИНИРАТ - КЪДЕ СА ИМ ПЕЧАЛБИТЕ НА СВИНЬОАМЕРИКАНСКИТЕ ФАРМАЦЕВТИКИ " - НЕ НА "СПУТНИК -В " И ПЕЧАЛБИТЕ МУ И НИКАКВИ КИТАЙСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РНК ВАКСИНИТЕ ТИ БЪРКАТ В ДНК -ТО !!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #79

  • 77 ДАСДФАС

    3 3 Отговор
    Нещо не е добър превода на тая статия "печат на изчадието" явно е Библейския "печат на звяра". Вземете си го поправете, че се излагате.
  • 78 От страни

    1 6 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Ако си учил историята когато си ходел на училище тогава трябва да знаеш, че когато Аспарух преминал Дунава са го посрешнали славянските племена живеещи на това място. Имало е даже Съюз на седемте рода. Посрешнали са го и са му казали че са мирни селяни и си нямат даже войска, ако иска може да остава да живее тука и да быде военоначалник. СЪЮЗ НА СЕДЕМТЕ РОДА. Славянски рода, а оная шепа хора дошли с Аспарух не са били славяни, ханове са били, чернички и с конски опашки на главата. ХАНОВЕ. Били са асимилирани от славяните щото са били малко. Помня тогава Аспарух каза: "Ей малко станахме, (много се издавихиха и коне и хора когато минавали Дунава беше пролет и ледът беше много тънък) повече няма къде да одим тука ще бъде България" и си глобна копието в земъта.
  • 79 От страни

    0 6 Отговор

    До коментар #76 от "ПЕНКО":

    То затова Емеркома на САЩ прави учения срещу Зомбаци. Ще тръгнат догодина из улиците....Ухххааа.
  • 80 Мемфис

    0 0 Отговор
    Браво! Факти все повече ми харесва! Червените тролове вече се чувстват некомфортно в сайта.
  • 81 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "От страни":

    Ти вярваш ли си на глупостите
    Всичко което си казал е простотия. А статията е фалш. Ние имаме хора които живеят там ТАКОВА НЕЩО Н Я М А .
  • 82 БРЦК

    0 0 Отговор
    ЛЪЖА И ПРОПАГАНДА.