27 Юли, 2021 09:10 4 566 56

Само ваксинираните на пъб или ресторант на закрито

  • ирландия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Хотелиерският и ресторантьорският сектор на Ирландия претърпяха едни от най-тежките ограничения в Европа, тъй като страната регистрира 5026 смъртни случая от COVID-19

Само ваксинираните на пъб или ресторант на закрито  - 1
Снимка: shutterstock

Ресторантите, пъбовете и баровете в Ирландия отново да обслужват клиенти на закрито, при условие, че те представят ваксинационен сертификат, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Само хората, които са напълно ваксинирани или са прекарали коронавируса през последните шест месеца, ще могат да се хранят или да консумират напитки на закрито, като могат да взимат със себе си и децата си.

За да направят това, те ще трябва да представят цифровия сертификат за ваксинация срещу COVID-19 на Европейския съюз или ваксинационното си удостоверение от ирландската Служба за обществено здраве (HSE), заявиха властите.

Според правителствените директиви службата ще продължи да следи хората, които могат да седят заедно на една маса да не са повече от шестима, а заведенията да затварят до 23,30 ч.

Хотелиерският и ресторантьорският сектор на Ирландия претърпяха едни от най-тежките ограничения в Европа, тъй като страната регистрира 5026 смъртни случая от COVID-19, въпреки трите локдауна.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    91 8 Отговор
    Аз пък такива със сертификат ще ги гоня от ресторанта.

    Коментиран от #17, #21, #36

  • 2 Фермата

    89 2 Отговор
    Дискриминация, диктатура, не зачитане на човешките права
  • 3 Пич

    68 3 Отговор
    А после какво , само джендърите на хотел , примерно...!!! Ако не обърнете резбата , значи не сте демократи , и не изповядвате европейски ценности ... И нямате права... Тогава как ще ни насилят точно - демократично сексуално ли...

    Коментиран от #12

  • 4 АБВ

    4 47 Отговор
    Браво само така
  • 5 гост

    56 3 Отговор
    Неваксинираните скоро няма да имат право и да дишат.
  • 6 Въпрос

    45 2 Отговор
    И в раковото ли ще приемат ваксинирани!?
  • 7 Някой

    65 3 Отговор
    Ще фалират тези пъбове и ресторанти. И правилно - това няма да накара разумните хора да се ваксинират!

    Коментиран от #19

  • 8 Псевдоним

    42 1 Отговор
    Хайде пускайте още 4-5-10 статии по този въпрос и си изпълнете нормата за деня. През останалото време искам да чета за обикновени неща като Бойко, Ким Чен Ун, Москвич и Софи Маринова.
  • 9 Въпрос

    36 3 Отговор
    Ваксинираният все още ли е човек?
  • 10 Ковидарите

    41 2 Отговор
    Бойкот на такива дискриминационни заведения! Какво, ще обяснят на някой, кото не може да се ваксинира по медицински причини напр.? Какво, ще обяснят на ваксинираните, когато бъдат заразени там от ваксинирану ?... и т.н. и т.н.

    Коментиран от #23

  • 11 Питанка

    49 3 Отговор
    Това е много странно. Навява на някои мисли. Защо само ваксинираните? Защо не и преболедувалите? С какво едните се различават от другите? Научно какво е обяснението, за да нямат двете категории еднакви права? От това, както и от всичко, което се случва напоследък мога да направя един извод- целта е да се пласират ваксините. Нищо повече. Ако някой си мисли, че е от грижа за нас, дълбоко се лъже. Политика и много пари. Това е.

    Коментиран от #22

  • 12 Прозорецът на Овертон

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Точно! "Ваксинираните" трябва да си дават сметка, че сега са от страната на "привилегированите", но утре може да се окажат от дугата страна при отваряне на следващия прозорец на Овертон, каквито примери сте дали! И "ваксинирани" и неваксинирани трябва да са на една страна, а именно да няма дискриминация и разделение иначе не се знае, кой кога, ше попадне от "другата страна"!

    Коментиран от #15

  • 13 АНТИВАКСЪР

    26 2 Отговор
    АЗ ПО РЕСТОРАНТИ НЕ ХОДЯ,НЕ МИ ПУКА!
  • 14 Естествено

    32 2 Отговор
    Струва ми се, че това е само началото. Чрез подобни мерки ще се опитат да ни принудят да се ваксинираме всички.И други ограничения ще въведат. Иначе, как ще ми обяснят защо аз, след като съм преболедувал преди 2 месеца примерно, не мога да вляза в ресторант? Логиката каква е? Отвратителна политика, нищо повече от това

    Коментиран от #20, #48

  • 15 БАЙ Х@Й ‼️

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Прозорецът на Овертон":

    Следваща стъпка , на ресторант само след ВАЗЕКТОМИЯ!!!
  • 16 Голям Слон

    31 1 Отговор
    Цели 5.000 души уморил проклетият вирус. СПИН, рак, инсулт, инфаркт няма. Има вече само ковид. Странното е, че никой не е затворил пътищата, понеже много хора гинат там. Поне при нас. Никой не затваря заведения, понеже има СПИН и хора тази болест са там. Но ако ги ограничиш е дискриминация... Абе, ужасен свят. Ужасно сбъркан свят.
  • 17 др Гей Билтс

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аз отдавна ти казах, да сложиш една табела на входа "Зона забранена за васкинирани" и само при теб ще ходим.
  • 18 волен сидеров

    31 1 Отговор
    ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СКОЧИМ-ТОВА НЕЧУВАНО-ДИСКРИМИНАЦИЯ-УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРАВЯТ -РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ-НО И ХОРАТА СМЕ МНОТГО ПРОСТИ-ОВЦЕТЕ СА ПО УМНИ ОТ НАС...40% ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ ПАК СЕ РАЗБОЛЯВАТ 30% УМИРАТ...ПИТАЙТЕ ПОЗНАТИТЕ ОКОЛО ВАС ПО ЧУЖБИНА КАК Е С ВАКСИНИРАНИТЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ
  • 19 честен ционист

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    То се почва от пъбовете, после се преминава на хранителни магазини, работни места, банки. Ако си "разумен" по твоите схващани, ще си и много гладен.
  • 20 Язе

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Естествено":

    В статията пише, че преболедувалите в последните шест месеца ще могат да ходят.

    Коментиран от #26

  • 21 Наазир

    3 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ще ме изгониш ти, ама ще ти бодна афро ваксината надълбоко !
  • 22 честен ционист

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Питанка":

    Не четеш ли бре, преболедували до 160 дни. Не че ваксиниран значи завинаги. По 3 дози годишно първоначално, после по 6 и т.н.

    Коментиран от #25

  • 23 Прав си.

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ковидарите":

    Много хора имат здравословни проблеми.Това разделение на ваксинирани и неваксинирани е направено с цел.Ваксинираните постепенно с времето ще дискриминират неваксинираните.Ще разделят хората на две групи.Това ще породи вражда между хората.
  • 24 Некой си

    26 1 Отговор
    Моля за справка да бъде дадена цифра по отделно за починалите от рак,инфаркт,инсулт,ПТП,хронични заболявания на дихателните пътища и леталния изход свързан с мръсния въздух,а също така и справка за починалите от свински грип . Та нека се дадат и тези цифри без увъртания,че да имаме отправна точка. Бием тъпаните на новия световен ред ама нещо ми се струва че наместо тъпани използват нашите глави. P.S. Не правя препратки към конспиративни теории но напоследък станах свидетел на няколко зомби случая,всеки може би вложил някакъв свой смисъл,но в случая се касае за движение на индивид като че е в будна кома. Огледайте се внимателно,може и да го забележите този феномен.
  • 25 Питанка

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "честен ционист":

    Чета бре, ама дай логиката на това? Кой е изследвал след 160 дни дали имаш, или нямаш имунитет? Аз може и след 1600 дни да имам имунитет.

    Коментиран от #28

  • 26 Естествено

    17 1 Отговор

    До коментар #20 от "Язе":

    Е, именно. Дискриминацията е налице. А след това? След тези 6 месеца какво? Ако имам антитела и след това? Защо няма да мога да се възползвам, а трябва да ме принуждават да се ваксинирам?

    Коментиран от #30

  • 27 Алфа Вълкът

    2 22 Отговор
    Ненавиждам антиваксърите, ще плачат при среща с мен!

    Коментиран от #44

  • 28 честен ционист

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Питанка":

    Ти можеш да си се изследваш сам, ако си искаш за свое успокоение, обаче никой няма да ти вземе резултата на сериозно. 6 месеца за преболедувал, толкова ви се дава да щъкате, после боц, понеже, така и така повече не можете да се заразите.

    Коментиран от #38

  • 29 Алфа Вълкът

    3 16 Отговор
    Антиваксърите в газовата камера!

    Коментиран от #46, #47

  • 30 Некой си

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "Естествено":

    Ако искаш да скриеш нещо от погледа на някого пред неговите очи изплзваш покривало. Ако искаш да накараш някой да види нещо което на практика не съществува използваш халюциногенни вещества. Ако искаш да смаеш някого изполваш илюзия. Генното инжетерство ти дава необятно пространство,а всъщност за да вземеш акъла на някого ти е достатъчен коктейла от изброените горе три неща и само глей кво става. Сега кажи ми каква е целта на ваксината,щото и на мен ми е любопитно при тези всички вълни на страхови неврози през последните десетилетия които насаждаха господарите ни,каква е целта на занятието.
  • 31 Бай Манчо

    16 1 Отговор
    Работата е ясна - подтикват ни към лично стопанство , битов алкохолизъм и домашни манджи :))))) Лошо няма . На ресторант не съм ходил от близо 2 години , не ми липсва , а като гледам цените какви са имам чувството , че не знаят цената на парите . Не мисля да се ваксинирам - нека мине поне още 1 година за да се види какви ще са страничните ефекти освен , че повечето починали са от ваксинираните . Лошото е , че всеповече ограничения ще налагат (ще отворят следващият прозорец) :))) .
  • 32 бамбам

    17 1 Отговор
    Най-гадното от цялата истерия е,че всичко се изопачава.Особено цифрите.Колкото повече "болни",починали,заразени се изкарат,толкова повече парички се гушват,нали така,ковидари?Нали така,журналисти и господа управляващи?Важно е числото.Не се правете,че ви пука за живота на хората.Трябваше да дойде някаква измислена Пландемия,за да се престорите,че мислите за народа си?Повръща ми се от вас!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 123

    8 1 Отговор
    Сатанистите бавно затягат примката. Постепенно притискат хората за да няма натрупване на голямо напрежение. Първо ще са само ресторанти. После някои професии,после държавни служители, после няма да можеш да работиш без иглата и накрая ще кажат че личната карта не важи без ковид паспорт. Единствения ни вариант е да излезем масово по улиците и да приключим с тея гадове или ще бъдем изтровени.
  • 36 Последния

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Парижанин :
    И аз отдавна не ги пускам в Мулен Руж !
  • 37 Ваксър

    4 14 Отговор
    Антиваксъри, четете ли какво ви очаква отсега нататък! - ограничения до дупка. Никое правителство няма да ви позволи да разнасяте свободно заразата. Имате още около месец- два, преди да ви ограничат напълно.

    Коментиран от #39, #49

  • 38 Питанка

    13 1 Отговор

    До коментар #28 от "честен ционист":

    Точно в това е проблемът! Че някой, по незнайно какви критерии, е решил, че след 6 месеца, независимо от това дали имам имунитет, аз нямам права, равни с тези на ваксинираните. И това ако не е странно, даже страшно, здраве му кажи. Не ме е грижа, че няма да отида на ресторант. Само че това е първата стъпка. Следващите ще са по-страшни.
  • 39 Аааа, не така

    14 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ваксър":

    Ти вероятно не си наясно, че и ваксинираните разнасяте заразата. Затова - по-кротко, ако обичаш.

    Коментиран от #43

  • 40 Котарак

    10 2 Отговор
    Терминът "медицински фашизъм" добива все по конкретни очертания. Дано се задавите с милиардите, които ще натрупате от спекулациите с тази болест!
  • 41 Котарак

    5 1 Отговор
    Друго си е да разнасяш заразата след като си ваксиниран.
  • 42 исаакх

    10 1 Отговор
    Ваксинираните млади ще са безплодни, а възрастните и болните ще умрат! Новия световен е ред е съкращаване на населението на земята за сметка на "елита".. спете и вярвайте на медии, дофтори и политически измамници!
  • 43 kkk

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Аааа, не така":

    То точно там е проблемът- ваксинираните ДОКАЗАНО СЕ РАЗБОЛЯВАТ И РАЗНАСЯТ ВИРУСА, че напоследък и взеха доста от тях да измират "случайно"... Тогава какъв е смисълът от ограниченията когато ефектът от "ваксината" е като при всяка противогрипна ваксина- МИНИМАЛНА ПОЛЗА. Реалната защита от "ваксината" е под 30% (тези които се срещат с вируса и НЕ го хващат), останалите (повечето) хем го хващат, хем го карат без симптоми, хем яко разнасят заразата.

    В моята фирма правя тестове на всички ВСЯКА седмица и резултатите са показателни- аз и другите които сме изкарали вируса имаме НАД 10 ПЪТИ повече антитела от 5-мата ваксинирани с 2 игли колеги. Изводите са за вас...

    Коментиран от #45

  • 44 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Алфа Вълкът":

    Ауууу, ама ти си вълчица бе ! И то не алфа , ами омега !
  • 45 д-р БОЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "kkk":

    Не драскай глупости за неща, които не са ти ясни! Скоро, щеш - не шеш, ще си боднеш ваксината, просто системата ще те принуди.

    Коментиран от #54

  • 46 Некой си

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Алфа Вълкът":

    Приятелю всяка крайност е вредна,а аз мисля че ако те поканят на някой филм най-малкото ти казват жанра и тематиката на това което ще гледаш. Аз не претендирам света да ми е по мярка,но желая да имам правото на избор,щом такава върховна сила като Твореца ми я е дал аз не признавам този който отвъд моето желание определя съдбата ми. Силовото и принудителното налагане на воля е прелюдия към господтсво и пренебрегване на висшите закони а безропотното им приемане е робство. Оспорването на Върховенството на Бог е върховен грях а съдбата на тези които си играят на богове винаги завършва зле. Този път няма да е по различно,но изборът винаги трябва да е личен,ако животът ми се свежда до лакействане ,покорство и лизачество, не мерси,аз не желая.
  • 47 оня

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Алфа Вълкът":

    Я си пй хапчетат:))
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИНЖЕКТИРАН = БЕЗПЛОДЕН

    12 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ваксър":

    На вакснатите до месец-два ще им спрат "зелените" паспорти под предлог, че ваксите не действат срещу Делтата, и ще ги накарат да си "освежат" инжекцията с 3-та "игла". 6 месеца по-късно - с 4-та. И така минимум до 8-ма (който доживее, де). Готов ли си? ;)

    Коментиран от #51

  • 50 БРЦК

    1 0 Отговор
    СЗО ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТЕ ДА БЪДАТ СКЪСЕНИ С ЕДНА ПЕДЯ ОТГОРЕ. АНТИ НАУКА Е ЦЯЛАТА ЛЪЖА. ЗАЩО СПИМ.
  • 51 БРЦК

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "ИНЖЕКТИРАН = БЕЗПЛОДЕН":

    Накрая формалин в кръвта за мумифициране
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 някой

    0 0 Отговор
    Така, така Банкяпитек трябва да се храни, а иначе притрябвало ми е да влизам на закрито, при носителите,
  • 54 Системата

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "д-р БОЦ":

    Ще ме хване за спринцовката живея в планината козар съм!
  • 55 Йоан

    1 0 Отговор
    16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
    17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
    18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.
  • 56 Нане

    1 0 Отговор
    Дискриминация и геноцит!