Last news in Fakti

27 Юли, 2021 13:24 1 850 15

Голяма част от руснаците не желаят да се ваксинират

  • ваксинация-
  • руснаци-
  • физкултура-
  • водка-
  • ковид

"Руската душа" вярва, че срещу Ковид-19 повече помага физкултурата или водката

Голяма част от руснаците не желаят да се ваксинират - 1
Снимка: Shutterstock

"Около ваксините в Русия са се образували три лагера. Първият – това са правителствените всезнайковци и техните телевизионни подмазвачи, които по призива на президента настояват за повсеместни ваксинации в цялата страна. Ако трябва – дори за принудителна ваксинация. Те самите, като истински патриоти, също са се ваксинирали. Останалите две партии - това са добре познатите ни западняци и славянофили, макар и в нови одежди". Това твърди писателят Виктор Ерофеев в свой коментар, посветен на пандемията, руската душа и ваксините, пише България Он Еър.

"Западняците, както си му е редът, вярват в здравия разум. Парадоксът обаче се състои в това, че в случая с ваксинациите те по принцип застават на страната на властта, макар че инак, явно или тайно, се обявяват против нея. Най-прочутите ни прозападно настроени артисти отдавна се ваксинираха, независимо от факта, че в тези среди недоверието към "Спутник V" е особено високо. Те смятат, че ваксината е разработена набързо, но не за да бъде защитено населението, а за да демонстрира пред света, че ние сме най-добрите.

В отбора на знаменитите антиваксъри е и Никита Михалков, който заяви, че Бил Гейтс отдавна мечтаел да чипира и постави в зависимост целия свят. Темата за "американския течен чип" се въртеше из руските властови структури още преди пандемията, така че на конспиратолозите им беше особено лесно да я закачат и за пандемията", коментира Ерофеев, цитиран от "Дойче веле".

Около половината население не желае да се ваксинира, включително не малка част от медицинския персонал.

"Руската душа" вярва, че срещу Ковид-19 повече помага физкултурата или водката. Че опасността от него е преувеличена, защото той не е по-опасен от грипа", анализира Виктор Ерофеев.

В момента са ваксинирани едва 15% от населението на Русия, като все по-често личен пример дават известни личности."Но правителството поема курс към повсеместни действия. И скоро сигурно ще прокара идеята за доброволно-задължително ваксиниране. Народът ще се смири. Артистите-антиваксъри бързо ще забравят бунта си – техните страсти са мимолетни", прогнозира писателят.

"Аз съм против държавната принуда да се ваксинираш. И само бъдещето може да покаже колко сме изостанали в реалната самоотбрана на страната срещу Ковид-19", пише в коментара си Виктор Ерофеев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    28 4 Отговор
    щото българите се изтрепваме да се ваксинираме.
    умници.
  • 2 ГОСТ

    24 7 Отговор
    БРАВО НА БРАТУШКИТЕ,ТОВА СЕ КАЗВА ОТПОР НА ДЖУДЖЕТО В КРЕМЪЛ.
  • 3 Шопо

    26 4 Отговор
    Не на еврейските миязми !!!
  • 4 Русофоб

    25 4 Отговор
    Руския народ е мъдър,за разлика от милиционерите,които го управляват !

    Коментиран от #11

  • 5 святой

    22 4 Отговор
    Ко- вида ви живее в телевизорите! Стига плашихте хората и настройвали срещу Русия! Да не дойдат да ви освободят отново и тогава здраво да ви е дупитооо!
  • 6 Железаров

    32 4 Отговор
    Не само в Русия не искат да се ваксинират.Голяма част от НОРМАЛНИТЕ хора в света,също не желаят тази отрова.
  • 7 NikNay

    8 1 Отговор
    Йоано, вие не си ли четете сами сайта ? Тази статия беше вече пускана под друго заглавие друга снимка ! Стегнете се малко и си вкарайте главата в ппутреба - стига само копи пейс
  • 8 Хахаха

    8 3 Отговор
    Колко пъти ще преразказвате бълнуванията на Ерофеев? С какво ви е покорил, че вярвате на неговите русофобски анализи? С това, че е русофоб, както и тези, които му се възхищават ли? В Русия той нито е авторитет, нито е фактор, влияещ на общественото мнение. Явно на вас могат да пробутат всякакви т ъпни. А вие да сте във възторг. Ето..последствията на дългогодишното опростачване на хората.
  • 9 Роза

    11 2 Отговор
    Въпроса за ваксините всеки го решава лично .Аз например няма да се ваксинирам,а пък който иска-да го направи!
  • 10 Незная от

    2 1 Отговор
    къде си ги смучите и измисляте тези статии,но по информация от руските телевизии нещата стоят по друг начин.Като доказателство е факта,че се нарушиха доставките на руската ваксина за Аржентина,защото първо се задоволяват руските потребности за ваксини и тогава износа. Четете по-всеобхватно за да получите по-истинска информация.
  • 11 Толкова е

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Русофоб":

    мъдър,че го разбра по трудния начин,като взеха да се пълнят болниците със заразени от делта варианта и чувалите с трупове се увеличиха драстично.Чак тогава им просветна че единствения изход е ваксинацията.Така и тук ще стане,но когато опре ножа до кокала.Така е навсякъде по света и руснаците не са изключение и те са хора като нас.
  • 12 Ваксината им

    5 0 Отговор
    била разработена набързо.И как няма да е бързо,като те стъпиха на матрицата на ваксината срещу САРС Ков 1,която я бяха изработили при появата на ебола в Африка. Ваксина хем сигурна и ефективна,с дълготраен имунитет и почти никакви странични ефекти.
  • 13 ЗА СВОИ ХОРА

    5 0 Отговор
    НАЛИ ДОВЧЕРА, нашите български комунисти русофили, настояваха и крещяха в парламента да закупим руската ваксина, която не е приета в рамките на ЕС ?! Хайде сега, днес тези кресльовци, верни поклонници които са на власт - да закупят руската ваксина и да видим кой от българите ще се ваксинира с нея, след като руснаците не я искат?! Русофили, купете си ваксината, но не с държавни, а с ваши лични пари
    и запрятайте ръкави да се ваксинирате! Има и по-лесен начин - отивате в Русия, там ще бъдете ваксинирани безплатно , нали сте свои хора?!
  • 14 мечо

    1 0 Отговор
    астъ шти ви удариа идна кожина ижексиа

    Коментиран от #15

  • 15 Вълчов

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "мечо":

    И азъй шъ им две за здраве.........е..........е.........е...