29 Юли, 2021 20:50 2 210 18

Израел върна "зеления пропуск" за масови прояви с над 100 души заради ръст на COVID случаите

  • израел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Всички пътници, пристигащи в Германия, ще трябва да представят удостоверение за наличен имунитет срещу коронавирус чрез ваксинация или преболедуване

Израел върна "зеления пропуск" за масови прояви с над 100 души заради ръст на COVID случаите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел върна "зеления пропуск" за масови прояви с над 100 души заради увеличаващите се случаи на коронавирус. Правителство също така може да разреши прилагането на трета доза от ваксината на "Пфайзър"/"Байонтек" на хората над 60 години, съобщават израелски медии. Мярката ще даде възможност за наблюдение на ефективността на бустер ваксината.

Американският президент Джо Байдън се очаква да обяви по-късно днес, че цивилните федерални служители ще трябва да избират дали да се ваксинират или да се подлагат редовно на тестове за коронавирус, като спазват мерки за социална дистанция и ограничения за пътуванията. Отказът от имунизация няма да води до риск от уволнение.

Технологичните компании "Гугъл" и "Фейсбук" обявиха по-рано, че ще изискват от всички служители, които работят присъствено, да бъдат ваксинирани. Правилото ще бъде наложено първо в централата на "Гугъл" и другите офиси в Съединените щати, а след това и в представителствата в над 40 страни.

По данни на Франс прес, за осемте месеца от началото на ваксинационната кампания по света са били поставени над 4 милиарда дози ваксини срещу Covid-19. Най-много са в Китай - 1,6 милиарда, Индия с 451 милиона и Съединените щати с 343 милиона дози.

Белгия ще успее да постигне целта за ваксиниране на 70 на сто от пълнолетните граждани до началото на август, според местните здравни власти. Всички пътници, пристигащи в Германия, ще трябва да представят удостоверение за наличен имунитет срещу Covid-19 чрез ваксинация или преболедуване. Мярката идва на фона на притесненията, че при завръщането на много германци от туристически пътувания ще се стигне до четвърта вълна на заразата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссс

    48 1 Отговор
    Измамници!!! Нали ги имунизираха на 90 % бе?
  • 2 Майна

    41 1 Отговор
    С това инжектиране скоро от Израел ще останат 100 души...РЕШИЛИ СА МАСОВО ДА НИ ИЗБИВАТ

    Коментиран от #5, #17

  • 3 честен ционист

    12 1 Отговор
    От Нил до Ефрат важат новите правила.
  • 4 перничанин

    36 0 Отговор
    Нещо не разбирам, нали над 80% са ваксинирани в Израел? Нали ваксините предпазваха, според едни 2 години, според други и повече. Какви са тия увеличени бройки на заразени? Като са заразени, били ли са ваксинирани или не? Заразените болни ли са? Такива ми ти работи, мисирка дали има подробности или само превежда, ако е така да напишат преводач, а не автор.
  • 5 честен ционист

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Скоро такива постове ще се водят за проява на домашен тероризъм.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Нали са ваксинирали

    39 1 Отговор
    Почти 100% от населението как така се разболяват толкова много? Значи няма смисъл от тези ваксини щом хората продължават да се заразяват и след втората доза!

    Коментиран от #9

  • 7 Майна

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Имам забрана да пиша коментари от мобилния, български нет..,сега ползвам немския, да видим кога и него ще ми спрат

    Коментиран от #11

  • 8 Сссс

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Гледай сред ционистите да не се окажеш и ти! Няма да има значение честен ли си или не.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 честен ционист

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Единственото, което ви пази е черноземът, само щото още щъкате по него..

    Коментиран от #13, #18

  • 11 хаха

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    и на мен ми бяха забранили, ама аз съм с динамично айпи.

    Коментиран от #14

  • 12 Ама чекай

    26 0 Отговор
    Тея нали се фукаха преди няколко месеца, че всичките били първи в света по ваксинирани?
  • 13 Сссс

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "честен ционист":

    Ами наш си е, ционистите тъпчат пясъка, който явно ти пълни обувките.
  • 14 Made in Bg

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "хаха":

    Какво е динамично IP ??? Все се променя ли??? И мен ме резват от време на време за незнам си що🤔 Просто изказано мнение🙂 Примерно : Израелците искат сега зелен паспорт,а от 108 тежко заразени 75души са с ваксини- чудно! И това: Как да вярваме на концерните създатели на ваксините с/у Ковид,като четворно са надули цените и от там си даваме сметка ,че преоритета им е лакомо презабогатяване,а не здравето на човека- просто двете неща с думичката "лакомо" са несъвместими! Или : Преди години създаваха читави ваксини,защото целта им бе не презабогатяване,а хората да са здрави и трудоспособни за да работят за държавите си и държавите да просперират🙂-сега държавниците нямат такива патриотични нагласи ,а ....сещате се какви🙂
  • 15 АнтиФашист

    6 0 Отговор
    тъпи са си евреите, мачкаха ги и пак ще ги мачкат... обратно в конца тъпи овце
  • 16 5ко

    10 0 Отговор
    Не можеш да предоставиш документ за ИМУНИТЕТ, особено ако си инжектиран, защото статистиката (колкото и да я крият) сочи точно обратното. А сега се гласят да набодат и за трети път възрастните, имали наглостта да оцелеят с двете дози. Какво нахалство да харчиш пари от пенсионните фондове!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.