Last news in Fakti

30 Юли, 2021 06:15 3 917 17

Ефективността на Пфайзер намалява до 84% след шестия месец

  • пфайзер-
  • ефективност-
  • спад-
  • ваксина-
  • алберт бурла

Очаква се компанията официално да публикува данни за ползите от трета доза коронавирусна ваксина в САЩ до средата на август

Ефективността на Пфайзер намалява до 84% след шестия месец - 1
Снимка: Shutterstock

Ефективността на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер намалява от 96% на 84% около четири до шест месеца след получаване на втората доза, съобщава CNBC, позовавайки се на изпълнителния директор Алберт Бурла, предаде агенция „Фокус“.

Твърдението на Бурла се основава на финансирани от компанията изследвания, чиято препечатка е публикувана на сайта medRxiv. В тях са участвали над 44 хиляди доброволци от САЩ и други страни.

По-специално, според резултатите от проучването, пиковата ефективност на ваксината е 96,2% и се наблюдава в периода от една седмица до два месеца след получаване на втората доза. Въпреки това, на всеки два месеца ефективността на лекарството намалява средно с 6%. Според Бурла „след четири до шест месеца това е приблизително 84 процента“.

„Добрата новина е, че сме много, много уверени, че третата доза, бустерът, ще повиши имунния отговор до ниво, достатъчно за защита срещу „делта“ щама“, добави собственикът на Пфайзер.

Освен това той отбеляза, че намаляването на ефективността на ваксината с течение на времето далеч не е необичайно, и посочи, че има прецеденти за използване на три дози ваксини за защита срещу други заболявания.

Очаква се Пфайзер официално да публикува данни за ползите от трета доза коронавирусна ваксина в САЩ до средата на август. Както обаче напомнят от CNBC, Администрацията по храните и лекарствата и Центровете за контрол и превенция на заболяванията вече публикуваха съвместно изявление, в което се отхвърлят необходимостта от реваксинация. Те отбелязаха, че американците, които са получили и двата компонента на лекарството понастоящем „не се нуждаят от нова доза“


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    47 1 Отговор
    и трябва да се ваксинираш наново , нали?
  • 2 Рошко

    48 3 Отговор
    Ковид идиотите да го разбират като, на 6 месеца боц
  • 3 Мислещ

    25 2 Отговор
    По-скоро 4.8%, в най-добрия случай. Че като гледам масово заразените шотнати са над 50%, та може да е и с отрицателен знак ефекта и то без да броим заболяваемостта и смъртността от самия "изстрел".
  • 4 Гуатемала

    25 3 Отговор
    Сегс иде зимата и ще започне голямото психясване като се разболеят от зимния грип хахахааа. Промити мозъци яко ви държат под страх елитите.
  • 5 Хахаха

    31 2 Отговор
    Като гледам какво става във ваксинираните страни ефективността и е под 1%:) Е ако целта на ваксините е да заразяват масово тогава ще се съглася, че е 96%
  • 6 Истината

    31 0 Отговор
    „Дoбрaтa нoвинa e, чe cмe мнoгo, мнoгo увeрeни, чe трeтaтa дoзa, буcтeрът, щe пoвиши парите по банковите ни сметки, дocтaтъчнo за охолен живот и на пра пра пра пра внуците ни, дoбaви coбcтвeникът нa Пфaйзeр.
  • 7 пълни глупости

    21 0 Отговор
    След 6 седмици, няма и помен от антитела - ДОКАЗАНО!

    Коментиран от #10

  • 8 ха ха ха

    14 0 Отговор
    Баща осъди смъртта на 22-годишния си син след инокулация на експериментална генна терапия с Pfizer mRNA

  • 9 Лалалллл

    17 2 Отговор
    Ваксините водят до спад в спермотозоидите при мъжете а след 5 години е гатантирано да сте джендър от трети пол.
  • 10 пълни глупости

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "пълни глупости":

    Проучването можете да намерите като: Artificial covid vaccine “immunity” wanes after just six weeks

    Идеята е да ви напукат шушоните с графен оксид, който е силно токсичен за тялото ви!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зурла бурла

    0 0 Отговор
    изследван отЩас
  • 13 Максим

    10 0 Отговор
    И без човек да е математик като погледне Англия, Израел и Франция ще се убеди, че цифрите не са точни. Там масово се заразяват, а към 80 процента и повече са ваксинирани.
  • 14 Винкело

    8 1 Отговор
    Така до 3- 4 поредни ваксинки и после ще се окаже че без поредната доза ваксиниран не може да живее и хоп , ето ти една хубава зависимост
  • 15 Значи така

    6 0 Отговор
    Скоро се очертава всеки ден по една ваксина докато не ни изтребят. Трябва да станем 1 милиард иначе планетата загива от тази грешка на природата наречена - човек.
  • 16 Ахаахх

    4 0 Отговор
    Не знам дали са вредни или физиологичен разтвор, но със сигурност става въпрос за тотална далавера! За милиарди долари!
  • 17 Поп Кръстю

    3 2 Отговор
    Имам две ваксини , безплатно ги биха във Испания. Нищо ново няма чувствам се нормално работя никакви реакции няма секса също е наред . Защо българите се правят на бабати като. НЕСЕ ваксинират. Моите колеги също се ваксинираха иса добре. Само глупавите НЕСЕ ваксинират чакайте да ви хване вируса и тогава ще ви видя как ще боксуваме на място. Ще харчи те пари на вятъра много.