Last news in Fakti

30 Юли, 2021 08:35 1 321 7

Даряват на Египет хладилници за ваксини

  • египет-
  • ваксина-
  • коронавирус

В началото на тази седмица с 35 новозаразени страната достигна най-ниските нива на разпространение на COVID-19 след началото на пандемията

Даряват на Египет хладилници за ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

УНИЦЕФ дарява на Египет 63 хладилника, в които да се съхраняват очакваните в следващите дни близо 620 000 дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", обяви здравният министър Хала Зайед, цитирана от онлайн изданието "Иджипт индипендънт". По време на заседание на правителството Зайед представи данни за разпространението на КОВИД-19 и за ваксинационната кампания.

Северноафриканската държава ще получи нова пратка сурови материали за 70,2 милиона дози "Синовак". Местното производство на китайския препарат започна през юни. До края на годината ще бъдат доставени и 20 милиона дози от руската ваксина "Спутник V", 20 милиона дози "Джонсън и Джонсън", 35,6 милиона дози "АстраЗенека", както и още 2,4 милиона дози от "Пфайзер"/"Бионтех".

В началото на тази седмица с 35 новозаразени страната достигна най-ниските нива на разпространение на Ковид-19 след началото на пандемията.

Здравните власти и специалисти очакват началото на четвъртата вълна на пандемията в Египет в края на септември или началото на октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    1 0 Отговор
    Тия нЕмат ли си хладилни бусове за кремвирши, да бяха попитали веднага щяхме да ги светнем.
  • 2 Тиквун

    2 0 Отговор
    Аз мога да им предоставя превоз за ваксините, нарича се кренвирши Сачи!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ееееееее

    2 0 Отговор
    тоест при 1,6% вакснати,нямат почти нови случаи?????
    нещо по логично ????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 5иция

    1 0 Отговор
    Това '' ПоДаряване" показва нуждата им(на запада) от такива превратаджий като Сиси за да наложат тяхната ДЕМОКРАЦИЯ в района.
    Значи ще им е нужен още дълго време.
  • 7 Българин

    1 0 Отговор
    Дарете и на ескимосите, че няма с какво да се топлят🤣🤣🤣