30 Юли, 2021 14:33 5 420 49

Учени: Вариантът Делта е еднакво заразен и за ваксинирани, и за неваксинирани

  • делта вариант-
  • делта-
  • учени-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • ваксини-
  • ваксинирани

Властите в САЩ търсят начини да насърчат хората да се ваксинират

Учени: Вариантът Делта е еднакво заразен и за ваксинирани, и за неваксинирани - 1
Снимка: Shutterstock

Вариантът Делта не само е много по-смъртоносен и заразен от предишните щамове, но и ваксинираните могат да се заразяват и да предават този вариант толкова лесно, колкото и неваксинираните, предаде Dariknews.bg.

Това съобщава в. "Вашингтон пост", като цитира вътрешен доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. Данните от доклада дават основание на властите в щатите да запазят препоръките си за носене на маски на закрито както от неваксинирани, така и от ваксинирани, каза федерален здравен служител.

Новите случаи на коронавирус във Великобритания бележат ръст за втори пореден ден на фона спад на тестването, извежда в заглавие, в. "Гардиън". Британското издание цитира местния здравен експерт д-р Саймън Кларк, според когото, новият сезонен пик на COVID-19 от около 30 хиляди новозаразени дневно се дължи не само на варианта Делта, но и на комбинация от фактори, като лятната ваканция на учениците, топлото време и вдигането на повечето ограничения в страната.

Властите в САЩ също търсят начини да насърчат хората да се ваксинират, като тази седмица щатът Калифориния и град Ню Йорк въведоха изискване за ваксинация за някои служители, които иначе трябва да се подлагат на регулярни тестове за коронавирус. По същия начин интернет гигантите "Facebook" и "Google" обявиха, че ще изискват от всички свои служители, които работят в офисите им, да бъдат ваксинирани. Европейският съюз поддържа бързи темпове на ваксинация срещу коронавирус, докато властите в САЩ срещат съпротива от страната на нежелаещи да се имунизират, пише в заглавие в."Уолстрийт джърнъл". Американското издание отбелязва, че ЕС е изпреварил САЩ по процент на ваксинираните, тъй като поддържа устойчиви темпове на имунизации.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    104 1 Отговор
    пак тогава не ми е ясен смисъла от ваксините.....

    Коментиран от #2, #23

  • 2 zeus

    83 1 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    Е, иде реч за много пари, само на Файзър годишната печалба е 20 милиарда.
  • 3 Геноцид

    102 4 Отговор
    Искрено съжалявам хората които решиха да си инжектират експериментален биопродукт и бяха излъгани че това е ваксина.
    За съжаление информираното съгласие ги освобождава от правото да потърсят правна защита.

    Коментиран от #11

  • 4 Петър

    86 1 Отговор
    Тогава защо да се ваксинирам?

    Коментиран от #14, #25

  • 5 dfu

    92 0 Отговор
    Много взеха да изнагляват с лъжите. Делтата хем била много по-смъртоносна, хем официалните им статистиките навсякъде говорят, че е в пъти по-несмъртоносна.
  • 6 1618

    94 4 Отговор
    Сега ли разбрахте, че тази мутация ви е разпространена за да проумеете, че ваксините не работят при корона вируса! Милиони спечелиха компаниите от ваксините! За това се надпреварваха! Сега когато ваксинирани започнат масово след месеци или година да умират от инфаркти, диабет , рак и така нататък ще прикриете всичко! Хората примати сами се избивате с тези ваксини! Да не говорим , че ограничавате човешките права за свободен избор! Всичко правите в името на парите!
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    67 0 Отговор
    "Ледът се пропука , дами и господа !"
  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    37 0 Отговор
    Бих написал "Ха дубрутру, сваля!" ама нали сми циливилизовани* .
  • 9 Абе...

    66 0 Отговор
    За какво насърчаване дрънка целия свят.Факт.Ваксините недействат.То е ясно вече че това насърчаване за ваксиниране има друга цел.Лъжат увъртят заплашват...армията вдигат .По къщите тръгнаха да ходят да бият ваксини.Каква Делта в тия горещини бе.

    Коментиран от #22, #29

  • 10 абг

    67 1 Отговор
    В първата част на статията ни казват, че е все едно дали си ваксиниран, а във втората как да се насърчи изключително нужното ваксиниране. Тия съвсем за добитък ни взеха, шизофрения в пълния смисъл на думата. Разбира се не е все едно дали си ваксиниран или не, защото ваксинираните боледуват много повече.
  • 11 1618

    48 0 Отговор

    До коментар #3 от "Геноцид":

    Много вярно!Компаниите се надпреварваха да правят ваксини за да спечелят милиони! Те отлично знаеха, че ваксините са по- скоро вредни с много странични ефекти от колкото полезни! Знаеха, че ваксините не работят при мутациите на корона вируса, но въпреки това агитираха за ваксинация дори стигаха до крайност - за задължителна ваксинация!
  • 12 123

    44 0 Отговор
    Ваксърчета, бягате за трета доза с ъпдейт против Делта.

    Коментиран от #32

  • 13 др Гей Билтс

    24 0 Отговор
    А за преболедували? Всъщност само зам кмета Гербаджия на Русе май от целия свят боледува за 2 години 2 пъти?

    Коментиран от #30, #35

  • 14 абв

    35 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    За да освободиш от неприятното си присъствието една шепа не хора, които гледат на теб като на хлебарка, която замърсява и паразитира върху "тяхната" земя! От това по точно и ясно не мога да го кажа!

    Коментиран от #15, #24

  • 15 честен ционист

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "абв":

    Това е не точно така. Бих казал да ги замениш с едни хора без особени претенции.
  • 16 АНТИВАКСЪР

    32 0 Отговор
    И ЗАЩО ДА СИ БИЯ ТАЗИ ОТРОВА ТОГАВА.
  • 17 РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa

    52 0 Отговор
    "Вариантът Делта не само е много по-смъртоносен и заразен от предишните щамове, но и ваксинираните могат да се заразяват и да предават този вариант толкова лесно, колкото и неваксинираните..." - тогава защо лекарите и здравните работници трябва да се ваксинират?
  • 18 МАША

    40 0 Отговор
    защо направо не пишете не се ваксинираите
  • 19 Факти

    33 0 Отговор
    Тогава защо тръбят за ваксинация, а, да питам аз
  • 20 Онзи

    39 0 Отговор
    Официално вече ви казаха че файдата от ваксините е никаква, а вредата почва да се вижда и ще цъфне през следващите 1-2 години.
  • 21 Боже Боже

    40 0 Отговор
    Вече да се смея ли, да плача ли? Ваксинирайте се, ама ваксинираните също ще се заразят
  • 22 провинциалист

    37 0 Отговор

    До коментар #9 от "Абе...":

    Ваксините действат - заразяваш се по-лесно с тях.
  • 23 Все още го

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    има в тубата, потърсете го и ще разберете-Биоинженер се изпусна пред Мира Добрева: Има много съмнения какво ще стане с ваксинираните!-..Тогава биоинженерът възкликна утвърдително и започна надълго и нашироко да обяснява опита с ваксините против Co-vi-d-19, които вече щедро ни се препоръчват.---
    „Именно това е- основна цел на синтетичната биология.- Една от ваксините, които са широко използвани срещу коронавируса в момента, е тип генна терапия. Това ще бъде основен експеримент, който ще ни покаже дали в скоро време ще можем да подменяме човешки гени“, заяви експертът.
    Тук очите на Мира Добрева се уголемиха от потрес и тя моментално поиска да разбере „кое точно ще бъде основният експеримент“, хората ли?!"----

    Коментиран от #44

  • 24 Петър

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "абв":

    За съжаление май си прав. Явно по този начин, хората дето им е трудно да мислят и да анализират ситуацията ще се успокоят.
  • 25 Ваксиниран

    1 30 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Аз пък искрено съжалявам починалите и най вече близките им, който ги е отнемало от тъпотията да не се ваксинират

    Коментиран от #31, #34

  • 26 Някой

    21 0 Отговор
    Тези учени са казали А и Б, ама не са стигнали до Я. да бяха си признали, че ваксините са безполезни, а не д анапъват за тровене на още хора.
  • 27 Иванов

    29 0 Отговор
    Спомням си първата им лъжа.Безплатни и доброволни ваксини.Явно са очаквали хората да се хванат.Видяха,че номера не им мина,и започнаха по всеки един начин да манипулират народа.Спомням си и втората им лъжа,че ваксините предпазват -Хора Ваксинирайте се!Обаче истината лъсна на яве.Ваксинираните се оказаха незащитени.Третата лъжа е действие...

    Коментиран от #49

  • 28 Gost

    16 0 Отговор
    властите в САЩ срещат съпротива от страната на нежелаещи да се имунизират - край на цитата! Миче, научи разликата между ваксинирани и имунизирани, простичкото ми.
  • 29 Тра-ла-ла

    28 1 Отговор

    До коментар #9 от "Абе...":

    Кой ти каза, че не действат? Може да не предпазват от вируса, но това не значи, че не действат. Може да имат друго някакво действие, щом продължават толкова неистово да ни агитират за ,,ваксиниране"!

    Коментиран от #38

  • 30 лошо

    6 17 Отговор

    До коментар #13 от "др Гей Билтс":

    Не е вярно, аз лично също го минах два пъти, първият път не усетих, но втория беше гадничко. И за други такива знам, и колкото повече месеци минават , имунитетът спада и новите щамове пак ще повтарят, това е така и за ваксините, докато е по-прясна предпазва по-младите, но като минат 6 месеца и тя отслабва. За по-възрастните въобще не се знае дали помага ваксината, може и да не изработят антитела, всичко е индивидуално. Абе трябва да се прави нещо, да се опитваме да се измъкнем, но като гледам здраво ни е захванал и скоро няма отърване.
  • 31 Петър

    21 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран":

    Лично твое право си е да вярваш във ваксините за ковид 19,също така можеш да вярваш в Баба Яга,Торбалан,Арабела или триглавата ламя Спаска.
  • 32 Тра-ла-ла

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    То първия път сигурно е било PR, защото по едно време повечето по-известни личности се надпреварваха за съобщават, че са се заразили! Някак модерно беше! 😂😂😂

    Коментиран от #33

  • 33 Тра-ла-ла

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Тра-ла-ла":

    Коментара е до 13. Станала е грешка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "др Гей Билтс":

    ПО 2-3-4 пъти боледуват само БЮРОКЛАТИ от бг....Вероятноста да боледуваш 2път е 0,00005%.Това е според СЗО,а според мен е0,0000001% вероятност повторно да боледува БЪЛГАРИН от НЕЩОТО!МИслете по скоро,как да вкарате шахмата в училище от 1ви клас,за да може да намалите Катастрофите и ПРоЗЗЗтотията!

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Факт

    19 0 Отговор
    На ваксината пише, че не носят абсолютно никаква отговорност и не гарантират нищо
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тра-ла-ла":

    Не разбра ли,защо те карат да се ваксинираш нон стоп???Не се ли замисляш???Дай да мислим.Да предположим,че това е биологично оръжие да унищожи директно Владетели на света,като има вкарано в организма на Нещото част от ДНК верига на определен тип Владеещ света.Всички други се ПРеносители.....Как трябва да реагира този Генотип..Тази заплашена популация??? Имаш не мнОгО варианти.Да откриеш антидот,който да вземаш ежедневно.Да направиш така,щото да не може НЕщото да дОйде до теб...Да унищожиш всичко,или да си отидеш........Нищо чудно да стигнем и до последния вариант.........Добре,че все още има СИЛИ на СВЕТЛОТО.....Ако ме разбираш...
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Като бях в Германия бях...Приятно изненадан...За времето,когато се скрих от света те са сложили шахмата,като предмет в Университетите и го изучават,като наука!От видяното имат много високо ниво на обща Интелектуалност и за това им помага много и изучаването на шахмата!
  • 40 м да

    9 0 Отговор
    Ваксините не действат! Яко ще семре от летен делта грип :))))
  • 41 Hoho Boho

    18 1 Отговор
    Учени: Вариантът Делта е еднакво заразен и за ваксинирани, и за неваксинирани"
    ЗАТОВА Е БЕЗСМИЛЕНО ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ!

    "Новите случаи на коронавирус във Великобритания бележат ръст...", а там са се ваксинирали на 70%

    Многото нови случал се дължат "на комбинация от фактори, като лятната ваканция на учениците, топлото време и вдигането на повечето ограничения в страната."
    Хи хи.:))
    Добре, че в България няма лятна ваканция, умираме от студ и затова вирус почти няма...

    МОЖЕ ЛИ ТОЛКОВА МНОГО ГЛУПОСТИ ДА НАПИШЕТЕ САМО В ЕДНА СТАТИЯ?
  • 42 Ваксинираните

    6 0 Отговор
    Матей 13:42
    ...и ще ги хвърлят в огнената пещ – там ще има плач и скърцане със зъби.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Баш психиатър

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Все още го":

    Вече съвсем откачихте.Наистина ви трябва психиатрична помощ.А то па и с вас и без вас,все тая.Безполезници.По цял ден сте във форумите.
  • 45 Клоун

    2 0 Отговор
    циркът трябва да продължи, че как иначе ще ни държат под ключ
  • 46 мамун

    1 0 Отговор
    Хранилка е вий се бучкаЙте
    а пък ний ще "тунинговаме" вируса
    и накрая оскарчета (силно усмихнати и озъбени)
  • 47 Математик

    3 0 Отговор
    Извод: Щом е еднакво опасно с вакса и без вакса. Защо ще се ваксиш? Ами то е се тая. Пък и голямата смъртност от 0,04%. Това малоумие няма край! Тия наистина ни мислят за много тъпи…
  • 48 бамбам

    3 0 Отговор
    А тези лекати,защо не кажат как при 40-42 градуса този т.нар. вир0с би трябвало да изчезне,нали така?Обаче той яко върлува,скоро ще се превърне в Гама.Та питам,щом не изчезва,тогава не е ли изкуствен?Демек биологично оръжие...М,никой нищо не казва?Няма и да каже,краварите по този въпрос ще заглушат всички и всичко...
  • 49 коментиращ Н

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иванов":

    И проф. Чорбанов дори каза, че ваксинираните не предават болестта, и който твърди друго все едно вярва на междузвездни войни...Аз пък му вярвах, а той дали ще се ваксинира, след като преболедува?Преболедувалите останаха на заден план-основната цел е да се пласира ваксината...