Last news in Fakti

2 Август, 2021 14:49 2 513 24

Военни следят за спазване на карантината

  • сидни-
  • австралия-
  • войници-
  • карантина-
  • пандемия-
  • вирус-
  • мерки-
  • локдаун

Подкрепление от близо 300 военнослужещи пристигна в Сидни по искане на полицията

Военни следят за спазване на карантината  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военни бяха разположени днес из улиците на Сидни, за да следят за спазване на карантината, а Бризбън продължи антивирусните мерки в опит да се справи с нов епидемичен скок, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Подкрепление от близо 300 военнослужещи пристигна в Сидни по искане на полицията на щата Нов Южен Уелс, за да бди за спазване на карантината в най-големия австралийски град, навлязъл в шеста седмица на изолация. Очаква се мярката да остане в сила до края на месеца. Властите водят борба с разпространението на вирусния вариант Делта в града, където от средата на юни са регистрирани над 3600 случая.

Хиляди контактували с вирусоносители са приканени да си направят тест и да се поставят в изолация за 14 дни, но полицията реши, че не разполага с достатъчно хора, за да наложи строго спазване на тези разпоредби. Военните ще участват в доставка на храни и ще обикалят жилищата, за да проверяват спазването на карантината. "Държа да подчертая, че ще действаме под контрола на полицията", заяви бригаден генерал Мик Гарауей. Жителите на Сидни - над пет милиона души, могат да излизат навън само за да спортуват, да ходят на работа, ако се прецени, че тя е от съществено значение, по медицински причини или за да пазаруват. Не всички обаче спазват указанията еднакво старателно и се налагат все повече глоби.

Армията уточни, че военното подкрепление се добавя към 250-те войници, вече разположени в хотелите и на летищата в Нов Южен Уелс. Същевременно жителите на третия по големина град в страната - Бризбън, и на някои райони в щата Куинсланд, ще останат под карантина до 8 август в опит да ограничат засиленото разпространение на вируса, предизвикано от варианта Делта.
До момента в Куинсланд са установени 29 заразени с новия патоген.

Изолацията ще трае осем дни; надяваме се, че това ще е достатъчно, за да открием контактните лица и те да бъдат поставени под карантина в жилищата си, заяви Стивън Майлс, вицепремиер на щата Куинсланд. Близо 14 процента от 25-те милиона австралийци са получили по две дози ваксина. Осемдесет на сто от пълнолетните в Австралия трябва да бъдат ваксинирани, преди страната да започне да отваря отново границите си за някои държави, заяви в петък австралийският премиер Скот Морисън. От началото на пандемията в страната са регистрирани над 34 000 случая на COVID-19, а жертвите на вируса са 925.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 2 Отговор
    Там са пращали каторжниците едно време.
  • 2 Майна

    28 2 Отговор
    пред себе си наистина имаме биологично оръжие. За съжаление, наивни хора продължават да дебатират по въпроса дали ни е нужна ваксина за този вирус. Отговорът е „НЕ“, защото това не е ваксина, ами иРНК инжекция с шипов протеин. Тази иРНК секвенция представлява компютърна симулация на синтетична геномна последователност, позната от години.

    Говорим за инжектиране на доказано вреден шипов протеин, от който се очаква да облекчи предполагаемите симптоми. Но истината е, че никой никога не е имал намерение да облекчава ничии симптоми.

    Когато Антъни Фаучи се е опитвал отчаяно да патентова някоя от синтетичните си иРНК ваксини от името на NIAID, заявленията му са били отхвърлени от Патентното ведомство с аргумента, че „антиген-пептидите, стимулиращи имунна реакция“ не са достатъчни патентованият продукт да се нарече „ваксина“ — защото понятието предполага не само предизвикването на имунна реакция, но и предотвратяването на последваща инфекция.

    Коментиран от #14

  • 3 Верно ли

    22 0 Отговор
    Пi4ку ви маternu Фa6isti6ku!
  • 4 Майна

    36 0 Отговор
    Трябва НЕПРИЕМАНЕ НА ВАКСИНАТА И БУНТОВЕ...ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НИ РАЗСТРЕЛВАТ В ИМЕТО МА ЗДРАВЕТО НИ

    Коментиран от #20

  • 5 bajo

    23 0 Отговор
    Ква карантина,направо за военно положение говорим.И как аджеба,Австралия е остров,след като се каза за този "много опасен делта вариант" не затвориха границите си,а сега се правят на ощипани.Или май не е естествен вайръс,а?

    Коментиран от #15, #21

  • 6 Бай Манол

    28 1 Отговор
    Световна война! Това е.Армията полицията срещу народа.Това е новия световен ред.Предоставят нарочно фалшива статистика и айдеее..юруушшш...с танковете напред.И то срещу кого срещу народа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Gshb

    4 16 Отговор
    Много хора в България искат и милеят за комунизъм .Ето това което е в Австралия постепенно ще дойде и тук .Ще си го получат комунизма който токова много искат и говорят за него .Поговорката внимавай какво си пожелаваш е истинска ,не е просто метафора .

    Коментиран от #22

  • 9 Майна

    13 0 Отговор
    Има страхотна статия в превод в otizvora , прочетете я за да ви стане ясно

    Коментиран от #18

  • 10 Рошко

    14 0 Отговор
    Налагането на новия световния ред започна
  • 11 !!!!!!

    7 3 Отговор
    Скоро и в други страни.
  • 12 БГ логика

    5 2 Отговор
    А тука е точно обратното. На морето никога не съм виждал толкова народ.
  • 13 каклипъкне

    19 0 Отговор
    Тирания и медицински фашизъм, не няма такова нещо, да въвеждаме военно пложение, нееее!?!?! Това е за вешето благо- ние ви лъжем, вие ни вярвате и изпълнявате! Ние ви изтребваме, вие се дупите и ние ви заличаваме - за веше добро! ТОва е картинката по света!
  • 14 Селяк

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Най-сетне един здраво мислещ човек тук.
  • 15 Селяк

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "bajo":

    Границите са затворени там от началото на миналата година. Пускат само онези граждани които могат да си позволят и докажат доходи и се поставят в доброволна изолация за 14 дена. Но сега положението е зле, защото вируса го доараха чрез изпратените репатраци до Индия да приберат онези граждани които искаха да се върнат след посещението си в Индия и така вкарайа индийският вариянт там за съжеление, въпреки предоставените негативни ПСР преди полета масово бяха позитивни в последствие, дори имаше един случай за който четох, че човека е прояеил симптоми след 14 дневната си карантина и вече пуснат и у дома си. Така, че едно на ръка. че ПСР не показват коректно а друго е този вирус дето го сътвориха в лабораторията и китайцитите си смениха 100 пъти версията от къде е произлязал, но важното е че епатентован през 2014 и го има в Европейските патенти, с едно кликване може да се увери всеки.

    Коментиран от #23

  • 16 dfu

    11 1 Отговор
    Като гледам в цяла Австралия има 2-3 пъти по-малко активни случаи от България, а затварят яко и пращат войска?!

    Коментиран от #17

  • 17 Тра-ла-ла

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "dfu":

    Ма тя войската била пратена да следи за реда и да носи на хората храна по домовете! Брей! 🤔😂😂😂
  • 18 Верно ли

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Сега я чета, има и номерата на патентите, което може да се провери. Да видим Riko дали ще се задейства и тук, или ще трябва да чакаме десетилетия за да се разкрие и тази измама, и накрая ще бъде заметена като 11 септември.
  • 19 Ковидарите

    13 0 Отговор
    Щом вадят военните значи обявяват Война на населението, а приказките, че са под наблюдемие и заповеди на полицията е да се прикрие този очевиден факт!!! В момента, който застрелят някой за неподчинение в "името на неговото здраве" всичко, ще лъсне! Зомби-филмите вече са истина!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 borko

    2 0 Отговор
    Пълна заблуда.Военните в момента вземат управлението на Австралия.Демонстрациите са параван.Във Франция от две седмици управлява военно правителство.Макрон е минало в буквалния смисъл.