Last news in Fakti

2 Август, 2021 20:45 1 907 13

COVID ваксинация на най-младите вече е на дневен ред в редица държави

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

В Обединените арабски емирства от днес е разрешено прилагането на китайската ваксина "Синофарм" за възрастовата група от 3 до 17 години

COVID ваксинация на най-младите вече е на дневен ред в редица държави - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Румъния подрастващите може да бъдат ваксинирани с препарата на "Модерна", след като през юни започна имунизацията при тях с ваксината на "Пфайзер".

Непълнолетните румънци трябва да имат съгласие от родителите си и да бъдат съпроводени поне от единия от тях при поставянето на ваксината. С първа доза при всички възрасти в Румъния са имунизирани пет милиона души при население 19 милиона и 400 хиляди.

Кипър започна ваксинация на деца над 12-годишна възраст.

В Обединените арабски емирства от днес е разрешено прилагането на китайската ваксина "Синофарм" за възрастовата група от 3 до 17 години.

Изследване в Дания показва, че комбинация от първа доза на ваксината на "АстраЗенека" и втора от "Пфайзер"/"Байонтек" или "Модерна" осигурява добра защита срещу Covid-19. Схемата се прилага в страната, след като през април здравните власти спряха на препарата на "АстраЗенека", с първа доза от който бяха имунизирани повече от 144 000 души.

Съединените щати засега няма да прибягват до затваряне на бизнеси и ограничаване на хора по домовете им, въпреки нарастващия брой случаи с делта варианта на коронавируса, заяви главният здравен експерт доктор Антъни Фаучи. Според него поставените вече ваксини са достатъчни, за да се избегне критична ситуация

Милиони китайци отново бяха принудени да останат вкъщи заради новите мерки срещу пандемията. 55 нови случаи с коронавирус за 24 часа отчетоха властите. Установено е огнище и в Ухан. Продължава масовото тестване в големите градове, изолират се отделни жилищни комплекси, а контактните се поставят под карантина.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    33 0 Отговор
    Долината Гедон и битката на последните 4 човешки армии. Хората сме трагична грешка на природата, която ще поправим като се самозатрием.

    Коментиран от #3

  • 2 Miro

    35 1 Отговор
    ГЕНОЦИД!!!!!
  • 3 Sieg

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Природата не прави грешки! Човека прави!!!
  • 4 СТИГА С ТЕЗИ ВАКСИНАЦИИ

    43 1 Отговор
    НИКОИ НЕ ИСКА ДА СЕ УВРЕЖДА ИЛИ УМИРА! ВАКСИНИТЕ НЯМАТ 100% НАДЕЖДНОСТ И ЕФИКАСНОСТ! ПЛЮС ТОВА САМИТЕ СЪЗДАТЕЛИ НЕ ДАВАТ ГАРАНЦИИ И ОТКАЗВАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ АКО СТАНЕ НЕЩО СЛЕД СЛАГАНЕТО НА ВАКСИНАТА! НИКОИ НЕ ЗНАЕ КОЛКО ДОЗИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯ И КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ БОЦКАНЕТО! НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОСТАВЯШ ВАКСИНА СЛЕД ВАКСИНА ДОКАТО СИ ЖИВ ЩОМ Е КАЗАЛ НЯКОЙ СИ! ТОВА Е ТРОВЕНЕ НА ОГРАНИЗМА И ИМА РИСК ОТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННА СМЪРТ!
  • 5 Варненец

    35 1 Отговор
    Знаете ли кога ще заведа детето си или бременното си дете на това безумие? На 31-ви февруари. Що не ходите на майка си у ....

    Коментиран от #13

  • 6 Варненец

    22 1 Отговор
    Знаете ли кога ще заведа детето си или бременното си дете на това безумие? На 31-ви февруари. Що не ходите на майка си у ....
  • 7 и какво от това

    35 0 Отговор
    Почнахме с най-възрастните,сега по-младите, после и 12 тодишнште. Обаче все нови вълни, ограничения и т.н. Напук пък няма да се ваксинирам.
  • 8 Като гледам

    31 0 Отговор
    На къде вървят нещата по-добре да вземем си направим харакири.Тия убийци ще повредят децата.Дано има повече разумни родители .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Онзи

    28 1 Отговор
    Не пипайте децата. Поклонници на Антихриста завладяват света.
  • 11 Рошко

    24 1 Отговор
    Бийте си ги ако искате от всичките всяка седмица, това ще ви направи безсмъртни
  • 12 Hoho Boho

    24 1 Отговор
    БиоФашистите нямат милост.
    Посегнаха и на децата...
  • 13 4567345

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Варненец":

    Когато почнат да измират и децата ли? Црвл слски?