3 Август, 2021 18:21 1 361 2

10 пъти повече туристи в Испания през юни в сравнение със същия месец миналата година

  • испания-
  • туризъм-
  • икономика-
  • пандемия

Най-посещаваните автономни региони са Балеарските острови, следвани от Каталуния и Андалусия

10 пъти повече туристи в Испания през юни в сравнение със същия месец миналата година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Напредъкът във ваксинацията и началото на туристическия сезон накараха сектора в Испания да възвърне част от оптимизма си, след като само през месец юни тази година страната е посетена от 2,2 милиона туристи, което е над 10 пъти повече от същия месец миналата година, съобщава кореспондентът на БНР.

Според данните на Националния статистически институт на Испания туристите са похарчили 2,416 милиарда евро по време на почивката си, срещу 133 милиона през юни 2020 година.

Данните за първите 6 месеца на тази година обаче показват, че в Испания са влезли 49,6% по-малко туристи от година по-рано и почти 33 милиона по-малко от 2019-а.

Традиционно най-много са туристите от Франция, но тази година те са изпреварени от Германия, а на трето място е Нидерландия.

По време на пандемията обаче Испания е най-посещавана от французите заради лесния достъп по суша и по-леките ограничителни мерки.

Най-посещаваните автономни региони са Балеарските острови, следвани от Каталуния и Андалусия.

В зимните месеци на популярност се радват и Канарските острови, където нивото на заразени с Covid-19 бе по-ниско, отколкото в останалата част от страната.

Средната продължителност на пътуванията е била 7-8 дни, а парите, които са похарчили туристите по време на престоя им в Испания са средно 1 090 евро на човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тълпа

    0 3 Отговор
    Всички взеха да мислят, че ще умиргат и се юрнаха по почивки.

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тълпа":

    Ти да не се мислиш за бесмъртен .
    Или неможеш да си позволиш почивка .