Last news in Fakti

5 Август, 2021 14:56 2 328 14

Три концерта в Каталуния са в основата на петата COVID вълна

  • каталуния-
  • коронавирус-
  • пандемия

При проучванията на здравния им статус е станало ясно, че 0,45% от зрителите или 271 души са отишли на концерт с положителен тест и по този начин са нарушили правилата за изолация и карантина

Три концерта в Каталуния са в основата на петата COVID вълна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Провеждането на три музикални концерти в Каталуния Испания в началото на месец юли са в основата на петата вълна на пандемията от Covid-19 в автономния регион, смятат здравните власти, които са проследили, че след тях е имало 2279 заразени с Делта варианта.

Всеки от автономните региони започна собствено разследване за причините, довели до петата вълна от Covid-19. Сред тях са огнището на Балеарските острови в края на юни, когато над 1100 ученици и студенти от различни части на Испания бяха заразени след организирано пътуване.

Според министъра на общественото здраве на Каталуния д -р Карме Кабезас на трите концерта, проведени между 1 и 10 юли в региона е имало 842-ма заразени повече отколкото са предполагали, че ще има, и причината за неверните математически изчисления е много по-заразния Делта вариант, който е преобладаващ в страната.

За да имат пълна яснота за това как се разпространява вирусът, властите са издирили 49 570 души, които са присъствали на 3-те концерта. При проучванията на здравния им статус е станало ясно, че 0,45% от тях или 271 души са отишли на концерт с положителен тест за Covid-19 и по този начин са нарушили правилата за изолация и карантина.

Д-р Кабезас увери обществото, че вече са взети мерки концертите да се правят със седнала публика, задължителна маска, без право да танцуват и с отрицателен тест, за да се избегнат нови огнища на зараза.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поселения софианец

    7 4 Отговор
    ние сме с бцж! не ни влияе земното притегляне!
  • 2 Hoho Boho

    20 3 Отговор
    Нали ваксините щаха да спрат вируса?
    Тия защо си биха инжекциите? "Ваксинирани" са 60%...

    Коментиран от #6

  • 3 Завистлив

    19 1 Отговор
    Изоставаме другари! Какво ще кажат хората? Ние още не сме в четвъртата, а те са в петата. Излагаме се пред европата. Бе и да попитам: - Те инжектирани ли са?
  • 4 Въпрос

    14 1 Отговор
    Нали ги пускахте по концерти с отрицателен ПСР тест или "зелен" сертификат? Как така са се заразили заради концерта?

    Коментиран от #7

  • 5 Следваща Вълна

    18 2 Отговор
    И винаги ще има виновен и виновните са тези които не слушкат биг брадър... Ех овце до кога така с тоя фашизъм
  • 6 Тра ла ла

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Е те затова са в петата вЪлна. Очаквай в скоро време и латиноския вариант да им изпльоскат. Е къде е Перу.
  • 7 5ко

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Е как от къде?! Те убодените го ръсят Нещото. Като флуиди го ръсят. Пък може с храната и напитките. Де да знае човек . . . и чудеса стават.
  • 8 волен сидеров

    6 1 Отговор
    АЙДЕЕЕ УЙДЕ КОНЯ У РЯКАТА-СЕГА ПЪК ПЕТА ВЪЛНА ТРЪГНА -ТРЯБВА И ПЕТА ВАКСИНА ДА СИ УДАРЯТ ПЕЧЕЛИВШИТЕ...ХА ХА ХА ХА -НАПРАВО ДА СЕ СМЕЕ ЛИ ДА ПЛАЧЕ ЛИ ВЕЧЕ ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК ,А НЕ РЕПТИЛА-ТОЙ СИ Е СТУДЕНОКРЪВЕН-СЕГА В ТОВА СУХО И ТОПЛО ВРЕМЕ ТОЙ СЕ ПЕЧЕ НА ПЛАЖА.....РЕПТИЛА МУ С РЕПТИЛ
  • 9 Баба Марта

    2 1 Отговор
    Имате вълни в главата
  • 10 Баба Марта

    0 1 Отговор
    Вълни в главата?
  • 11 Някой

    3 1 Отговор
    И какво толкова, дори и да е вярно? Ще го преболедуват и ше получат имнунитет. При това траен. Е, няма да се наложи да се ваксинират, явно това ги боли властите.
    Колкото повече ограничения, толкова по-бавно ще се излезе от тази простотия, в която живеем от почти 2 години.
  • 12 хахахах

    4 1 Отговор
    От концертите ли е тръгнала петата вълна? Кой ще се върже на тая глупост.
  • 13 БАХУРА

    0 1 Отговор
    Мен тая работа ни ма обе
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.