Last news in Fakti

5 Август, 2021 15:15 6 708 61

"Ще те измъчвам, докато умреш": искат да убият лекар, защото не желае да лекува хора, които отказват да се ваксинират

  • германия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Призиви за насилие се чуват и от ветерани и бивши полицаи, които също са в групата на т.нар. “инакомислещи”

"Ще те измъчвам, докато умреш": искат да убият лекар, защото не желае да лекува хора, които отказват да се ваксинират - 1
Снимка: DW

Заплашват брутално да убият лекар, който не желае да лекува хора, отказващи да се ваксинират. Искат да изпратят спецчасти в Берлин, "за да разчистят хубаво". Коронаскептиците в Германия стават все по-опасни. Ето примери:

"Разделям неваксинираните в две групи. В едната попадат категорично отказващите, които не могат да бъдат достигнати с аргументи и живеят в друг свят”, обяснява германският лекар Флориан Балкау. “Но има и хора, които просто се страхуват от непознатото или са разколебани от невярна информация”, допълва той и уточнява. “Искам да подчертая, че втората група е добре дошла в моя лекарски кабинет”.

Тези дни д-р Балкау привлече сериозен обществен интерес, след като отказа да лекува пациентка, която категорично не иска да се ваксинира срещу коронавируса. Пред NDR той се аргументира, че иска да пази служителите си, които всеки ден са изложени на директен контакт с пациентите. Заедно с екипа му са решили повече да не лекуват пациенти, които отказват да се ваксинират.

"Сравняват ме с д-р Менгеле"

След като информацията се разпространи в медиите и социалните мрежи, д-р Балкау започна да получава смъртни заплахи. “Сравняват ме с нацисткия престъпник д-р Йозеф Менгеле”, разказва лекарят пред ФАЦ. “Но има и заплахи за брутално насилие. В текст от една страница някой ми беше написал, че ще дойде в моя кабинет и ще измъчва мен и персонала ми, докато умрем от болки. Приличаше на сценарий за филм на ужасите”, казва лекарят.

Заради отправените заплахи домът и офисът му са под полицейска защита. Д-р Балкау е бил сигурен, че с действията ще предизвика някаква реакция от страна на коронаскептиците, но мащабът определено го е изненадал. “Не очаквах, че ще се стигне до толкова брутални смъртни заплахи”, казва лекарят.

Бивши кадри на армията и полицията също се радикализират

Призиви за насилие се чуват и от ветерани и бивши полицаи, които също са в групата на т.нар. “инакомислещи” (Querdenker). В приложението Telegram те организират своите срещи и планират участието си в протестите срещу коронамерките. Ветераните следват примера на бивши военни от Нидерландия, които също се включват в протестите срещу противопандемичните мерки - протести, при които неведнъж се е стигало до насилие.

Един от тези германски ветерани е полковник Максимилиан Едер. През 1999 година той ръководи танково-гренадирска дивизия в Косово по заповед на германския Бундестаг. Днес обаче отказва да следва решенията на политиците. Изявява се като говорител по време на протестите на коронаскептиците, но също така ръководи ветерани от групата на “инакомислещите” при оказването на помощ след наводненията в Арвайлер. В групата на полковник Едер попадат и двама бивши служители на службите за сигурност - запаснякът Франк Хорн, който е администратор на група за бивши войници в Telegram със 7000 членове, както и бившият главен полицейски комисар Карл Хилц.

"Да разчистят хубаво в Берлин"

“Трябва в Берлин да се пратят спецчастите КСК - за да разчистят хубаво. Тогава ще видите какво могат те”, заяви Едер по време на един от протестите на коронаскептиците в Берлин. Оттогава той е под наблюдението на службите за сигурност и на федералното Министерство на отбраната. Да припомним, че спецчастите КСК бяха разтърсени от скандали, след като се оказа, че в редиците им има крайнодесни екстремисти.

Според Едер задължението за носене на маски от деца представлява престъпление срещу човечеството. Франк Хорн пък очаква “деня хикс”. Тогава федералното правителство трябва да бъде изправено пред Международния наказателен съд. Хорн казва, че иска да арестува канцлерката Ангела Меркел и лично да я заведе в Хага. Карл Хилц също взе участие в протестите в Берлин миналия уикенд. Той бе сред ръководителите на около 5000 души, които проведоха демонстрации въпреки забраната на властите и търсеха постоянно конфронтация с полицията. 1000 от тях бяха задържани, а Федералната служба за защита на конституцията изкъсо следи случващото се в средите на т.нар. "инакомислещи".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    64 17 Отговор
    Правилно!

    Коментиран от #2, #12

  • 2 математик

    72 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не бе пич, идеятя е ,че антиваксърите са лошите !

    Коментиран от #36

  • 3 фиу фиу

    8 106 Отговор
    Инакомислещите да се заселят на някой далечен остров,и да си живеят живота.

    Коментиран от #14, #18, #52

  • 4 хъх

    86 4 Отговор
    Що за лекар е това?

    Коментиран от #21, #24, #56

  • 5 косача

    75 3 Отговор
    Това е само началото на това, което има да иде, и като започне, този доктор менгеле, и пазещите го престъпници облечени във власт ще искат да не са се раждали никога.
    Гражданската война е на прага на ЕС и няма как при нейното започване и Брюкселските политици да се спасят.
  • 6 Майна

    86 4 Отговор
    А професори и вирусулозите в Германия, които не се страхувате да кажат истината за тези смъртоностно терапии ги вкараха в психиатрии с държавно съдействие и полицейски сили , получават заплахи за убийства!!!!Това ДВ няма да напише. Това е ХОЛОКОСТА

    Коментиран от #51

  • 7 Ковидарите

    90 5 Отговор
    Този "доктор" положил ли е хипократова клетва !? Е затова искат да го линчуват! Това не са лекари, а слуги на Ковидарите!
  • 8 Някой

    61 5 Отговор
    И правилно. Той нали е полагал Хипократова клетва? Няма право да отказва лечение!
  • 9 Хаха

    55 4 Отговор
    Браво на бившите немски военни, полицаи и комисари. Нищо чудно , че след тях Германия бавно , но славно се превръща ислямска територия.
  • 10 111

    47 3 Отговор
    Оказва се, че самият лекар не вярва в ефективността на ваксините, щом има възможност да се ваксинира, но отказва да преглежда неваксинирани. Иначе съм портив насилието и над ваксинирани, и над неваксинирани.
  • 11 Факти

    62 4 Отговор
    Йозеф Менгеле е детската градина в сравнение с новата реалност
  • 12 Аре бе

    46 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По тая логика лекаря не трябва да лекува и ваксинираните, които се разболяват.

    Коментиран от #42

  • 13 АнтиФашист

    14 18 Отговор
    БРАВО , АДМИРАЦИИ .. ТУКА КОГА?

    Коментиран от #16

  • 14 масон33

    31 3 Отговор

    До коментар #3 от "фиу фиу":

    Няма за кога, боцнатите имат макс. 2 години живот...
  • 15 гадно

    37 3 Отговор
    Излиза, че не малка част от лекарите не се ваксинират, но в случая тоя има претенции към пациентите.
  • 16 Бой

    53 5 Отговор

    До коментар #13 от "АнтиФашист":

    И аз това се чудя. Кога ще вземем нещата в свои ръце и ще арестуваме всички ковидиоти на високи постове, които ни правят на маймуни 2 години, барабар с тия по медиите.
  • 17 реалистъ

    44 5 Отговор
    Не трябва да бъде убит, но да му се отнемат лекарските права - задължително!
  • 18 А ти

    3 21 Отговор

    До коментар #3 от "фиу фиу":

    Бегай в С.Корея. там всички мислят по един и същи начин.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Това заслужава

    46 7 Отговор
    Този не е никакъв лекар, а пълен боклууук, който трябва да бъде изчистен, за да не петни лекарската чест. Има хиляди заразни болести, много по-страшни от Ковид. Следва ли от това, че лекарите трябва са отказват лечение на тези болести, за да не се зарази персонала. Пълен абсурд.
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    33 8 Отговор

    До коментар #4 от "хъх":

    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.
  • 22 Верно ли

    34 3 Отговор
    И кво сега? Трябва да пусна сълза за този дойче зелев герой, който отказва да прави това, за което се е клел?
  • 23 Иван

    7 46 Отговор
    Браво на тоя лекар. На който не му харесва, да не реве. Има и други лекари. Даже още по-добре ще е, който не се ваксинира, да се лекува сам в къщи. Защо да ходи в болница, нали не вярва на лекарите? Антиваксърите да започнат да плюят сега😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #25, #38, #44

  • 24 фашага

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "хъх":

    Фашага...
  • 25 Прост си

    18 3 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Като коркова тапа, тупан селски

    Коментиран от #27

  • 26 Иван

    6 41 Отговор
    Не ги разбирам антиваксърите. Не вярват на ваксини, не вярват на науката, не вярват на лекарите, пък ходят в болници да се лекуват и пият антибиотици. Ми лекувайте се с “уринотерапия” 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #30, #32, #39

  • 27 На майка

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "Прост си":

    ти сина е прост, тъпан граждански😂😂😂😂😂
  • 28 Човек

    35 2 Отговор
    Какво е това разделение на хората, нали всички сме равни...... Ваксиниране - неваксинирани... За един лекар, не би трябвало да има разлика, при положение че тия т. нар. ваксини са препоръчителни, а не задължителни! Тоя уж лекар що ми се чини да е с румънско потекло?
  • 29 мекапишшшка

    29 3 Отговор
    Медицинския фашизъм на шепа ционисти и евгеници в действие! Не на тиранията и лъжите! Случващото се няма нищо общо с медицина и болести, а си е нов садистичен комунизъм, в който всички сме роби, които трябва да забравят за човешкото в тях и да си продадат душите на сатанатааа!! Виваcom револусион, пед@лч3та!
  • 30 ставашсъщиболук

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Не знаеш какво пишеш, платени курволякооо! Гого показва среден пръст на Нико - цяла патка!
  • 31 Не са ваксини това!

    25 4 Отговор
    Лекарите и сестрите не се ваксинират, защото знаят, че това не са ваксини. На тях им се плаща фа привличат пациентите си и да ги ликвидират.

    Коментиран от #59

  • 32 а де

    36 2 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Аз пък не разбирам, как може да си биеш нещо което няма сертификат за ваксина, да подпишеш декларация, че произодителя не носи оговорност за нищо, и да мислиш другите за глупави ?
  • 33 Българин

    25 2 Отговор
    Бъркаш пич! Идеологията на комунизма е съвсем друга и надали някога хората ще заживеят така както е описано в него. А случващото се ми прилича на извращения измислено от болен мозък. Само се чудя къде е Прага на търпението, щото в един момент хората ще осъзнаят че само с бой ще се оправят нещата
  • 34 Българин

    1 0 Отговор
    Коментара ми беше до 29.Извинете!
  • 35 Боли, не боли, това е истината

    2 32 Отговор
    Чета коментарите и се чудя, как може населението на България да е толкова просто или са само хората в този сайт. Вярват на всички глупости за соросиди, антиваксари, рептили, че запада е виновен за всичко, че западното общество унищожава традициите и пр..
  • 36 5ко

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "математик":

    Да, но вместо да извадят Очи, са изписали вежди. Другото добро е, че показват, че хората проглеждат и се организират за съпротива. Ковцете намаляват, инжектираните са поели ДОБРОВОЛНО пътя към кланицата. Естествен подбор му казват.
  • 37 Някой

    6 1 Отговор
    Щот ти пращиш от акъл! Седнал на другите мана да дири. Марш да са пригледаш може нищо да ти няма!
  • 38 Ваксиниран с бцж

    20 2 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Там е работата, че те самите лекари не вярват в тези т.нар. ваксини. Изключвам тези, на които се плаща да говорят за ползите от ваксините.
  • 39 Антилиберал

    26 1 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Какво общо има науката, с политиката и защо трябва да наричат аНтиваксъри хоратаj, които вярват в истинските ваксини, вярват на очите си, но не вярват на политиците и големите корпорации под чиято емблема-котонавирус се крият материални интереси.
  • 40 Gen Gurko

    24 1 Отговор
    Хорн според мен е прав в желанието си да арестува лично Меркел, като предател на националните , както и на интересите на гражданите на целия ЕС. Заедно с нея пред трибунал трябва да се изправят всички виновни за умишлено предизвиканото наводнение с псевдобежанци и опита насилствено да се принудят държавите да ги разселват между своите, като тов бъде един перманентен и безкраен процес, целящ да доведе до унищожаване на националните държави изобщо. Това си е пар екселанс държавна измяна с всички произтичащи наказателноправни последствия за престъпниците. И това трябва да стане и ще стане рано или късно.
  • 41 ПЕНКО

    16 1 Отговор
    НОВАТА ГАДОСТ НА САЩ И ФАРМАЦЕФТИКАТА ИМ Е ДА ТИ БЪРКАТ В Т КЛЕТКИТЕ ЗА ПАРИ -ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ПОДКУПВАТ КОГО ЛИ НЕ -ХВЪРЛЯТ ОГРОМНИ СРЕДСТВА -АГИТИРАТ ЗА ТРЕТА ВАКСИНА --ЦЯЛАТА ИМ МРЪСНА ГАДОСТ ОТ АЛФА ДО ДЕЛТА И ГЕ ..... ВИРУС !!! НО И ВСИЧКО КУПЕНО В ЕС СРЕЩУ "СПУТНИК-В" !!!!!!!!!!!!!!
  • 42 Малко Мозък

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аре бе":

    Абе вие сте много смотани.. Правилно е да го заплашват със смърт. Всички това си мислят. Никой нормален няма да си помисли правилно да не лекува болни ваксани или не.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Номер уан

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Плю, плю, плю...Иване. Това заслужаваш
  • 45 Уханеца

    3 10 Отговор
    Нема лечение за биооръжието,или го преболедуваш ,или не.Не знам за какво лечение фантазирате.Вие да не мислите ,че некой в Китай се занимава да "лекува" инфектираните?Хвърлят ги в доменните пещи и вече нема епидемия.
  • 46 Българин Бсл

    19 1 Отговор
    Докато съществуват либерални радикали, винаги ще има здравомислещи радикали, човешкото тяло си е негово а доктора се е клел че въпреки убежденията на отсрещната страна е длъжен да лекува а не да философства и група учени и политици да се мислят за богове
  • 47 Зоро

    13 2 Отговор
    Само на мен ли ми прави впечатление, че доктор Балкау не е германец... Няма такава немска фамилия. Някакъв ауслендър е решил да прилага негови закони в разрез с Хипократовата клетва и ти да видиш...от изменник се превръща в жертва понеже го заплашвали. Това е част от сценария и ако това мине ще има и други "доктори " като него да прилагат избирателно лечение. Не мисля, че номера ще мине. Само тука ще има набоцкали се ревлювци... ама да ми гълтат шпагата.

    Коментиран от #57

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Поправка

    0 0 Отговор
    ^ ** Махнете скобите
  • 51 Пинчо

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Ваксините съдържат съставки за бъдещи болести мисля. Да минат 10г.и тогава да ги налагат
  • 52 325

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "фиу фиу":

    А защо да не се преместите вие?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Доктор Стоян Монев

    10 0 Отговор
    Понеже два пъти ми трият поста заради линк, вижте страницата на д-р Стоян Монев във фейсбук, която се казва "Здравеопазване". Потърсете поста, който започва с "По повод позицията на Д-р Цветелина Великова, имунолог". Там той публично заявява, че няма да лекува неваксинирани хора, а в коментарите ги нарича "идиоти". Въпросният практикува в Германия, ако някой живее там да го има предвид.
  • 55 Иван

    1 6 Отговор
    Малеееее, колко тъпи коментари има. Не е за вярване какъв “материал” има в България. Ужас. И това сигурно са от тия дето “карат виШУ” или са го изкарали
  • 56 Ачо

    1 14 Отговор

    До коментар #4 от "хъх":

    Нормален човек,който мисли за семейството си,за персонала си.Що за хора са тези антиваксъри и ЩО си мислят ,че всички са им длъжни и трябва да се съобразяват с тях.?
  • 57 Ачо

    3 8 Отговор

    До коментар #47 от "Зоро":

    Хайде стига с тая ,,хипократова клетва,,.. Колко лекари и мед.персонал измряха ?Те нямат ли семейства?

    Коментиран от #58

  • 58 Менгелеле

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ачо":

    Да сменят професията, бе като ги е страх.
    Ако те не знаят как да се предпазят от болестта защо да ни дават на нас акъл?
  • 59 Тъй де

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не са ваксини това!":

    А след като ги ликвидират за какво ще им се плаща?
    Или ще спрат да ядат?
  • 60 От UK

    4 0 Отговор
    Този защо е станал Доктор? Не за да лекува болни хора а да печели от тяхното страдание. Той е срам за лекарската професия!!!
    В миналото доктори са лекували хората в далеч по срашни пандемии - тиф, чума, проказа.
  • 61 гуньо

    0 0 Отговор
    Така е защото неса доктори а търгъши,щом не му стиска да си сменя професията.А тея чукундури ваксарите какво се плашат нали са ваксинирани.