Last news in Fakti

23 Януари, 2022 06:15 7 515 99

"Путин заслужава уважение" свали от поста главнокомандващия германските военноморски сили

  • кай-ахим шьонбах-
  • германия-
  • оставка-
  • главнокомандващи-
  • военноморски сили

"Киев никога няма да успее да си върне Крим", заяви още подалият оставка заради думите си вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах

Главнокомандващият германските военноморски сили подаде оставка след критики заради негови изказвания за руския президент Владимир Путин и Крим, предаде БНР, позовавайки се на световните агенции.

В изявление вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах каза, че е поискал от министъра на отбраната да го освободи от поста и се извини за думите си.

В петък по време на дискусия той заяви, че Путин заслужава уважение, а Киев никога няма да успее да си върне Кримския полуостров от Москва, а след това видеото с изказването беше публикувано в социалните мрежи.

От украинското външно министерство поискаха Германия да отхвърли публично казаното като посочиха, че то може да повлияе негативно на усилията на Запада за деескалация на напрежението с Русия. От отбранителното министерство в Берлин разкритикуваха думите на Шьонбах като казаха, че те не отразяват позицията на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Deathstroke

    179 7 Отговор
    Така става ,когато говориш без да знаеш кой слуша и записва. Жалко за човека. Можеше да е глас на разума в бъдеще. Ако има националистически фанатици и амбициозни глупаци много по-трудно ще се разреши конфликта.
  • 2 хихихихихи

    229 7 Отговор
    Казал е истината, за такива неща сега еврогАйатлантикодемократичните либерали уволняват!
  • 3 Сивата чапла

    165 3 Отговор
    Най-добре да приберат Зеленски в някоя лудница, за да запазят живота му.
    Много му се точат украинците.

    Коментиран от #73

  • 4 Taka si e

    161 2 Отговор
    Имаме свобода на словото в т.н. демократични" държави. Някой ще наложи ли санкции на Германия?
  • 5 гадно

    129 2 Отговор
    Новината в случая е, че е подал оставка думите му не са новина.
  • 6 Раша

    136 4 Отговор
    Мъжага!
  • 7 С две думи

    168 3 Отговор
    Един виждаш реалито в съвременният свят-и отиде по дяволите...И защо е подал оставка-защото е изказал мнението си което не е политкоректно? Че то при комунистите нямаше чак такива случаи....Нещо в западният свят се обърка тотално-надминават вече и комунизма.

    Коментиран от #44

  • 8 Винкело

    19 80 Отговор
    Да-а-а... личи си цивилизованата демокрация. Щото, ако маршал Устинов беше казал "Комунизмът никога няма да победи", Брежнев щеше да го прати да гние в лудница или в Сибир.
  • 9 АУУУУУ

    12 96 Отговор
    А нашия министър на отбраната кога ще си подаде оставката, за глупостите които плещи , и които не се покриват с политиката на кабинета....... Немския генерал има доблестта да си поеме отговорността за думите ......получава се че нашите "генерали" думата доблест не я знаят какво означава ...... да не се бърка с това как се пише....защото за писане и говорене в последно време нашите генерали са НОМЕР 1.......НООООО САМО ДО ТАМ .......ХА ХА ХА

    Коментиран от #29, #55

  • 10 Вицеадмирала

    94 7 Отговор
    Добре, че не казах какво мисля и за насилственото дупчене, че направо щяха да ме разстрелят.
  • 11 ха ха

    47 2 Отговор
    Нещо не разбрах... Путин уважил Аналената щото ѝ свалил нещо? Или свалил нещо за генерала, щото той не я уважавал... Изобщо, пълна каша в глобалисткия бардак!... ;)
  • 12 Какво да си връща Киев? Крим?? Той нее

    100 4 Отговор
    бил никога, част от Украйна, временно предаден да го ползват!! Крим е Руски от Векове и си Остава Руски!! Жалко за Германския генерал, чее подал Оставка, но е казал нещо което е Факт и истина!!! Укрите ли са водили многото Кримски Войни или Бандера през 2 Световна, гое освобождава от Немците???

    Коментиран от #14

  • 13 Раданч Татлъту

    89 5 Отговор
    ИСТИНАТА не е евро атлантическа скъпоценност!Живеем в света на мерзавците.😎🔯🕎🔯😎
  • 14 Раданч Татлъту

    49 3 Отговор

    До коментар #12 от "Какво да си връща Киев? Крим?? Той нее":

    Даден им е от "великият" Хрушчов.😎😁😎
  • 15 Смешници

    94 3 Отговор
    Един истински и искрен човек си отива заради двуличността на неговите управляващи,които всички от по старото немско поколение мислят като него.Но е прав по простата причина,До края на август Украйна от река Днепър + Одеса ще се превърнат в нова държава наречена Новоросия.Така че колко и да ревете всички,решено е и до дни ще е удара върху Украйна.Русия ще прекъсне всякакви отношения с сащ и запада и до края на годината самия запад ще поиска разговори с Русия и тогава вече Русия ще говори от позицията на силата.До март другата година няма да остане нищо от НАТО в България,тихомълком ще се изнижат и тогава нашите управляващи какво ще правят?

    Коментиран от #18, #20, #34

  • 16 Сесесере

    2 83 Отговор
    И в Германия са навряни продажните русофили! Само шут ги оправя!
  • 17 Уважаеми малък орк

    5 71 Отговор
    Уважение се печели..путин на мене не ми е цар и ми е все едно за чувствата му..да го уважават руските овце колкото си искат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ян Хус

    75 2 Отговор
    Така е било , и така ще бъде . За истината се заплаща скъпо . Понесеното бреме е тежко . Създава врагове . Който има доблестта да я изрече е истински свободен човек , не слуга .
  • 22 Черен Петър

    70 3 Отговор
    Криворазбраната "солидарност" с фашисткия режим в Украйна ще изиграе лоша шега на германците! Повече от ясно е, че Крим вече никога няма да принадлежи на Украйна...Насладиха се на "собствеността" си цели 60 години и докараха само разруха на полуострова, а пък със сегашните си действия управляващите в Киев едва ли ще събудят някакво желание у местните да се върнат към тях...Даже напротив...Та, адмиралът е прав и си го казва! Те и шефовете му го знаят, ама нали им е турена американска вила на врата, кво да правят освен да се съгласяват с мнението и желанието на окупатора...
  • 23 Истина една

    34 4 Отговор
    Истината сега мога да ти я обясня много лесно
    В бундесфера имат едни крила дето си имат собствени планове и периодично им се напомня че тяхната работа е не да мислят а да изпълняват..как разбра приемам
  • 24 Всички в този форум

    44 2 Отговор
    Са много наивни ако наистина вярват че германският военен доброволно си е подал оставката. Определено е бил принуден. Кой знае как са го заплашвали за да се наложи да се извинява и да си подава оставката В противен случай е божил удово се случи нещо което ни е трудно да си представим
  • 25 Демокрация -

    53 2 Отговор
    кажеш ли истината те уволняват !
  • 26 Gost

    55 3 Отговор
    Браво! Има топки да каже истината и да застане зад думите си като поеме отговорност с оставката си! Извинението е само проформа за да си измие лицето новото правителство пред американците. Имам усещането, че всички го мислят но не го казват на глас! Евала на вицеадмирала!
  • 27 Путин разделя Германия

    34 6 Отговор
    Фашистите бързо забравиха кой им обедини държавицата?🤫🤫🤫🥘РУСИЯ си взема източна германия!!!
  • 28 Търновец

    36 4 Отговор
    Няколко световни нефтени фирми инвестираха в газови и нефтени полета – в държави като Казахстан, Туркменистан и Азербайджан – и най-кратък път за доставка до Европа e през Грузия – Украйна, но Руски Крим блокира маршрута, същите световни нефтени фирми блокират Северен Поток 2 чрез своите хора в US Конгреcа
  • 29 Сандо

    51 4 Отговор

    До коментар #9 от "АУУУУУ":

    Искаш да кажеш,че който изрече истината на висок глас трябва да бъде изпратен във фризера?Затова ли скачахте по пплощадите?Затова ли унищожихте икономиката ни и разселихте българите по света?И що за чудо е това - европейският локомотив да дерайлира пред някаква си незначителна гара,наречена Украйна?
  • 30 Тоя генерал дядо МУ е ял ЯК ПЕРДАХ

    31 6 Отговор
    на ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ и си е научил урока🤭🤭🌨🤭🤭
  • 31 Бивш военен офицер

    47 3 Отговор
    Нещата са ясни поне на част от офицерския състав .Сащ и Русия стигнаха до точка от която нито единия нито другия ще отстъпи гласно вече.Украйна ще е битата карта,за съжаление ,но с такова управление,такава съдба.Русия чака отговор от Пакистан ,че е за има и съгласието на Иран и Китай,чака до 2 дни окончателен отговор Индия и Турция ще запазят неутралитет и руските ракети ще излетят по посока украйна.Целта е да се запази мирното население,ще бъдат ударени с над 2500 ракети всички важни обекти и инфрактура по украинска земя и войната ще приключи за 48-72 часа.Всички политици ще изчезнат за Америка и запада,от днепер и Одеса и 20 милиона население ще образуват Новорусия.ще последват последни напъни на запада за санкции от които ще последва пълно разрушаване на всякакви отношения между Русия и запада и сащ.Ще спре петрола но не случайно Русия е избрала края на зимата,за да не бъде много жестока спрямо населението на запада и при настъпване на следващата зима този който ще поиска контакт с Русия ще е именно запада но този път говорейки с държава(Русия) от позицията на слабия а Русия от позицията на силата.Запада си даде и още повече ще си дава сметка че държавата Сащ не може да я защитава а самата Европа сама за момента няма тези сили.Това е истината но малко я виждат,но скоро всички ще я видят.Русия вече не е Русия от преди 30 години и не може да чака и направи грешка 2014 че тогава не влезна в цяла Украйна и не направи това което сега е решила да направи и не

    Коментиран от #35, #43

  • 32 Visitor

    24 3 Отговор
    Ех, тая истина, колко скъпо се плаща, ако решиш да живееш с нея.
  • 33 Бивш военен офицер продъл

    37 1 Отговор
    Запада си даде и още повече ще си дава сметка че държавата Сащ не може да я защитава а самата Европа сама за момента няма тези сили.Това е истината но малко я виждат,но скоро всички ще я видят.Русия вече не е Русия от преди 30 години и не може да чака и направи грешка 2014 че тогава не влезна в цяла Украйна и не направи това което сега е решила да направи и не е виновна Русия,виновен е запада който непрекъснато пълзи към портите на Русия.А и още нещо за незнаещите,на Русия не и трябват военни бази в континента Америка,много скъпо е,на Русия и излиза евтино варианта който и сега ползват,сащ са обградени от руски подводници които са способни да я унищожат за по малко от половин час,но залога Украйна не си струва да се затрие човечеството и ядрена война няма да има.До година,Русия ще приеме Венецуела в състава ОДКС.за да видят сащ какво означава близо до границата ти държава настроена враждебно към теб.И за да бъда по убедителен в думите си,всеки военен знае че не от военните бази на НАТО се страхува Русия(базите са една точка на военните карти които веднага ще бъдат унищожени примесена война)проблема е в пълзенето и ограждането на държава от вражески сили.За какво им е на Русия бсзи в Куба и Венецуела когато по същия начин като американските за секунди ще ги няма.Разумния ход е подводниците,тихи безшумни и много по икономични.

    Коментиран от #36, #82

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сесесере

    3 30 Отговор

    До коментар #31 от "Бивш военен офицер":

    Егати фантазьора!
  • 36 Хахахах

    5 31 Отговор

    До коментар #33 от "Бивш военен офицер продъл":

    В голяма грешка си ако си мислиш че украинците ще избягат..питай ватутин

    Коментиран от #38

  • 37 ССС

    43 2 Отговор
    Смятате ли че този генерал не знае какво говори ? Човека си казва истината и реалностите и с това потвърждава думите на Макрон че са в мозъчна смърт и само с пропаганда и заплахи за санкции няма да стане а трябва и молби към Путин да не влиза в Украйна :) А иначе продължавайте тука да рекламитате ценностите на атлантизма :)
  • 38 Смешник

    24 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хахахах":

    Дори не заслужаваш отговор,смешки.играй си на война в телефона и не се изхождай по теми където пипето ти не сече.

    Коментиран от #40

  • 39 нннн

    33 1 Отговор
    За верни, но еретични думи някога са изгаряли. Сега само демократично уволняват.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 вероятно.

    34 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бивш военен офицер":

    Може би си прав . Мечката е събудена , и е вън от бърлогата. Което е най-страшният кошмар за някои .. Чака се само тези преговори с Америка да завършат очаквано неуспешно , И ръцете на Русия да бъдат развързани . Първото предложение на руснаците , обикновено е най-доброто , и последното. Германия дава ясни индикации за ненамеса в конфликта , а без Германия в Европа няма как да се води война . Останалите са пълнеж за възглавници. Германия не позволи на Английски самолет с оръжие за Украйна да кацне на нейна територия , с което се дистанцира от конфликта , Русия вероятно ще си прибере по голямата част от Украйна . Веднага цените на енергийните източници ще паднат чувствително . икономиката на Европа ще се рестартира , и ще настане отново мир и любов . а ролята на САЩ в Европа все по малка.
  • 44 БОРУНА ЛОМ

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "С две думи":

    ПО ДАВЛЕНИЕ НА КРАВАРИТЕ! ПАЛАЧИНКАТА ЗАТОВА ХОДИ ДО ГЕРМАНИЯ(АРАБИСТАН)
  • 45 Значи

    33 1 Отговор
    всеки който не е против Русия е виновен.Така ли.Да ама ако продължават така,май ще стане обратното.Всеки който не е с Русия,ще бъде наказан
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ауууу

    28 1 Отговор
    Как може, добре, че не е казал, че и половете са само два, че направо щяха да полудеят слугите на дявола от запад:)))
  • 48 Blackthorn

    29 1 Отговор
    Защо трябва да подава оставка за това, че е казал истината???
  • 49 другарят

    34 1 Отговор
    Крим действително , никога няма да се върне в Украйна, а Путин наистина ще научи западните бандити на уважение, че станаха твърде нагли последните 30 години!
  • 50 Роза

    22 1 Отговор
    А нашите политици никога няма да се научат да подават оставка доброволно.Стоят,докато не ги изритат.Кой бяга от келипира?Помня, навремето Петър Младенов си подаде оставката заради фразата "Нека танковете да дойдат" и друг подобен случай не знам.Говорят,каквото им скимне,и после дори не се извиняват!Балкански субекти!

    Коментиран от #54

  • 51 Такааа,да обобщим

    26 1 Отговор
    на20нормални коментара 1"евроатлантически".Колко процента прави това?.На вас говоря -амерските подлоги.Сами виждате колко сте малко и жалки пред атели

    Коментиран от #59

  • 52 Комон сенс

    29 1 Отговор
    Тъй като изялвението му е с изкючително силен отзвук и първостепенна важност за международните отношения, можем дори да допуснем че това не е гаф, а съвсем умишлена акция. Защото кой ще е вице-адмирал не е чак толкова важно в сравнение с важността на информацията, че в основна натовска държава (и самият център на ЕС) на най-висше военно ниво съществуват подобни мнения, влизащи в пълно противоречие с официалната политика.
    Това е като опит за разбиване на табуто.
  • 53 Кочо

    26 1 Отговор
    Явно е имал доблестта да каже истината! То ЕС е пудел на САЩ с марионетни правителства съставени от продажин и долнопробен човешки материал! В такава отровна среда достойни и честни хора не виреят, единствено безсъвестни слуги, което за пари са готови да закрият собствените си народи! България няма място в такава пропаднала и деградирала структура като ЕС!
  • 54 Розе

    27 3 Отговор

    До коментар #50 от "Роза":

    ако танковете тогава бяха дошли,сега щяхме да сме благоденстваща нация.А сега сме само "територия"
  • 55 другарят

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "АУУУУУ":

    АУУУУ ДЖЕНДЪР! Можеш ли да ми обясниш, каква политика провежда нашият кабинет по който и да е въпрос? ХАРВАРД УАУУУ
  • 56 ИСТИНАТА

    28 2 Отговор
    "Киев никога няма да успее да си върне Крим"..............НЕ МИ Е ЯСНО КОЕ, НЕ Е ЯСНО !!! ???
  • 57 ИСТИНАТА

    21 2 Отговор
    "Киев никога няма да успее да си върне Крим"..............НЕ МИ Е ЯСНО , ........КОЕ НЕ Е ЯСНО !!! ???
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 😂......

    1 26 Отговор

    До коментар #51 от "Такааа,да обобщим":

    Ами естествено че няма да има евроатлантически коментари, кой нормален човек ще седне да се занимава с кретени като вас русофилите.

    Коментиран от #64

  • 60 Олга

    29 2 Отговор
    На времето Джордано Бруно е бил изгорен за думите си, че Земята е кръгла.Честито на “демократичния” Запад, че той се е върнал в средновековието. Но …”цивилизовано”: живей, скотина, със срама и унижението. За тях - за “цивилизованите” Земята остава плоска.
  • 61 НРБ

    5 26 Отговор
    Русия е подписала договор, съгласно който, тя заедно със САЩ Велигобритания и Франция са гаранти за териториалната цялост на Украйна. В замяна на това Украйна предава ядреният си арсенал наследен от СССР на Русия. Путин наруши този договор като окупира Крим. За това не може да бъде уважаван.

    Коментиран от #69, #75

  • 62 Бухахаха циба с 300

    2 19 Отговор

    До коментар #58 от "По-добре":

    Прав си..филма почва после..като изгоним един тон руски отпадъци в реално време..стане ли война в Украйна..ние ставаме страна с огромно стратегическо значение и такива като вас няма да ги виждаме по форумите повече..проста математика брато

    Коментиран от #63

  • 63 Комон сенс

    11 1 Отговор

    До коментар #62 от "Бухахаха циба с 300":

    Ние сме си територия с огромно стратегическо значение. За да бъдем такава страна е нужно да си стегнем демографията, армията, икономиката и да поработим за международния си престиж.

    Не, не ни трявба война за тази цел.
  • 64 А би трябвало да бъде коментирано

    10 1 Отговор

    До коментар #59 от "😂......":

    Геманската позиция по важни международни теми е под върпос. Изказването е не на кой да е, а на един от тези, които създават стратегията на страната.

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дългият

    20 1 Отговор
    Поне за Крим е бил точен...Колкото Кипър ще си върне цялостта,толкова и Крим ще се върне към Украйна...Да гледаме трезво...И пак ще кажа че Веропа трябва да има собствена политика.Ако САЩ нямаще апетити за базата в Крим,нямаше да се стигне до сегашната ситуация.В момента кой бере нерви...Европа.Така че собствена армия и гъвкава международна политика.САЩ да се дъвчат с Русия,проблема си е техен...Направиха Арабската пролет...да ама Европа приютява талибаните...Трябва да дойде време разделно...
  • 67 Да се коментира...

    2 8 Отговор

    До коментар #64 от "А би трябвало да бъде коментирано":

    Лошо няма, Германия е демократична страна, всеки свободно може да изкаже мнение, без да се опасява от репресии. Това изказване на вицеадмирала, по никакъв начин не променя позицията и стратегията на Германия, тя остава проевропейска и пронатовска.

    Коментиран от #87

  • 68 IVAN

    13 2 Отговор
    ДВУЛИЧИЕТО Е ТАМ.НЕ ГОВОРЯТ ЗА ГДР И ЗА ГФР. КАЗАЛ ИСТИНАТА И ОСТАВКА. ДА КРИМ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ В УКРАЙНА . ХУБАВО Е ЧЕ ИМА ОЩЕ МИСЛЕЩИ ХОРА,НО ХУНТАТА ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ Е ГОЛЯМА. ИСКАТ ВОЙНА,КОЛОНИЙТЕ ГИ СЛЕДВАТ,ЖАЛКИ СА

    Коментиран от #72

  • 69 Хрис

    21 3 Отговор

    До коментар #61 от "НРБ":

    То и НАТО не трябваше да се разширява, но се разшири. За ядреното оръжие: има договор за неразпространение на ядреното оръжие, подписан от посочените страни; Украина нямаше специалисти и необходимата апаратура и специална техника за подръжката, контрола и използуването на ядрено боеприпаси ; Запада имаше сериозни опасения, че ядрените продукти може да попаднат е нежелани от него ръце . С времето тези опасения се оправдаха - Украйна разпродаде огромната част от наследеното въоръжение и бойна техника, че сега се налага да купува такова, като патрони снаряди и гранатомети дори и от България. та такова инакрая, но не

    Коментиран от #70

  • 70 НРБ

    3 14 Отговор

    До коментар #69 от "Хрис":

    Членството в блока е въпрос на избор. Окупацията е престъпен акт.

    Коментиран от #81, #88

  • 71 Някой

    10 1 Отговор
    Простете ме за невежеството, но не разбрах точно ситуацията.
    Значи: човекът е казал нещо, което не е вярно и заради което е подал оставка или е казал нещо вярно, което на някого не му е харесало и затова са му поискали оставката?
    Вече се обърквам с ориентацията си в съвременния джендърски свят.
  • 72 Хрис

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "IVAN":

    Относно двуличието и лицемерието -защо големите сайтове не побликуват обръщението на държавния секретар на САЩ, което отправи към Русия и руския народ от Берлин ,преди няколко дни.
  • 73 Абе

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сивата чапла":

    Лудницата няма да го спаси........хората знаят че е напълно с всичкия си акъл (колкото и малко да е той) и ще му потърсят сметка, ако не успее да избяга навреме нищо чудно да увисне на някое дърво. Дори и да избяга на запад вече ще е безполезен за сегашните си господари и нищо чудно те да му видят сметката и да му гепят парите (чувал съм че така правели с вече излишните предатели) дето успя да открадне докато предаваше народа и родината си!
  • 74 Това сега ще го коментира

    3 0 Отговор
    ”очарователния” Каракачанов, защото много разбира, а ние тук сме папагали.
  • 75 Олга

    12 3 Отговор

    До коментар #61 от "НРБ":

    Чети повече. След Будапещския меморандум 05.12.94 г. и според Договора за нераспространение, Белорусия и Украйна станали безядрени държави. Подчертавам - и под давление на САЩ.
    Представи си сега - ядрено оръжие в ръцете на наркомана Зеленски и нацисти.

    Коментиран от #78, #79

  • 76 big

    7 2 Отговор
    Значи все пак там има и мислещи хора, които съвсем точно оценяват нещата!
  • 77 Орел

    9 3 Отговор
    Най-малко германски офицер може да бъде наречен неразбиращ или друго по отношение на Русия.
  • 78 Герги

    1 7 Отговор

    До коментар #75 от "Олга":

    Оля...гледай си борша....
  • 79 Гочо

    2 6 Отговор

    До коментар #75 от "Олга":

    Хайде кажи като си започнала,какво е било условието,за да предадат ядрените си арсенали...

    Коментиран от #86

  • 80 Били

    10 0 Отговор
    Според Муд е разбираемо, че Русия възприема "националното унижение като реално".

    "Последните 30 години не бяха белязани от взаимно уважение и съдружие. Те се характеризираха със западната изключителност и американското високомерие", заявява Муд (норвежки генерал). "Също така не си спомням да съм виждал нито един филм или сериал, в който руснаците да са добрите, а западните герои - лошите. Културното изразяване на Запада популяризира САЩ и европейците като добрите. То култивира образа на Русия и руснаците като зли, низши злодеи".
    Толкова е ясно!
  • 81 Хрис

    11 1 Отговор

    До коментар #70 от "НРБ":

    За коя окупация става дума? Косово или Крим. Отдели малко от безценното си време и прочети нещо та дано да разбереш, че акта от предаването на Крим на Украйна под давлението на Хрушчов е незаконен. Законни ли бяха натовските бомбардировки срещу Сърбия, без обявяване на война. Законна ли беше войната срещу Ирак, повод за която беше едно флаконче с тебешир (креда) и накрая бих ти препоръчал да прочетеш проклятието на Кадафи, произнесено малко преди да го ликвидират, кое е не и кое да .
  • 82 всъщност

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бивш военен офицер продъл":

    Напълно съм съгласен с написаното и в двата ти поста, само едно нещо не вярвам да направят руснаците - разрушаване на голяма част от инфраструктурата в Украйна.......ще бъде безсмислено да срутят всичко на територия, в която живее близък народ и която после искат да управляват! Така че руснаците ще ударят най-вече военни обекти, и то с преобладаващо чужди войски там - например американските и английските бази в Украйна, командни центрове и струпвания на наемнически сили, както и фашистки такива като например батальоните Азов и Айдар. Като цяло Украйна ще бъде пощадена от масово бомбене и излишни издевателства (все пак руснаците не са като говедарите да трепят наред без да им пука). Ще се постараят максимално бързо да овладеят Киев и да свалят сегашната власт и да поставят на нейно място свои хора, а в украинската армия със сигурност има много генерали които не са съгласни със сегашното положение и при кратката война която се очертава големи части от украинците ще дезертират или ще преминат на руска страна. Да се надяваме оттук да започне голямата промяна и след като НАТО и САЩ бъдат изгонени от Украйна впоследствие да се разкарат от Източна Европа, включително и от България! Слава на Русия! БОГ да пази България и Русия и нека с Божията Помощ нашите братски народи отново станат толкова близки колкото бяха преди западните агресори да ни отдалечат едни от други! АМИН.

    Коментиран от #83

  • 83 Руснаков

    3 11 Отговор

    До коментар #82 от "всъщност":

    Да те попитам като осведомен...какъв го дирят Русия в суверенна държава...

    Коментиран от #90

  • 84 Димитров

    5 2 Отговор
    Един реалист исказал главно истина в свят където е модерно да си неадекватен!
  • 85 !!!?

    2 4 Отговор
    Да беше казал поне, че Путин заслежава уважение колкото и Хитлер !!!?
  • 86 Олга

    0 2 Отговор

    До коментар #79 от "Гочо":

    США, Великобритания и Россия на свой ред обещали да не оказват икономическо давление на Украйна както и не допуска въоръжена агресия срещу нея.
  • 87 Демокрацията е лъжа!

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Да се коментира...":

    Значи уволнението за изказването на свободно мнение не е репресия, така ли?

    Коментиран от #89

  • 88 😄😄😄

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "НРБ":

    Значи Американските бази са окупационни?🤫
  • 89 Тц.. не е...

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Демокрацията е лъжа!":

    Той като разбрал че е сгафил, доброволно си е подал отставката.
  • 90 Хари

    8 1 Отговор

    До коментар #83 от "Руснаков":

    И аз да те попитам. Кое точно й е суверенното на Украйна?
  • 91 Ханс

    2 1 Отговор
    Каза истината, кояти 90% от хората искат да чуят на глас. И е прав.
  • 92 Perov

    6 1 Отговор
    Достоен немски генерал .Честен и почтен човек ! Такива трябва да са на власт в Германия .Русия , Германия и Франция трябва да поставят основите на Нова Европа и България да се присъедини.САЩ трябва да бъдат ограничени на мястото си и бойкотирани от останалия свят.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: