Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2022 17:00 15 259 220

Украйна е започнала войната с Русия и украинците са избивали масово руснаци в Донбас? Това са лъжи, ето фактите:

  • украйна-
  • война-
  • дезинформация-
  • лъжи-
  • русия-
  • инвазия-
  • владимир путин-
  • мария захарова

Украйна е започнала войната с Русия, а украинците са избивали масово руснаци в Донбас - това твърди говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. И двете твърдения са лъжа.

Украйна е започнала войната с Русия и украинците са избивали масово руснаци в Донбас? Това са лъжи, ето фактите: - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Твърдение: "Русия не започна тази война, тя я завършва", написа във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Тя поставя сегашното руско нахлуване в Украйна в контекста на вече многогодишния въоръжен конфликт в Донбас. Подобна аргументация използваше и Владимир Путин в началото на руската инвазия, който тогава фалшифицира фактите и заяви, че нахлуването всъщност е операция за защита на населението в съответствие с член 51 от Хартата на ООН. Говорителката Захарова твърди още, че Украйна била подложила "населението на Донбас на систематично унищожение". Твърденията ѝ бяха разпространени от различни медии, включително и от немскоезичния канал на държавната руска телевизия RT.

Какво казват фактите: това е лъжа

И двете твърдения на говорителката Захарова са лъжа. Сегашният въоръжен конфликт започна с нахлуването на руските войски в Украйна на 24 февруари, малко след като в телевизионно обръщение Путин оповести предстоящата военна "спецоперация" в Украйна. С други думи: тъкмо Русия започна бойните действия в този конфликт. Русия премина границата на съседната суверенна държава и положи началото на военна ескалация, която продължава до момента. Второто твърдение на говорителката Захарова също е лъжа: липсват каквито и да било доказателства за някакво "систематично унищожаване на населението" в Донбас. Доказва го добросъвестната проверка на фактите, извършена от ДВ.

Руснаците започнаха въоръжения конфликт още през 2014

Между Русия и Украйна наистина се води спор кой е провокирал конфликта през 2014. Преди осем години тогавашният украински президент Виктор Янукович отказа да подпише споразумението за асоцииране с ЕС, в резултат на което избухна революция, влязла в историята с името на площада "Майдан". Протестиращите, които искаха страната им да се сближи с Европа и със Запада, прогониха президента, след което управлението беше поето от преходно правителство.

В същото време войници без опознавателни знаци на униформите превзеха Крим и издигнаха там руското знаме. Русия оповести, че това не се е случило по указания от Москва, но мнозинството западни наблюдатели не вярват на такова твърдение. На Крим беше проведен референдум, който не получи международно признание, но в крайна сметка Руската федерация обяви анексирането на полуострова. Русия подкрепи и сепаратистките движения в източноукраинския регион Донбас, които предприеха военни действия срещу законната армия на Украйна.

От кога точно тези конфликти могат да бъдат обявени за война - по това спорят както участниците, така и политолозите. Вън от съмнение обаче е едно: война между двете държави избухна най-късно на 24 февруари 2022, когато руските войски преминаха границата и навлязоха в украинска територия. Както е известно, преди това регионите на Донецк и Луганск, където сепаратистите се биеха срещу редовната армия, вече се бяха провъзгласили за "народни републики", а Москва бързо ги призна.

Няма доказателства за "унищожаване на руснаците" в Донбас

Говорителката Мария Захарова говори за някакво "планомерно унищожаване на населението в Донбас" и за най-малко 13 000 убити в резултат на конфликта. Липсват обаче каквито и да било доказателства за систематично избиване на цивилното население. Мисията от наблюдатели на ОССЕ, която беше на място още от 2014 година, не установява целенасочено избиване на мирни граждани в Донбас. Дори руското МВнР досега не е представило никакви доказателства за извършен геноцид срещу населението в Източна Украйна.

ООН обвинява и двете страни, които воюват в Донбас, че извършват нарушения на човешките права - като изтезания и изнасилвания на пленници и затворници. Това важи особено за първите години от конфликта. Освен това споразумението, известно като "Минск-2" многократно е нарушавано и от двете страни. Да, вярно е, че сраженията в Донбас отнеха живота на 13 000 души: според последното преброяване, извършено от ООН, в края на 2020 година броят на жертвите е възлизал на 13 200. Експертите на Световната организация твърдят, сред тези жертви 3350 са цивилни граждани, а 5650 - въоръжени и сражаващи се сепаратисти. Според ООН, редовната украинска армия е дала 4100 жертви. Ако се върнем към твърдението на говорителката Захарова, излиза, че тя брои и тези 4100 убити украински войници сред жертвите, заради които руската войска навлезе в Украйна. И вече изби допълнително доста невинни хора.

Заключение: твърдението на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че Украйна е започнала войната, не отговаря на истината. През 2014 година Руската федерация противозаконно анексира полуостров Крим, като и до ден-днешен не е получила международно признаване за тази новопревзета територия. А на 24 февруари 2022 Русия нахлу с войски в Украйна и така постави началото на война между двете държави.

Автор Катрин Весоловски


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 172 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шмъркел

    150 24 Отговор
    Да се довърши докрай

    Коментиран от #9

  • 3 Дългият

    186 31 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило.
  • 4 Последния Софианец

    259 62 Отговор
    От 8 години азовски фашаги убиват и тормозят руснаци.А сега същите азовци се крият зад жив щит от хора
  • 5 вашето мнение

    237 50 Отговор
    Днешната случка на Шипка още веднъж показа отношението на българите към управляващите. Една шепа кресливи грантаджии на америка са завладели правителство, медии и умовете на един стадион консуматорска паплач. Тази креслива прослойка не позволява различно мнение и си мисли, че глупостите, които твърди са меродавни, общовалидни и могат да повлияят на целия народ
  • 6 Аре стига вече

    188 21 Отговор
    Вкиснато зеле ни казва истината?!? Егати гаврата!
  • 7 пешо

    194 23 Отговор
    дойче зеле от вас по големи лъжци и манипулатори няма
  • 8 Пич

    178 14 Отговор
    Да , бе.....и вие , не сте горили евреи в Германия !!! Верно е ...!!!

    Коментиран от #180

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 no name no face no number

    144 20 Отговор
    Фактите са ви лъжи и за соца пишете глупости и сега
  • 11 WTF

    57 157 Отговор
    Този сайт трябва да премахне коментарите под статите, както направи 24 Часа навремето. Няма смисъл от психопати, които крещят, че всеки факт, който не им харесва е "западна пропаганда".

    Коментиран от #33, #35, #42, #43, #91, #145, #151, #156, #208

  • 12 Aлфа Вълкът

    47 122 Отговор
    Лъжи и ги разпространяват масово! Онзи ден гледах в туба някакъв плешив дъртак да ги дрънка колко десетки хиляди избили украинците в Донбас!
    Беше някакъв даскал по физическо!

    Коментиран от #45, #98, #219

  • 13 Оффф

    43 136 Отговор
    НА ЧОВЕК ДА МУ ПИСНЕ ВЕЧЕ ОТ ТИЯ РУСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОК-ЛУ-ЦИ ДА ГИ СЛУША ВСЕКИ ДЕН. ........
  • 14 ами то

    123 26 Отговор
    Малко изопачения и манипулации от Deutsche Welle , но от сърце.
  • 15 меркантилност

    123 7 Отговор
    кой стреля по протестиращите на майдана?
  • 16 Да бе да

    142 22 Отговор
    Не Захарова, аа един френски разследващ журналист твърди това. Като за ужаса в Донбас показа факти и направи и документален филм!

    Коментиран от #134

  • 17 Механик

    104 16 Отговор
    Аз само на дойчевеле вярвам. От тях няма по-правилна медия. Всичко, което казват е истина.
    ЕЙЙЙЙЙ, аман от тия бе! Забранете тия манипулатори. Те дори това не умеят да правят. Толкова са им плоски опитите, че и децата ги избягват.
  • 18 Професора

    124 24 Отговор
    Мария Захарова разби журналиста от BBC каза му да ходи да брои жертвите на британците и американците в Ирак и Афганистан, а не в Украйна
  • 19 дойче веле

    95 11 Отговор
    на вас никой в България не ви вярва,затова не си хабете хонорарите за предателите,които работят за вас
  • 20 пешо

    98 18 Отговор
    един клоун ще затрие украйна тоя народ спи ли да го сваля от власт и всичко ще се оправи

    Коментиран от #47, #220

  • 21 Прочиташ DW и веднага ти ства ясно.

    92 18 Отговор
    Поредната лъжлива пропаганда. Само бавно развиващ се може да се върже.
  • 22 Ватирания мозък работи само на етанол

    22 65 Отговор
    Ушанката брои и убитите украинци..ето това е една добра кадърна жена
  • 23 Rado

    29 84 Отговор
    Хора от Донбас казват, че са живели спокойно докато не са доили Кремълски подлоги и военни да подклаждат отцепничеството. Руската пропаганда е голяма и много лъжат. Руски пленен “медицински” камион е бил пълен със снаряди, а оставят телата на руските военни на кучетата.

    Коментиран от #68, #172

  • 24 пешо

    65 7 Отговор
    дойче зеле на джамбаза специялна премия
  • 25 Лавренти

    91 16 Отговор
    Само да питам : САЩ законно ли отделят Косово от Сърбия 1999г?

    Коментиран от #140

  • 26 Идва краят ви

    28 80 Отговор
    По света никой не им вярва на лъжите на кремълските боклуци и общо взето се наиграха сега Украйна ще ги фалира и ще висят по затворите както се полага
  • 27 Лейка

    65 13 Отговор
    Доче Веле, пак ли четем вашата простотия? Къде го днес вашия Бойко, за който се хвалехте и тук, че сте дали името Герб? И за голямата Кофа не ставате.
  • 28 gost

    51 9 Отговор
    вече коментирам без да чета
    тъпизмите стана вече крайно дразнещи
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българка

    28 63 Отговор
    Каквото и да ставало, то е в минало време. В сегашно време обаче загиват и украинци и руснаци. Но руснаците са с тежко въоръжение на чужда, украинска земя. Украинци не са преминавали границата с Русия, не са разрушавали инфраструктурата й, не са бомбандирали градовете й и Москва. Няма никакво оправдание за тази агресивна фашистка война на Путин.

    Коментиран от #71

  • 31 САЩ са джудже спрямо РУСИЯ

    53 16 Отговор
    На фона на обкръжаването и унищожаването на основните групи украински националисти от руските въоръжени сили, западните страни увеличиха изпращането на военнослужещи по договор от частни военни компании в районите на бойните действия“, каза Конашенков.

    Той добави, че военното разузнаване на САЩ е започнало мащабна кампания за набиране на войници по договор, които да бъдат изпратени на територията на Украйна.
    „Всички атаки на чуждестранни наемници се извършват с оръжия, доставяни от Запада на режима в Киев“, допълни говорителят на Министерството на отбраната на Русия.

    Коментиран от #40, #49, #77, #212, #214

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 дадобре

    52 6 Отговор
    и това, че се снимат със знамена с начупени кръстове, изобщо не означава, че споделят тази идеология.

    Коментиран от #54

  • 35 Тогава си чети твоите 24

    32 4 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    Защо и тука не правиш същото, без да ръсиш простотии?
  • 36 Хомосапиенс

    19 52 Отговор
    На Русия никой не вярва вече за нищо освен жалките путкофили в България.
  • 37 Професора

    56 9 Отговор
    КРАВАРИТЕ И ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВИНАГИ БРОЯТ ЖРТВИТЕ В ЧУЖДИТЕ ВОЙНИ И НИКОГА НЕ БРОЯТ ЖЕРТВИТЕ В ТЕХНИТЕ ВОЙНИ!
  • 38 Охаа

    11 47 Отговор
    Скоро ще има порно с Захарова, а и с шефа й също.
  • 39 Ха ха ха

    12 42 Отговор
    Ето я и мечтата на всички русопитеци! Тавариши спрете коментарите за 5 минути, време е за облекчаване!

    Коментиран от #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дойче Лъже

    54 6 Отговор
    Ами дойче лъже вместо да лъже да искара доклада на ОССЕ за избитите 14 000 руснаци в Донецк и луганск, преди Русия да навлезе в Украйна.
  • 42 Амиии

    50 9 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    Ти тогава какво правиш сред психопати? Как живееш сред тях? Защото даже и ЦРУ го признава, че българите са русофили. Една шепа сте,които според твоето определение не сте. Заминавайте си от Бг, свят широк. Оставете българският народ, който ти наричаш психопати да определят как да живеят. Не може 1000 човека "умни и красиви" да налагат мнението си на 6 милиона.

    Коментиран от #64, #184, #209

  • 43 Гост

    18 49 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    Напълно съм съгласен! Не може под всяка статия 90 процента от коментарите да са на руски тролчета. Това не показва реалното разпределение в обществото и не е свобода на словото. Само помага да се манипулират по-простите хора в полза на руските цели

    Коментиран от #92, #211

  • 44 Повдигнатите вежди

    8 35 Отговор
    Нагоре, са ясен знак, по езика на тялото, че госпожата лъже! Факт!

    Коментиран от #84

  • 45 Палаш безродник

    29 1 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Вълкът":

    от кофите за боклук на козяк, въобразяващ си, че е алфа палаш.
  • 46 Българка

    18 46 Отговор

    До коментар #1 от "кобра бг":

    Спрете с клишетата. Донбас не е част от Русия, Луганск също, Крим е ня Украйна. Накратко казано дори ако се спори за тези три територии, то те са в законната, международно призната граница на Украйна. Така че дори руските окупатори да само в тези 3 територии от Украйна, то те пак са си нашественици. Но в момента пълчищата на Путин разрушават Киев, Харков, Одеса........Няма никакво оправдание иза терористи, които са в чужда държава

    Коментиран от #65, #74, #85

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Конопенко е прекалил с бояршика

    7 32 Отговор

    До коментар #31 от "САЩ са джудже спрямо РУСИЯ":

    То стана ясно кой е джудже.нато ако ви хване ще се напикавате насън..останаха ви само лъжите да ви топлят като едно време в ссср
  • 50 УСА боклук

    37 6 Отговор
    Да спреш водата на милиони кримчани. Да им спреш ел.захранването... Фошисти! Чудовища!
  • 51 не лепи безразборно етикет " русофил "

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ха ха ха":

    Замърсихте терена и сега заради вас ние трябва да се стискаме.

    Коментиран от #185

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 брей

    35 8 Отговор
    И този сайт стана русофобски . Явно сега така е модерно . Да се слугува на правилното посолство/ а това разбира се е - американското / Толкова ли е трудно да се пише за нещата такива каквито са . А какво излиза.Все едно не е имало преврат в Киев през 2014-та. Няма 12-15000 избити в Донбас и Луганск . Нямало е Десен сектор и престъпленията им и т.н . Лошо е , че нищо не се е променило за 30 години . Слугинажа просто си смени посолствата

    Коментиран от #188

  • 54 Амиии

    39 4 Отговор

    До коментар #34 от "дадобре":

    В Брюксел ако те видят с такова знаме, ще те арестуват и отиваш на съд! Но същия този Брюксел подкрепя в Украйна тези, които носят такива знамена! Защо?
  • 55 Алеята на ангелите

    39 3 Отговор
    И паметникът на "Алеята на ангелите" ли е измислица и пропаганда??? Или те си правят паметници е така просто
  • 56 Вова

    7 29 Отговор
    Маша, ти защо не си в отпуск? Само Маргарита е по-тъпа от теб, но нея спряха да я показват в цивилизацията. Ти продължаваш да ме излагаш. Остави Песков да чурулика на пула. Той е виртуоз в лъгането. Почти не му личи. Още от Беслан ми направи впечатление колко е добър.
  • 57 Евала

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "черния":

    Печелиш награда Д Е Б И Л на деня.
  • 58 Мим

    25 8 Отговор
    А като пишеш,чети си написаното От руска страна защо има избити мирни граждани и то долу горе колкото и украински войници,които са ги трепали освен убитите воюващи и отбраняващи се донбасци.Тогава кой е завоевателя Русия или Украйна.Май че е Украйна...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 3ти март

    25 5 Отговор
    Най -накрая да погледнем и различна гледна точка от тази на НАТО ЕС и дядо Байдън , Захарова е напълно права за всичко само че това което е казала никога няма да бъде съобщено по националните телевизии ,защото българските медии са платени кьорави папагали .Трябва да гледаме Ергенът На кафе и изпазарениете сутрешни блокове на които пазърлъците за участие стават предишната нощ и сутринта слушат какво им се говори в слушалката.
  • 61 КОНТРАТА

    34 6 Отговор
    Войната почна от Одеса 2014 г когато бендерите
    подпалиха 42 души в Културния дом с бензин вкл и бесарабски българин изгоряха, а Кирчо брани Окрайна днес!
  • 62 Трябва да се види дали

    18 2 Отговор
    Автор без история твърди, че някой който е застанал с името си лъже. Има и нещо вярно и както е характерно за ДВ сами си пишат съдържанието, което ги опровергава и остава само внушението на заглавието, а именно "ООН обвинява и двете страни, които воюват в Донбас 2014". Сега да попитам кога е започнала войната, има ли насилие, да и от двете страни, жертви - автора го е написала, но твърди друго. Истината е, че войната е лошо нещо и трябва да се спре.
  • 63 УСА боклук

    23 3 Отговор
    Спряха руските сайтове.
  • 64 Общественото

    6 30 Отговор

    До коментар #42 от "Амиии":

    Мнение се променя! Русофилите намаляват прогресивно. И аз бях русофил! А такива сме много!

    Коментиран от #94, #102, #210

  • 65 много ви тресе безумието

    24 5 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    Коя граница бе психодясна госпожо , тази ли дето укрите не са си регистрирали в ООН , както си му е редът.

    Коментиран от #75

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 DW-пропаганден машинен

    26 4 Отговор
    "Нацист, нацисту око не вади" (немска поговорка) Толкова по лъжите и манипулациите на DW!
  • 68 айде бе

    32 3 Отговор

    До коментар #23 от "Rado":

    Съпругата ми е УКРАИНКА, тя казва че преди/ т.е. в СССР/ са живеели по-добре.... на кого да вярвам,на теб ли...

    Коментиран от #86

  • 69 УСА боклук

    13 3 Отговор
    Ще следим ФЕ – КАЛ НЮЗ
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Аре стига гньети глупости.

    14 3 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Камионът на Титан те чака. Требе се бачка, БълхАрке.
  • 72 ЛОВЕЦ

    28 6 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ МНОГО ВЗЕХТЕ ДА СМЪРДИТЕ ОТКАК ГАЗТА ПОСКЪПНА КЪПАНЕТО ВЕЧЕ НЕ Е ВАШ ПРИОРИТЕТ
  • 73 Лилипутин

    7 17 Отговор
    Ние не нападаме ,а другите .войната се води близо до Москва .откъде накъде сме започнали първи.ние сме миротворци и не убиваме никого.нашите войници са изправени срещу терористи дошли да превземат Москва.само се чудя защо оставаме без гориво и без провизии като военни действия се водят на наша територия . И ракетите ни падат в Украйна .да не сме объркали военните цели .
  • 74 Ахаа

    21 4 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    А защо България претендира, че българите в РСМ са репресирани, забрана за българския език, както впрочем и в Украйна, забрана за българския и руския съответно за руското население в Донбас?САЩ влязоха в Югославия по същата причина,само,че не да ащитават американски граждани, а друг етнос

    Коментиран от #106

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Дойце зеле

    27 4 Отговор
    Вече има френски филми по темата за азов и хората детоги изгориха и ония стреляха с пистолет срещу излязлите горящи хора, гледайте

    Коментиран от #87

  • 77 русия е джудже

    4 11 Отговор

    До коментар #31 от "САЩ са джудже спрямо РУСИЯ":

    Не съм съгласен
  • 78 ТОВА Е ЧИСТАТА ИСТИНА!

    22 4 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН СЕ МОЛИМ ЗА РУСИЯ! АМИН.
  • 79 Д'мин

    31 4 Отговор
    Някой от dw отиде ли в Донецк? Мина ли по Алеята на ангелите, видя ли паметника с имената на загиналите деца затрупан с плюшени мечета! Някой от тази информационна агенция бил ли е там?

    Коментиран от #82, #114

  • 80 Безсрамие!

    25 2 Отговор
    Факти, трябва да се срамувате от себе си! Такова изопачаване на фактите, на истината! БЕЗСРАМИЕ! Но има Господин! Трябва да се страхувате от него!
  • 81 Продължавай

    6 23 Отговор
    Ватираната спинджа скоро няма да има телевизия по която да лала щото скоро ще продадат всички кабели дето ги имат в Русия на китай..направо не са наясно какво им се пише
  • 82 Не, те са в Брюксел!

    19 3 Отговор

    До коментар #79 от "Д'мин":

    Храненици на Мърсула!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Госпожата

    5 20 Отговор

    До коментар #44 от "Повдигнатите вежди":

    Не е лъжкина, по божията воля и възпитание, но са я задължили, без да преценят, че й личи лъжата.
  • 85 Олга

    25 5 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    След някой друг ден ще видиш чии са тези територии.

    Коментиран от #191

  • 86 Амиии

    30 2 Отговор

    До коментар #68 от "айде бе":

    Зная, че по времето на СССР в Украйна са имали по-висок стандарт от останалите. Стандарта им е бил като в Москва.
    А сега... 2014г.средната работна заплата в Украйна е била (изразено в долари) 600 долара! В момента е 100 долара! И 10 милиона емигрирали. 8 милиона в Русия и 2 милиона на Запад.
  • 87 детпутлер

    9 24 Отговор

    До коментар #76 от "Дойце зеле":

    видимо няколко пут.лерастки трола платени с рубли, се подвизават тук, повтарят едно и също,по това са различими.типични тъпоглави паразити ,поклонници на новия комунизъм на путлер.хахахаха жалки утайки.

    Коментиран от #124

  • 88 Тази женица

    6 8 Отговор
    Има качества да смени Путин !
  • 89 ХАН КРУМ

    15 4 Отговор
    Вчера журналиста Байрактаров пусна документален филм на френския Канал+ за Украйна.Изгледай те го. Дава много отговори.А французите едва ли са влюбени в Путин.

    Коментиран от #97, #112, #123

  • 90 Украинец

    25 7 Отговор
    "Второто твърдение на говорителката Захарова също е лъжа: липсват каквито и да било доказателства за някакво "систематично унищожаване на населението" в Донбас. Доказва го добросъвестната проверка на фактите, извършена от ДВ."

    То бива тъпа пропаганда ама вмирисаното зеле надминава всичко - дойчовци даже и така да е било както вие казвате "3350 са цивилни граждани, а 5650 - въоръжени и сражаващи се сепаратисти." те са повече от "ужасната война на Путин" и това е само от една малка област. Сега надигате вой до небесата че загинали 34 цивилни (недоказано) в голям град като Херсон - защо ли никакви ви нямаше като загиваха тези хора. Никакви ви нямаше като бандеровците от Азов обстрелваха жилищни квартали на Донецк с голямокалибрена артилерия и улучиха автобус със мирни граждани.

    Лъжи, пропаганда и лицемерие

    Коментиран от #99, #104

  • 91 Не е ли

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    По-добре, да премахне публикуването на статии които изразяват едностранчиво фактите, вместо това, а? Кво ше кайш?
  • 92 Трябва да се види дали

    18 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Ето така започват войните. Някой като вас, но с повече възможности решава, че не иска да чете, вижда, чува 90 процента различни мнения, а само чуроликането на собственото си шизофренично гласче.

    Коментиран от #192

  • 93 УКРАИНЕЦ

    10 25 Отговор
    Не знам ама яката хвърчат ушанки и ватенки ха ха ха.Ватенките превзели един голям град дори и да превземат Украина тепърва започва партизанската война.Те до сега имат огромни загуби.Чечня и Авганистан ще им се сторят като разхотка. Тепърва ще търпят много загуби.Пък в Русия какъв глад ще ги гони ще бачкат за два хляба на месец.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Zhvzva

    13 8 Отговор
    Слава Русия!!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Е кажи

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "ХАН КРУМ":

    Къде да го търсим?
  • 98 Гражданин

    22 5 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Вълкът":

    Ако името на твоето дете беше сред имената на избитите деца, изписани върху Паметника на загиналите деца в Алеята на Ангелите в гр.Донецк, това ли щеше да кажеш? Така ли щеше да мислиш? Засрами се!
  • 99 Алооо украинеца

    23 4 Отговор

    До коментар #90 от "Украинец":

    Донецк

  • 100 Дедо мацо

    15 5 Отговор
    А наш Кире ко Ша го правим УАКА СЕ ЯКО.
  • 101 GnG

    17 4 Отговор
    ФАКТИТЕ
    --------------

    "МИЗАТА" Е ВИСОКА, ЗАЛОГЪТ Е ОГРОМЕН, СИТУАЦИЯТА Е ЗЛОВЕЩА! БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО В ТОЗИ КОНФЛИКТ - в ютуб

    ИВО ХРИСТОВ: МАКЕДОНИЯ Е ИЗЦЯЛО АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОЕКТ, НИКАКВИ КПП И ПОЛЕТИ НЯМА ДА ИЗТРИЯТ ИСТОРИЯТА - в ютуб

    Коментиран от #105

  • 102 Амиии

    19 5 Отговор

    До коментар #64 от "Общественото":

    Интересно, защо този доклад излезе отново сега. За кой ли път пореден и няма промяна. Дали за това се отказаха да пращат български пилоти в Украйна,защото им нямат доверие? Нали знаеш факта на едно учение на Нато в Румъния, където натовци трябвало да стрелят по мишена приличаща на руски войник.. И българските натовци отказали... Последвало извинение от началството им и смяна на мишената.
  • 103 Аз знам

    26 5 Отговор
    Заради зверствата в Донбас,сега урките ще горят в ада.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Русия подготвя

    7 15 Отговор

    До коментар #74 от "Ахаа":

    Македоският сценарии. Ако победи, след убийства, терор, руски, до няколко десетилетия, няма да има украинки. Ще станат Новору, както българите в вардарска Македония , станаха северомакедонци. Постепенно ще изчезнат и други нации…
  • 107 Кате,

    6 4 Отговор
    добре се подписваш коя си, да не се рвзили цялото ДВ, че понякога има и добри статии. Графоманията ти е всуе обаче, между 21.02.(признаване независимост) и 24.02.(отговор на наглост) има събитие, което си длъжна да знаеш, щом пишеш за ДВ, където трябва да дават добри заплатки именно за да информираш точно, а не да пишеш свободни съчинения.....
  • 108 6255

    25 5 Отговор
    Русия има право. Като Буш и буш младши избиха и прокудиха от домовете им милиони народ от Либия, Ирак. Сирия, Афганистан. Къде са санкциите против тези убийци.
  • 109 ушанка

    5 16 Отговор
    путлерастите-новите нацисти
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 рускивол

    7 23 Отговор
    путлер-новия побъркан хитлер. русия-новата северна корея. а честита ви световна изолация путлерасти.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 ужас

    25 5 Отговор
    DW, 100% лъжи. Янукович беше готов да подпише асоциацията. Но в същото това време Украйна и Русия имаха договор за свободна търговия. Това предполагаше европейските стоки, които щяха да влизат свободно в Украйна да могат от там също свободно да влизат и в Русия. Путин предложи този проблем да се разгледа и реши преди подписването на асоциацията. Путин никога не е бил против асоциацията. Янукович се съгласи да се отложи подписването с 6 месеца, но майдановци отказаха. Започнаха стълковения, които доведоха до среща на външните министри на Франция, Германия , Русия и Янукович на 13 февруари 2014. Подписаха споразумение за предсрочни президентски избори след 6 месеца. Майдановци и това не приеха и на следващия ден 14.02. тръгнаха да арестуват Янукович, но той избяга. След това техния парламент избра нов президент и първия закон, който прие бе за забрана на руския език. От там тръгна всичко. После когато пламна огъня в Донецк и Крим те отмениха този закон, но беше късно. DW, това е 100% истина.
  • 114 Препатил

    25 4 Отговор

    До коментар #79 от "Д'мин":

    Аз съм бил в Донецк през 2019за две седмици и видях с очите си какво става. Укропите само чакаха да се стъмни и оръдията им почваха да сеят демокрация, та до сутринта. Затова разбирам тези хора. За съжаление Западът не иска да ги разбере.
  • 115 Йдбз

    19 2 Отговор
    В момента зеления сваля гащите.Обявявай капитулация ебайданчо.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Дъ бест

    6 13 Отговор
    Тая на какви хапчета е?

    Коментиран от #143

  • 118 така те прави

    2 10 Отговор
    Понеже съм ви много признателен и благодарен за осветляването на фактите и обстоятелствата , които за мен бяха непонятни и неразбираеми и вашата гледна точка я приех с отворени обятия , ще ви пратя и помоля Жужито от ВМРО-то да ви поздрави с един нацистки поздрав , защото той най го умее , а вие най го заслужавате.
  • 119 Значи според

    24 3 Отговор
    ДВ 5000-6000 убити в Донбас не било нещо сериозно!!! А защо Америка и ЕС не се намесиха да спрат Украйна?? Освен това се посочва цивилни жертви САМО в Донбас на територията на сепаратистите но не посочва цивилни жертви от страна на Украйна а само военни!! Значи сепаратистите се защитават и не атакуват цивилни докато украинците го правят!!!! Е кой е за съд тогава

    Коментиран от #148

  • 120 Анка Картечарката

    11 23 Отговор
    Поредната порция лъжи и демагогия от Фашисткият Путлерастки Режим.Нищо ново под слънцето.Навремето Сталин с подобни аргументи напада Полша и де факто става съюзник на Хитлер.По-същата схема окупира Балтийските държави и напада Финландия.Руснаците са най-долно крадлива племе,което използва всякакви гнусни лъжи,за да оправдае престъпленията си.Освен това Донбас е територия на Украйна,която се разбунтува и украинците имаха пълното право да въведат ред там.Каква е разликата с Чечения,която се отцепи по същият начин,но руснаците в крайна сметка я върнаха в състава на РФ.Ясно е,че целта на Гнусният Бункерен Плъх,не е да защитава интересите на руското малцинство,а опит да осъществи мегаломанските си идеи.В противен случай,щеше да нападне Туркменистан,който в момента е някакъв мини вариант на Северна Корея и където руското малцинство е в унизително положение.
  • 121 Внимание статия на Дойче Веле пропаганда

    20 2 Отговор
    Не я четете изобщо, няма смисъл
  • 122 Дойч Зеле квичи

    18 4 Отговор
    Все по-яростно квичи. Не им се получава либерал грейската пропаганда. А иначе 8 години за избиване на цивилно население в Донбас не е важна тема....
  • 123 Да живее Украйна

    4 12 Отговор

    До коментар #89 от "ХАН КРУМ":

    Не ползвай името на великия ни канал юбиги за долните си цели.
  • 124 Абе

    19 3 Отговор

    До коментар #87 от "детпутлер":

    Филма за азовците дето горяха хора е на канал плюс френски журналист разследващ що кадри показа, Китайците са го гледали и те сигурно
  • 125 Info

    3 11 Отговор
    Мерал Акшенер: Ердоган е марионетката на Путин - Може би той ще претендира и за турска територия. Мерал Акшенер откри огън срещу турското правителство за неутралната му позиция във войната в Украйна, избягвайки налагането на санкции срещу Русия. Тя описва Реджеп Тайип Ердоган като "матрьошка" на Путин. Според нея той не налага санкции, защото Турция е силно зависима от Владимир Путин, заради доставките на природен газ за Турция, ракетите С-400, както и атомната й централа в Акую. „Турция е толкова зависима от Русия, че не може да предприеме тези стъпки. От С-400 в Сирия, от атомната електроцентрала Akuyou до туризма тук, ние виждаме асиметрията и резултата от крехката ситуация. В същото време тя се позова на теория, която се разпространява в Турция, че руският президент след Украйна може да претендира и за турски територии, като се има предвид, че преди това е контролирал градовете Карс и Ардахан. „Кой може да гарантира, че в съзнанието на Путин неговите територии не включват градовете Карс и Ардахан“, каза тя.
  • 126 До местните рубла.джии

    8 19 Отговор
    Кратко и ясно за лъжливите ви опорки, измислените поводи за агресивната руска война и смъртта на хиляди невинни. И после ще чакате любов от Украйна, руски от.калчки, пфу! Браво, ФАКТИ, а не руски лъжи!
    Слава Украину!
  • 127 ООН

    2 4 Отговор
    Захарова защо предателите се застрелват в гръб.
  • 128 Иванушка

    17 3 Отговор
    Германските лъжи не могат да скрият ИСТИНАТА.
    В момента фашистка Украйна е Смазана от прословутия Руски Ботуш. Руски солдат с две гранати в ръце са разходи из разгневените фашистко множество на площа в гр. Конотоп

    Коментиран от #194

  • 129 !!!?

    5 19 Отговор
    Долу фашистката шайка в Кремъл !!!?
  • 130 Дойче зеле

    9 2 Отговор
    Вервайте ни
  • 131 Божеее

    17 2 Отговор
    Спрете да давате трибуна на подобни дезинформатори и рецитатори непроверили фактите .Умолявам редакторите да не публикуват подобни статии защото това води до разделяне на нашето общество.
  • 132 Хакуна матата

    22 2 Отговор
    По данни на ООН, повтарям - на ООН, от 2015 г. до сега, в Донбас са избити 14000 /четиринадесет хиляди/ души от стоящи зад управляващия Украйна елит. Не знам къде е съвестта на публикуващите подобни статии "журналисти". Гледате на днешната ситуация така, сякаш тя започна преди няколко дни, а не преди осем години. И не забравяйте, че тези, които сега запада защитава убиваха етнически българия в Украйна, горяха български знамена. Не знам какво трябва да се случи, че да си отворите очите най-после.
  • 133 Niki

    19 2 Отговор
    Колкото повече пишете такива глупости, се получава обратния на желания ефект от вас.
    Има документален филм на френски журналисти в Ютуб за всичко ставащо в Източна Украйна с видео кадри. В този филм са всичките герои на Зеленски : Азов , Десен сектор , Свобода , това са нацистки супер жестоки и крайно десни частни отряди. Има и кадри от ужса в Одеса , хора и деца изгорени живи , ако някой случайно излезе от сградата , бива доубиван с камъни , шутове и колове. Пак казвам филм на френски разследващ журналист с истински видеа и интервюта.
    DW са съучастници в този геноцид над невинни хора , нищо чудно като се има кои са бащите им и дядовците им.
  • 134 САЩ-Империя на лъжата

    26 2 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе да":

    И демократичните медии просто я блокираха и изключиха от ефир.

    Относно статията:
    Мислите ли, че сме толкова изкуфяли та не помним какво ставаще през 2013-2014 на майдана.
    1. Защо Янукович отказа да подпише
    2. Кой плати за майдана
    3. Кой стреляше по Беркут и "протестиращите"
    4. Кой взе властта в Хохландия и как
    5. Кои забраниха руския език и това преля чашата в Донбас и Крим
    6. Кой изпрати ВСУ в Донбас
    7. Кои композираха "влакове на дружбата" за Симферопол - Крим и как ги посрещнаха кримчани
    8 Защо Кримчани направиха решерендум
    9. Защо Донбас направи референдум и обявиха републиките
    10. Кои изгориха хората в Идеса
    11, Кои спряха водата и тока на Крим
    12, Кои обявяха блокада на Донбас
    и т.н. и т.н.

    Списъка е огромен.

    Махнете тази АБСОЛЮТНО ЛЪЖЛИВА СТАТИЯ
  • 135 Руся

    20 1 Отговор
    Бивши фашаги защитават настоящи. Колко сладко. Москва слезам не верит! Ще разформираме настоящото правителство. Хуманно им дадохме шансове да се изправят, но уви, там са ма тежки наркотици.
  • 136 Аааа

    15 1 Отговор
    Това DW някакъв ученически проект ли е
  • 137 Войната започна от 1989г.

    16 1 Отговор
    Още тогава след обединението на Германия и разпадането на СССР започна настъплението на жендърите. Мислеха че бързо ще превземат слабата Русия. Започна заяждане по всички направления.Но руснаците търпяха и се развиваха. И сега дойде време за разплата.

    Коментиран от #197

  • 138 Варна

    23 0 Отговор
    НАТО :
    14500 - смъртни случаи в Либия
    165000 - смъртни случаи в Афганистан
    221000 - смъртни случаи в Сирия
    1200000 - в Ирак
    Няма шок ! Нито една от тези държави не е санкционирана . Русия започва война с Украйна :
    200 - загинали и всички са в шок .

    Коментиран от #147

  • 139 Тома

    17 1 Отговор
    Кой вярва на укрите след като направиха преврат и начело дойде мафията
  • 140 Не само Косово

    19 2 Отговор

    До коментар #25 от "Лавренти":

    Някой да си спомня дали в Б-я е проведен референдум за:
    - смяна на обществено политическия строй
    - влизането в ЕС
    - влизането в престъпното НАТО
    - дали ще има за еврото

    Проведоха един за атомната електроцентрала в Белене и така го замотаха, че никои не разбра за какво гласува а един дълъг малоумник реши, че народа е с него

    Коментиран от #150, #158, #159

  • 141 Винету

    21 2 Отговор
    Защо масово се дава гласност само на украинската гледна точка?
  • 142 Донецкая

    19 1 Отговор
    Зелето пак осмърдя, но за 8години не стигна до Донбас да види истината.
  • 143 не е ясно Коле,

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Дъ бест":

    но са силни
  • 144 Ханко

    9 2 Отговор
    Защо ли не ви вярвам . А вие вярвате ли си? Или всичко е начертано от други а вие играете театър.
  • 145 Буда

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    Да за индивиди като теб слуги на сикаджията и Гроб !
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Ломчанин

    11 1 Отговор

    До коментар #138 от "Варна":

    Ама когато избиха - колко бяха - Шарлито - всички скочиха - Аз съм Шарли.

    Не! Не съм Шарли. Ако бяха прочвили ЕЛЕМЕНТАРНО уважение към чужда религия нямаше да ги избият.
  • 148 Кристофор

    17 2 Отговор

    До коментар #119 от "Значи според":

    Помислете с главите си приятели. Защо ЕС, НАТО и Америка не искаха да изпълнят Минските споразумение от 2014 и 2015г. който са подписани от Русия, Украйна,Франция,Германия и Съвета по сигурност със съгласието на Америка.
    Защото целта им беше да него изпълняват, а да въоръжат Украйна да обучат армията им и да ги насъскат да воюват с Руснаците. Целта беше да започнат с Руско говорещите в Украйна и така НАТО използва Украйна за постигане на НАТОВСКИТЕ цели. НАТО въоръжаваше и обучаваше Бандеровците и Азовските нацисти и сега всички пеят като пойни птички в един глас че Русия е виновна защото както изглежда НАТО са нацистите. Сега се опитват да обвинят Русия за да прикрият вината на НАТО.
  • 149 DW=WC

    15 4 Отговор
    зелето ни разяснява кое е лъжа и кое било факти... Гледам и не вярвам на ушите си! 🙂
  • 150 Ломчанин

    5 3 Отговор

    До коментар #140 от "Не само Косово":

    Въпрос:
    - По какво си приличат високите хора и високите еднофамилни сгради?

    - Последните етажи са най-слабо обзаведени.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Провинциал

    20 2 Отговор
    Българинът Иван Павлов запален жив, друг етнически българин разстрелян на площада от украински националисти, поругание клубове в тези райони на бесарабски българи, поругание знамена на 3 март в Киев, декларация на нар събрание за общините с бълг население и много подобни репресии срещу наши сънародници
  • 153 Бояджиев

    11 1 Отговор
    Гледайте "Украйна в пламъци" на Оливър Стоун.Има го в ю туб.
  • 154 любезно ми Welle не че чакам отговор но

    20 2 Отговор
    Говорим за ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , говорим за ценности , знам , че доминиращите фактори в ЕС са всеядни , когато става въпрос за интереси , но все пак ми е интересно , как ще храносмелят това .

  • 155 интересно за укронацистите

    10 3 Отговор
    Руснаците обсъждат евентуално решение, всички бандеровци , нацисти , всички наемници от натовски страни, всички инструктори от нато ,които се бият срещу руските войници и не се предават доброволно , да не бъдат взимани в плен..

    Коментиран от #179

  • 156 Може ти да напуснеш сайта

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    и да не четеш, за да не се изнервяш! Гледай си Каналджъ Тв, Мисир - Тв и Босфор - Тв - там казват само истината, точно като DW, ПИК, БЛИЦ и Труд!

    Коментиран от #186

  • 157 Русенец

    14 1 Отговор
    Само като видях заглавието и си викам "Или ДВ или Денис".

    Коментиран от #165

  • 158 Мурзилка

    2 9 Отговор

    До коментар #140 от "Не само Косово":

    Отивай си купувай рубли и марш в Русия.
  • 159 Големия бик

    2 5 Отговор

    До коментар #140 от "Не само Косово":

    Май ще ти се провалят плановете да прегърнеш джуджето, защото преди това ще е пуснал 9 вакумни бомби над кратуната ти изпразнена от съдържание
  • 160 Казуар

    6 10 Отговор
    Другарката Захарова е голяма мъка.
  • 161 Да живее Германия

    4 13 Отговор
    Да живее германската армия и германската военна индустрия. Да живее братския немски народ. Само те могат да направят бързо превземане на чибурашките .На година Германия харчи по 500 милиарда евро за своя военно промишлен комплекс.разполага с 9000 изтребители 20 000 дрона 4900 танка 6 поколение леопард с ракети с лазарно насочване и има 200 военни спътника намиращи се на 300 километра височина над земната повърхност.
  • 162 Влади

    15 3 Отговор
    Украйна е започнала войната с Русия и украинците са избивали масово руснаци в Донбас !Това е истината , Това са и фактите:
    Има гробище „Алея на Ангелите” в Донбас , убити деца на 4 , 5 годинки в детската градина с автомати калашници докато си играят на пясъчника стотици убити деца от Фашистката Украинска Армия , дрогирани пияни изроди ! Путин ще освободи Украйна от Нацисткото правителство на Украйна! Путин е освободител на Украйна с цената на санкций , жетрви , международна изолация ! Мачкай Путин !изтрепи фашистките убийци на деца , колкото и каквото да ти струва ! България е с теб Путин

    Коментиран от #182

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    7 2 Отговор
    Изписаното по горе са лъжи.. а фактите ги знаят тези които са си направили труда да погледнат и от другата страна на западната пропаганда...
  • 165 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #157 от "Русенец":

    И в двата случая-Синагогата.
  • 166 Драк

    13 2 Отговор
    Това е истината . Нищо лошо в света не се случва без участието на САЩ.

    Коментиран от #178

  • 167 Иван

    7 2 Отговор
    Боклук, цитирай думите на еврейската хазарска нацистка Юлия Тимошенко от 2014-та година.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Сър Пичук

    7 7 Отговор
    Войната започна още през 2014г и оттогава не е спирала.
    Освен анексирането на Крим, руските тайни служби организираха отцепването на Донецк и Луганск, като руски офицери дори участваха в началото в управлението на т.нар. "Народни републики". През всичките тези 8 години Русия снабдява сепаратистите с горива оръжия и муниции, което си е чиста враждебна дейност срещу суверенна държава. Има безброй доказателства, че руски военни са се били на страната на сепаратистите, което е дефакто необявена война.
    Това е началото, а всичко друго е следствие и е нагло и цинично да се обвинява нападнатата страна, вместо агресора.
  • 170 Просто човек

    6 8 Отговор
    Русия е агресор!
  • 171 Скакауец

    5 2 Отговор
    Тази "статия" на дойче зеле от първия до последния ред е една голяма, хайде от мен да мине(!), НЕИСТИНА и нескопосан опит да ни убеди в неща, за които всички знаем, че са фалшиви...Изглежда, че ни смятат за късопаметни глупаци, които ще се хванат дори на бастун...Дойче зеле надскочиха себе си, публикувайки ежедневно крещящи НЕИСТИНИ, а и факти също, препубликувайки ги...
  • 172 МИНА

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "Rado":

    МОЛЯ ГЛЕДАЙТЕ ДОК ФИЛМ ДЕЦАТА НА ДОНБАС В ЮТУП И ТОГАВА ПИШЕТЕ
  • 173 мишо

    3 1 Отговор
    АМЕРИКА НЕ ЖЕЛАЕ СССР
  • 174 ЖОРО

    4 3 Отговор
    ТИ ЩО НЕ ПИСА КАТО ГОРИХА БГ.ЗНАМЕНАТА..И КОВАХА БЪЛГАРИ С ПИРОНИ..
  • 175 ХАХ

    5 8 Отговор
    Абе много комунистически боклуци тук бе ! Марш към Руската губерния да ви покажат там как се спазват права и свободи !
  • 176 Теодоро

    8 1 Отговор
    МАЗЕН ТА КАПЕЩ ПАСКВИЛ..ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 мишо

    4 1 Отговор

    До коментар #166 от "Драк":

    ПО ТОЧНО ОТ ДЕМОКРАТИТЕ ТЕ СА ДЕМОНИТЕ НА АМЕРИКА
  • 179 ИВАНЧО ТАНКИСТА

    2 0 Отговор

    До коментар #155 от "интересно за укронацистите":

    Мдааа тях ще ги назначат в руските публични домове.
  • 180 един от многото

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    А приятелчетата им от САЩ изобщо не са пуснали атомните бомби в Хирошима и Нагасаки!
  • 181 ГОСТ

    0 2 Отговор
    Избиване то на невинни хора по демократично не е война и престъпление според САЩ .
  • 182 И аз да кажа

    3 8 Отговор

    До коментар #162 от "Влади":

    Аз пък искам да видя ракети и бомби да рушат руски градове, руснаци да се крият в бомбоубежища, 100-км военна колона да напредва към Москва , да са им унищожили летищата и да са им обградили атомните електроцентрали. Така е по библията. А да се цитират руски източници относно събитията в Донбас е все едно да се съгласяваме с изнасилвача, че жената "си го е търсила".
  • 183 Начо Крика

    5 0 Отговор
    Дойче веле знае просто всичко
  • 184 Айде бе

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Амиии":

    Няма такова нещо- вижте одобрението за Путин(30%) и за ЕС(60%). Трудно, но хората у нас полека- лека провиждат онова, с което аз, примерно, съм наясно от 50 години насам. Ако повечко четяха документи, вместо пропаганда, от години щяха да знаят че нищо добро няма да се случи, докато сатрапиите не си научат уроците.
  • 185 Вярвай си

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "не лепи безразборно етикет " русофил "":

    Защо- има опция да си русофоб и да одобряваш Путин ли?
  • 186 WTF

    5 4 Отговор

    До коментар #156 от "Може ти да напуснеш сайта":

    Яко настъпих по мазола путинопитеците. Гордея се със себе си :)
  • 187 Крис

    4 2 Отговор
    Хубаво е автора да гледа филма,, Домбаска пролет " и тогава са си пренапише статията, че тези фейк новини вече идват МНОГО повече от обикновено.
  • 188 И аз да кажа

    5 4 Отговор

    До коментар #53 от "брей":

    А защо русофилчетата сте толкова ограничени? Защо не виждате, че освен САЩ и Русия има още маса страни, които човек може да харесва? Аз например съм франкофон, франкофил съответно и по тази причина харесвам западния модел, култура, манталитет, начин на живот. Руските такива смятам за настъпателни и варварски. И се появява разбирач, който обявява, че ме било инструктирало американското посолство, пък Сорос ми бил платил!? А по аргументите от статията- какъв преврат 2014 бе, руската маша Янукович отказа изобщо възможност за европейска перспектива и младите скочиха и го изгониха от Украйна, а той се скри... къде? в Русия очевидно- ама те били платени от американците, а пък той изооообщо не бил чужд проводник. После- как стана сепарирането на Донецк и Луганск? А там нямаше ли едни зелени човечета и Путин не прати ли там чеченци, че даже един с прозвище Моторола не даде ли фира? Той украинец ли беше- чий го търсеше там?

    Коментиран от #189

  • 189 WTF

    4 4 Отговор

    До коментар #188 от "И аз да кажа":

    Путинопитеците са нещо като религиозен култ, не са обикновени фили като останалите. Не се слушат никакви логически аргументи и изкривяват реалността според разбиранията си. Няма смисъл да им даваш акъл.

    Коментиран от #199

  • 190 Още факти

    5 2 Отговор
    Украинските крайнодесни групировки, изживяващи се като наследници на пронацистките колаборационисти от Втората световна война, имаха водеща роля при протестите на Майдана, които в крайна сметка се изродиха в кървави сблъсъци и фактически преврат. След това тези групировки и техни представители влязоха директно във властта, в силовите структури и най-вече се превърнаха в основа за т.нар „доброволчески батальони”. Тези новосформирани групировки воюваха в Донбас, разчистваха всякаква съпротива срещу новия режим из цялата страна и се саморазправяха с всеки, считан за опонент – понякога като го пребиват, заливат със „зельонка” и изхвърлят в контейнер за боклук, а друг път като го разстрелват на улицата.

    Някои от „батальоните” се превърнаха в частни армии на финансиращите ги олигарси, други сами се превърнаха във феодални владетели на парчета от потъналата в хаос страна, трети се заеха да си проправят път с юмруци в политическия живот, а най-честия резултат беше някакво съчетание между тези варианти.
  • 191 Иде ми да те убия!

    3 7 Отговор

    До коментар #85 от "Олга":

    Все някога ще ви се върне цялата тази агресия! Руснаците освен да рушат, заплашват, корумпират, насилват и убиват друго направили ли са? Някога някъде по света? Не говоря за индивидуални успехи в конкретна сфера, а за действия като държава?
  • 192 И аз да кажа

    2 4 Отговор

    До коментар #92 от "Трябва да се види дали":

    А ти, честно, освен руските медии ( които за вътрешна употреба насъскват населението си, защото колкото и да е зомбирано, все ще пита: за чий умират децата ни и харчим за Украйна) та освен тях друг глас чуваш ли?
  • 193 ПУТИН ТЪРСИ ФАШИСТИТЕ УБИЙЦИ ПО СПИСЪК

    3 2 Отговор
    ДОКАТО НЕ ИМ ИЗВАДИ ДЖИГЕРА НЯМА ДА СПРЕ ! ТОВА СЕ ПРАВИ ПРЕЗ ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ ПОМНИ .......... ТАКА ЩЕ СТАНЕ И С КРАДЦИТЕ ФАШИСТИ У НАС НЕМИНУЕМО Е !

    Коментиран от #205, #216

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Дойче Зеле

    5 2 Отговор
    Съвсем се е вкиснало. Майданът беше подготвен от САЩ. Наляха 5 млрд долара, за да фашизират страната.
  • 196 Св. Петрошенко

    5 2 Отговор
    Фашагите няма никога да си признаят за геноцида в Донбас, докато западните им поддръжници се опитват да омаловажава, зверствата им!
    70 невинни дечица лежат мъртви в алеята на ангелите избити от украинската армия, но това не било доказателство, разбираш ли, защото го прави протежето на запада изповядващо западните им ценности.щом като е така, тогава както е казано в стария завет-Око за око, зъб за зъб...
  • 197 Ще ме убиеш

    4 4 Отговор

    До коментар #137 от "Войната започна от 1989г.":

    И как се развиха руснаците? Дръпнаха в технологиите? Станаха привлекателно място? Или дупчат земята за изкопаеми и правят оръжия за да шантажират и рушат. Тоя оръжия ги произведоха с парите на развития свят, а сега го изнудват с атома. Е, следващия път като се доведат до глад и гражданска война, няма да има хуманитарни помощи за цивилно наделение- ще ги оставят на китайците. Или вярвате, че китайците ще тръгнат да ги спасяват, вместо да им натиснат главата под водата и да им вземат земята и ресурсите? Ама да ги оставим да се оправят по азиатски!
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Сър Пичук

    4 4 Отговор

    До коментар #189 от "WTF":

    Путинофилите са особен вид наркомани (junkies), които се дрогират с кремълска пропаганда.
  • 200 БРЦК

    3 2 Отговор
    Украйна е Агресор. Азов е терористична групировка под егидата на фашистите от ЦРУ -САЩ. РУСИЯ има право да защити суверинитета си и хората от фашистите -джендъри които още не са се определили полово
  • 201 Гост

    2 0 Отговор
    Защо толкова се стараете да ни убедите в нещо?
  • 202 Тази

    1 2 Отговор
    И тя ще гори в Преизподнята, заеднос шефа си и цялата им компания ! А някъде покрай тях ще са нашите путинофили, които ще се опитват да им правят вятър, но от това само ще разпалват по-силно огъня !
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Митофанова

    1 2 Отговор
    Млъквай распоретино не говори че щте ни разкрият колко сме кухи върхушката на жужето
  • 205 Джуджето

    1 2 Отговор

    До коментар #193 от "ПУТИН ТЪРСИ ФАШИСТИТЕ УБИЙЦИ ПО СПИСЪК":

    Шшш ватенка не се обаждай от коневъдството
  • 206 Вълкът

    0 0 Отговор
    Защо се сещам за вица за червената ШАПЦИЦА
  • 207 Ами

    0 0 Отговор
    Бая платени баровци има тука
  • 208 Нека си

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "WTF":

    говорят, да се види какво представляват българите. След като през 1944-47 Сталин изби свестните хора, остана гюбрето. Какво искаш да правят, освен да лапат па7ката на Русия, това си могат, това са го правили цял живот.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Русофил

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Общественото":

    не означава руска подлога. Нямам нищо против руския народ, имам против фашисткия режим на Путин, който е опасен не само за Украйна, а и за света.
  • 211 Ами простите

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    хора да се научат да не бъдат манипулирани! Със забрани не се постигат демократични цели. Дали са руски тролчета или обикновени мал0умници, трябва да ги цакаме с доказателства, а не да ги забраняваме. Забраните са израз на слабост и признак на тоталитарно (фашистко или комунистическо) мислене.

    Коментиран от #215

  • 212 Това са

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "САЩ са джудже спрямо РУСИЯ":

    американски ихтамнети. За да няма военен конфликт между великите сили, САЩ набира и въоръжава частни лица, които се бият като доброволци. Стандартна практика на всички държави.
  • 213 Хах

    1 0 Отговор
    Америка ни цака 30 години нямаме един завод да не е на мафията ,и пак се натискате ,20 лева бензин за тая проста държава
  • 214 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "САЩ са джудже спрямо РУСИЯ":

    Приятелю още първото изречение в изказването на руския генерал е лъжа. Обкръжавали нещо си вече десет дни бе могат да се предвиждат на повече от няколко километра от границата. Украинците били националисти и това трябва да е обидно за тях. Не приятелю това е похвално няма нищо лошо в хора обичащи родината си.
  • 215 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #211 от "Ами простите":

    Приятелю те не приемат никакви доказателства които не отговарят на спуснатите от контролиращия офицер опорки. Можеш да им доказваш каквото и да е дори можеш да им покажеш дрънканиците на Путин ако не съвпадат с Опорката не ги приемат.
  • 216 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #193 от "ПУТИН ТЪРСИ ФАШИСТИТЕ УБИЙЦИ ПО СПИСЪК":

    Ако търси фашисти убийци може да започне със себе си

    Коментиран от #218

  • 217 максим

    0 0 Отговор
    катринче,хубаво име имаш,но не ме манипулирай.не ти вярвам и дума.пак казвам,кога беше в русия,донецк,луганск?какво видя или чу?
    ако, не можеш да кажеш нищо по въпроса, питай ме,или замълчи.
  • 218 максим

    0 0 Отговор

    До коментар #216 от "Роко":

    според тебе ,кои са фашистите?и къде са?
    питам, кога бе в русия и украйна,какво видя?
    говори- истината.давай,смелчага?
  • 219 максим

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Aлфа Вълкът":

    украинците избиха,много цивилни.това е истина.не си бил там,нищо не знаеш.не дърдори смехории,ако не си проверил фактите.истината е една.има фашизъм в украйна,това е истина.лошото е,че може и в българия да дойде.тогава, не знам какво ще кажеш.или ще копаеш землянка.на бойното поле не те виждам.ще се скриеш.това е истината.
  • 220 максим

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "пешо":

    много си прав.евала.
    господ, здраве и щастие да ти дава.каза една истина,която много милиони още не са я проумяли.
Новини по държави: