Last news in Fakti

19 Юли, 2013 10:09 12 115 8

Детройт фалира

  • детройт-
  • банкрут-
  • фалира-
  • град-
  • сащ
Детройт фалира - 1
Детройт нощем

Детройт стана най-големият град в историята на Съединените щати, обявил банкрут. Люлката на американската автомобилна индустрия вече не може да обслужва дълговете си. Те се оценяват на 17 до 21 милиарда долара, предаде Нова телевизия.

Мениджърът, назначен от щатските власти да управлява по спешност финансите на Детройт обяви, че градът е в несъстоятелност. Очаква се принудителна разпродажба на част от активите на Детройт, с което да бъдат обезщетени негови кредитори. Кметът увери гражданите, че общинските служби ще останат отворени. Появиха се опасения, че големите работодатели ще напуснат Детройт.

Планът за действие оттук нататък не е ясен, защото фалитите на общини не са честа практика. За фалита има обективни фактори, като това, че само за 10 години населението на града е намаляло с 25%, което свива приходите му.

Според пресата обаче провалът на Детройт е в резултат на дългогодишно лошо управление. Медиите описват апокалиптична картина – над 70 000 имота пустеят. Едва една трета от линейките функционират. Повече от половината улични лампи не светят, а имотния си данък не плащат 47% от собствениците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    2 3 Отговор
    И България на там е тръгнала!
  • 2 петър петров

    5 1 Отговор
    Цяла америка е въпрос на време да е така. Даже на рокфелер не им се дават вече от милиардите им да спасяват подобно нещо. На тоя под мене ще му кажа, че България я ОБИРАТ и затова в тръгнала натам, ние нямаме ЗАЕМИ към МВФ и световната банка като САЩ, всичко е изкуствено! САЩ смуче цялата планета с консуматорствоти си, ние даже сме гига пестеливи в БГ и монопола краде, какво сме тръгнали и ние натам!?!?!? С КОЕ!??!?!?!?! Тука заплатите са супер ниски, а всичко е на концесия! А на тези които си мислят, че западна европа и САЩ са перфектните държави и все говорят "на запад това, на запад онова" ще има кажа че тази статия е ШАМАР за тях! Да се стягати да градят Национална България защото друго спасение НЯМА! ИЛИ Може да ходят да мият чинии в САЩ и да живеят под наем, ако въобще има свободна позиция за това вече, а ако има колегите им ще са НЕГРИ и ЖЪЛТИ!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Руснака Руския

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "петър петров":

    не и докато имат печатница за долари и силна армия
  • 4 Georgi Marinov

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "петър петров":

    Evala Petur Petrov.
    E tochno takiva hora trqbva da ima v Bulgaria.
    Jivql sum v chujbina i kato stanah na 18 se pribrah s purviq polet
    i veche 3 godini sam tuka i sam mnogo dovolen. Takiva deto pluqt Bulgaria da napuskat vsi4ki tezi sa mishki i zaradi tqh Bulgaria ima
    minusi. :)
  • 5 Владислав Димитров

    0 2 Отговор
    То Детройт рано или късно ще се оправи !Ще с е оправи то се знай но България едва ли....
  • 6 Zari

    1 2 Отговор
    хаха тва последното описание на града -дето лампите не светели- доста точно определение на почти всички български градове,без София,Варна и Буграс/примерно/ В Америка било зле,в Европа било зле- у нас е рая ,да знаете.

    Коментиран от #7

  • 7 Le0n

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Zari":

    В България уличните лампи може и да не светят , но и външния ни дълг не свети като червен светофар над 15 трилиона. Рано или късно печатницата за зелени тапети ще спре или просто хората ще откажат да ги приемат и JewSA ще се сгромоляса по-ефектно дори от СССР.
  • 8 georgi genchev

    1 1 Отговор
    Pak iskustvenni istorii.20miliarda sa nishto za Amerika ili za niakoi miliarder.Evreiski igrichki......Mi che nie kato imame 20miliarda dylg,da ne sme falirali...A pyk za Gyrtsite da ne govorim.........