19 Февруари, 2014 11:57 17 093 6

Шеврон: Взривихме града ви - пицата е от нас!

  • шеврон-
  • шистов газ-
  • взрив-
  • безплатна пица

Компанията за добив на шистов газ съжалява за избухналия токсичен пожар, излязъл извън контрол и убил човек

Миналата седмица, жителите на малкото градче Бобтаун в далечния югозапад на щата Пенсилвания се събудиха до ужасен шум - звукът на масивна експлозия в задните им дворове. Причината за взрива и интензивно горещият огън, който последва, бе едно от съоръженията за добив на шистов газ на компанията Шеврон. При пожара, който се оказа и токсичен, загина един работник, а друг пострада сериозно, съобщава сайтът philly.com.

Компанията Шеврон се почувства толкова зле, че е взривила част от малкия град Бобтаун и е отговорна за токсичния шестдневен пожар, който е излязъл извън контрол, че Отделът за работа с общността изпрати мило писмо до ужасените жители. В него е описано колко зле са се почувствали от компания относно "инцидента" и включва подарък - купон за местната пицария – да точно така - безплатна пица и безплатна сода, пише сайтът commondreams.

Разбираемо е, все пак, че обезщетението за нанесените щети в града и загубата на член на общността се равнява на талон за безплатна пица като се има предвид, че печалбите на компанията за миналата година са намалели до около 21 милиарда щатски долара.

Жестът с пицата изглеждаше като един мил и добросъседски жест от страна на компанията-гигант, но всъщност по-скоро бе „проверка“ на доверието у хората и опит за анализ на обществените нагласи.

"Шеврон признава влиянието, което инцидентът оказва върху обществото. Ние оценяваме, че трябва да бъдем отговорен член на тази общност и ще продължим да се стремим към постигане на работа без инциденти. Ние сме решени да предприемем действия, за да защитим нашите съседи, нашите служители, нашите изпълнители и околната среда...“ 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    6 1 Отговор
    .аси гаврата
  • 2 Vasik Atanasova

    0 3 Отговор
    нека и в България да търсят шистов газ Шеврон
  • 3 Симеон Тасев

    1 4 Отговор

    то да ти е проблема шистовия гас
  • 4 шумахер

    4 0 Отговор
    Има една г-жа Евдокия Манева - тя колко пици взема за да им лобира на тия от Шеврон?
  • 5 Stoyan

    4 1 Отговор
    Лукойл, Шеврон ... всички са еднакви.
  • 6 Едикой си

    3 0 Отговор
    Боже Господи! НЕзнам да вярвам ли на тази статия?!!
    Толкова нелепо звучи.....
    Нямам думи...