Last news in Fakti

22 Януари, 2016 00:04 1 661 0

Брадата може да е полезна за здравето

  • брадата-
  • полезна-
  • здравето

За брадатите мъже има по-малък риск от заразяване с определен тип бактерии

Да имаш брада може да е полезно за здравето, съобщи „Метро“.

Британци са провели изследване сред 408 работници в две различни болници. Те са сравнили данните за броя на бактериите, намерени в лицата на брадатите мъже и тези на гладко обръснатите представители на силния пол.

Изследването показва, че наличието на брада не увеличава риска от колонизация на бактерии в сравнение с обръснатите лица. Всъщност данните за мъжете с гладки лица показват по-високи нива на колонизация на някои видове бактерии. Реално за бръснатите мъже има три пъти по-голям риск да се заразят със стафилококови бактерии. Това се дължи на факта, че докато се бръснете можете да предизвикате микротравми на кожата, които биха могли да доведат до бактериална колонизация. Според друго изследване в брадите има антитела, които могат да противодействат на инфекциите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА