Last news in Fakti

19 Март, 2016 19:27 2 044 1

Омбудсманът Мая Манолова осигури ВИП карти за лечение на малките хора във ВМА

  • мая манолова-
  • малки хора-
  • вма-
  • лечение
Омбудсманът Мая Манолова осигури ВИП карти за лечение на малките хора във ВМА - 1
Снимки: Факти.бг

Омбудсманът на Република България Мая Манолова и заместник-началникът на Военномедицинска академия проф. д-р Венцислав Мутафчийски представиха нова съвместна инициатива, осигуряваща пълноценни здравни грижи на членовете на Националната организация „Малки български хора“.

„От тук и занапред Военномедицинска академия ще бъде здравната институция, която ще осъществява прегледате, лечението и рехабилитацията на малките хора в България.

Омбудсманът Мая Манолова осигури ВИП карти за лечение на малките хора във ВМА

За целта всеки от вас ще има персонална карта за достъп винаги, когато е необходим преглед или лечение“, обяви Мая Манолова по врене на кръглата маса „Толерантността на обществото и институциите към хората с нисък ръст“, с която организацията отбеляза своята 20-годишнина. Омбудсманът връчи лично първите три карти, като №1 бе за най-възрастния член - Надежда Митева.

"Благодаря ви, че ме поканихте на този наистина специален за вас ден.

Вие доказахте със своите усилия, с усилията на ръководството, че вашата организация се превърна в говорител на хората с нисък ръст в България и в истински защитник на техните права.

Аз като омбудсман и вие като организация сме партньори, защото вие защитавате интересите на малките хора у нас, на хората с нисък ръст, а аз като омбудсман защитавам интересите на всички „малки хора“ в България в преносния смисъл на думата.

Защитавам всички онези, които имат нужда от едно рамо, които имат нужда от защита, които са Омбудсманът Мая Манолова осигури ВИП карти за лечение на малките хора във ВМА

притискани, мачкани, тероризирани от институциите и от българската държава.

Аз си давам изцяло сметка колко е трудно да защитаваш интереси, да чукаш на затворена врата и какво означава да решиш проблем даже на един човек. Изисква се усилия, постоянство, в малка степен нахалство, подкрепа и много приятели, които да подпомогнат това начинание“, каза Мая Манолова.

На форума общественият посредник уточни, че с картите е решен един от важните за малките хора у нас проблеми - този за лечението и диагноситката им, които вече ще се осъществяват от най-добрите специалисти във Военномедицинска академия.

„Откликнахме на идеята на г-жа Манолова не по популистки причини, а заради ясно осъзнатата задача на Военномедицинска академия, че тя е част от националната сигурност и от личната сигурност на всички български гражданин, каквито сте и вие - малките хора на България. Като медици напълно осъзнаваме вашите специфични нужди и специфични изисквания в лечението и затова с радост откликваме и създаваме медицинския център за лечение на малки български хора във ВМА с всичките спицифичности на това лечение“, каза на свой ред проф. д-р Мутафчийски


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Toko

    0 0 Отговор