23 Май, 2016 05:45 1 309 0

Еволюция на 3-д принтерите при отпечатване на кости

  • 3-д принтерите-
  • кости-
  • пластмаса

Комбинацията от пулверизирани естествени кости и пластмаса ще наподобява по-добре истинските кости

Добавянето на органични материали ще бъде в полза на хора, които се нуждаят от 3-д принтерите при отпечатване на костите – една от основните съставни части на скелета.

Изборът на материали е от съществено значение за успеха на замяната на кост, създадена от 3-д принтерите. Изследователи от университета Джон Хопкинс смятат, че са измислили идеалната рецепта.

В доклад те се позовават на комбинацията най-малко 30% пулверизирани естествени кости, смесени с пластмаса. Идеята се да се използва материал, който да съчетае силата и възможността за отпечатването на пластмасата с биологичния материал „информацията“, съдържаща се в естествената материя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА