16 Юли, 2016 04:35 1 560 0

Министър Москов търси шестима директори

  • петър москов-
  • болници-
  • директор

Без директори са Университетската АГ-болница „Майчин дом” в София и Националната специализирана болница по физикална терапия и рехабилитация

Министър Москов търси шестима директори - 1

Здравният министър д-р Петър Москов обяви конкурси за шестима директори на здравни заведения. Това става ясно от сайта на Министерството на здравеопазването, където те са обявени.

Търсят се шефове за два центъра за спешна помощ – в Смолян и Ловеч. Вакантни са и местата за ръководители на регионалните здравни инспекции във Варна и Велико Търново, припомня в. „Монитор”.

Без директори са Университетската АГ-болница „Майчин дом” в София и Националната специализирана болница по физикална терапия и рехабилитация, която до момента се ръководеше от д-р Татяна Ангелова.

Досегашният шеф на АГ-болницата „Майчин дом” проф. Виктор Златков подаде оставка преди няколко месеца, на мястото му все още не е избран друг човек. Причината е, че и двамата кандидати, които се явиха на конкурса на МЗ в края на юни не са изкарали по-високи оценки от 4.50. С такъв бал не може те да бъдат класирани. В момента тече срокът за подаване на писмени възражения от участниците. До избора на постоянен директор на „Майчин дом” тя беше ръководена временно от д-р Димитър Драгиев, бивш директор на столичната АГ-болница „Шейново”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА