Last news in Fakti

20 Септември, 2016 19:15 1 721 0

Социалните служби поемат Мустафа и неговите братя и сестри

  • мустафа-
  • социални служби-
  • левкемия

Майката на 9-годишното момченце е изоставила и най-малкото си дете - четиримесечно бебе

Социалните служби поемат Мустафа и неговите братя и сестри - 1

Социалните служби поемат грижите за 9-годишния Мустафа от Пловдив и неговите братя и сестри. От „Закрила на детето” посочват още, че майката на Мустафа е изоставила и най-малкото си дете – четиримесечно бебе в дом, тъй като е отказала да се грижи за него, съобщава бТВ.

Малкият Мустафа беше изоставен от родителите си в детската онкохематология в Пловдив, тъй като не можели да се грижат за него. Историята му трогна хиляди в социалните мрежи.

Майка му има общо пет деца, като три от тях се отглеждат от бабата на Мустафа.

При проверка на социалните в дома на семейството са установени нарушения и децата ще бъдат преместени в дом.

За Мустафа след изписването му от болницата също ще бъде предприета мярка за закрила. Престоят на детето в болничното заведение ще продължи още половин година.

21-годишната Джейлян Халилова е майката на 9-годишния Мустафа с тежко онкозаболяване, изоставено в болница в Пловдив. Тя живее в квартал "Боровец" в Кърджали.

Единствено пред Bulgaria ON AIR, Джейлян разказа, че й е много трудно да се грижи за другите си три деца. Мъжът й се намира в Свиленград и по никакъв начин не се вълнувал от съдбата на общо четирите им деца, сред които е и Мустафа.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Гери Венкова я попита дали не й мъчно за Мустафа, а Джейлян отговори така: "Така е, но аз ще отида при Мустафа."

За останалите три деца се е грижила и баба им - 37-годишна жена. Днес те бяха изведени от социалните служби и ще бъдат настанени в приемни семейства в Кърджали. Джейлян знае за това.

"Емм, не се чувствам добре, но не мога да се грижа за тях", обясни майката. Тя не отишла при Мустафа, защото нямала пари, но отрече да го е изоставила.

Джейлян живее в кърджалийската махала от 6 месеца с новия си мъж. "Колеги в Крумовград и Кърджали в момента са я открили като тя е заявила, че в момента няма финансов ресурс, но при първа възможност ще дойде да го види. Другото, което се знае е, че майката всъщност, това не е единственото им дете, тя има общо 4 деца, които се отглеждат от майка й, тоест от бабата на Мустафа. В момента майката на Мустафа живее в Кърджали с нов партньор. Тя не желае да се грижи за децата си, както и новият й партньор също не желае да й помага по никакъв начин", коментира Надя Танева от Агенция социално подпомагане в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА