4 Декември, 2016 00:45 1 729 0

Дехидратирани ли сте?

  • дехидратирани ли сте-
  • тялото-
  • течности

Сензор ще следи дали тялото има нужда от още течности

Изследователи създали сензор, който да сигнализира кога сме дехидратирани и се нуждаем от течности. Създателите са учени от университета на Илинойс и те доказват, че придобивката може да измерва електролитните и глюкозните нива, скоростта на изпотяване на тялото.

Сензорът се залепва върху кожата и действа чрез изсмукване на потта, която влиза в устройството. Всяка част от него съдържа ензими, които реагират на глюкоза, лактат, хлорид, както и нивото на pH. Пластирите са предназначени за еднократна употреба, затова и цената им ще бъде евтина.

Устройствата могат да бъдат ползвани в атлетиката или военното обучение и могат да предупредят спортист или войник, че е време да се погрижи за своята рехидратация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА