10 Декември, 2016 03:30 1 534 0

Обмислят забрана за излагане на тютюневи изделия по витрини

  • цигари-
  • тютюневи изделия

Целта е да се ограничат продажбите, а оттам и пушенето

Депутатите обмислят да забранят излагането на тютюневи изделия по витрини и стелажи, а предлагането им да става скрито. Целта е да се ограничат продажбите, а оттам и пушенето, съобщава в. "Стандарт".

Когато кутиите са пред очите ти, бързо се озовават в ръцете ти, смятат противниците на пушенето. Така шарените витрини примамвали дори и тези, които не са дошли в магазина специално за цигари. А отказът от цигарата ставал по-труден.

Затова депутати искат цигарите в магазините да бъдат скрити. По този начин вместо кутия с цигари търговецът ще ни подава списък с марките и цените, от който ще избираме.

Но страстните пушачи няма да се откажат от цигарите, дори те да бъдат скрити. Потвърждават го и търговците. И очакват загуби и трудности в бизнеса.

По данни на Евростат българите пушим най-много в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА