Last news in Fakti

18 Януари, 2017 09:24 1 957 5

Детето с премръзнали крачета ще бъде дадено на ново приемно семейство

  • дете-
  • крака-
  • лечение

Петгодишното дете, което беше прието във Великотърновската болница с опасност за ампутация на пръстите на краката заради измръзване, най-вероятно ще бъде дадено на ново приемно семейство.

Момчето беше прието за лечение по сигнал на сегашния си приемен родител, при когото живее от година, обясниха в сутрешния блок на Нова телевизия. В семейството са отглеждани две деца. Даже сигналът е бил за две деца, но в последствие се установи, че става въпрос само за едно. Другото дете е отнето от семейството.

"Детето, което е пострадало, като бъде изписано, ще бъде дадено в ново приемно семейство", обясниха експерти от дирекция "Социално подпомагане". "След това семейството, при което е било първоначално, ще бъде преоценено. Жената е приемен родител от 2013 година. Настанявани са 2 пъти по две дечица. Първо са били две братчета, после две момичета. Качествата на приемната грижа е инспектирана ежемесечно", каза тя.

"Към момента тя носи отговорност, но това ще се изясни, защото не знаем каква е точната причина за това нещо. Не можем да кажем каква точно е сумата, която се изплаща при гледането на две деца, но тя е абсолютно достатъчна", казаха още експертите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сен

    9 0 Отговор
    Дано се оправи милото и да не му режат пръстчетата.
  • 2 3МБ

    8 0 Отговор
    Дано да се оправи, горкото! Стискам палци! Поредното доказателство, че приемните семейства са за хитреци, които припечелват на гърба на нещастните деца. Това трябва да се забрани. Или осиновяваш дете и го обичаш като свое или се отглежда от държавата, докато си намери семейство, което да го обича. А тази приемна майка да върне парите, които е получила за детето и да му заплати обезщетение!
  • 3 3МБ

    5 0 Отговор
    Всички бащи и майки изоставили децата си трябва да им плащат месечна издръжка до 25 г възраст, със задължителен ДНК тест трябва да се потвърждава бащинството и да официален поименен регистър за всички, които са си позволили да изоставят човешко същество!
  • 4 незнайко

    5 0 Отговор
    Някой замисля ли се колко са дацата без родители? Мисля, че са по малко от колкото бежанците. Как нашата тъпа страна, не можа да направи един голям център за тях, както имаше казарми навремето. За бежанци ПАРИ има, за ДЕЦАТА НЕ.
  • 5 Архангел

    7 0 Отговор
    Детето е бяло..защо не е осиновено?!? При толкова желаещи как се допуска това..?! Горкото дете.. подмятани като разменни монети.. никога истински необичани..!!! Какво ли им е в главичките..!!!