Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 10:30, обновена 26 Ноември, 2014 10:41 11 031 40

Porsche се изправя директно срещу Ferrari 458

  • porsche-
  • 988-
  • ferrari-
  • 458
От доста време в интернет пространството вървят слухове, че немците от Porsche се подготвят да извадят директен конкурент на Ferrari 458. Спекулациите по темата се засилват с всеки изминал ден и вече се цитират анонимни източници от компанията, които потвърждават проекта.
 
Последният е с вътрешнозаводски индекс 988 и бе следвало да се появи на бял свят през 2017 година. По същото време обаче, Скудерията ще извади наследник на 458, който ще е снабден с турбо компресор. Италианската иновация ще се нарича Ferrari M458-T и по отношение на динамични характеристики ще превъзхожда сегашното 458.
Динамиката на новото Ferrari няма да е по-добра от тази на F12 Berlinetta. За да се противопоставят директно на Ferrari от Porsche ще оборудват новия си суперкар 988 с четирилитров V-образен осемцилиндров двигател. Мощността му ще надхвърля 600 конски сили.
 
Ще припомним, че Ferrari 458 разполага с 4.5-литров агрегат с мощност 580 коня. Битката явно предстои, но какъв ще е изходът - ще стане ясно най-рано след две години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 3 Отговор
    Сега нали се сещата, че идеята на VAG е да вземе всичките малко останали на Ферари?

    Коментиран от #5, #17

  • 2 mm84

    4 0 Отговор
    С този дизайн няма никакъв шанс да откраднат от клиентите на Ферари. На мен лично дизайна не ми допада - прилича ми на ударена и умалена панамера. Лично мнение, с което не задължавам никого, но 458 е едно истинско бижу ненадминато като дизайн - радост за окото!

    Коментиран от #3, #14

  • 3 Shmeker

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "mm84":

    Да, но това е някакъв рендер, реалната кола няма да е точно такава, сигурно ще е доста по-добра на вид
  • 4 mm84

    1 1 Отговор
    Искрено се надявам. Порше е една истинска марка с традиции и такъв посредствен дизайн просто не й отива!
  • 5 Msux

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Ferrari е придобила известност през годините, благодарение на непрекъснатото и участие в автомобилни състезания и най-вече във Формула 1, където се радва на значителни успехи, особено през 50-те, 60-те и 70-те години на 20 век, както и в края на 20 и началото на 21 век. Също така може да споменем и уникалните колекционерски качества на автомобилите Ferrari... 250 GTO беше продадено за 38милиона $ което е световен рекорд. Като добавим, че правят и най-красивите коли и за разлика от Порше не вадят "баничарки", защото Порше си става масовка като Бенц, Ауди,БМВ - тогава не могат да имат претенция да предизвикват Ferrari. И ще дам един личен пример на Несебър лятото имаше Поршета под път и над път и никой не им обръщаше кой знае какво внимание, но една вечер в Стария град долетяха две Феррарита 599 и стана фурор. С една дума искам да кажа, че Farrari са много по-ексклузивни. Не казвам, че Порше са лоши автомобили, но никога не могат да стигнат имиджа на Ferrari и дори не се доближават до тях.

    Коментиран от #7

  • 6 Гошо

    1 0 Отговор
    Порше просто не е от класата на Ферари , не е било , няма и да бъде!!!Едно е да искаш , друго да можеш !!!
    Като гледам снимките неможенето е явно , но това е просто нивото на Порше-много добро техника , никога обаче върхова с еднообразен , скучен и откровено казано дизайн без каквато и да е емоция .А за да имаш претенции , че продаваш ексклузивен автомобил дизайна е важен поне колкото техниката.

    Коментиран от #11

  • 7 тодор

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Msux":

    Виж сега,никой не говори за дизайн тук говорим за перформънс и Порше имат реалният шанс да се конкурират в тази категория с Ферари (Като за мен ферари е много прехвалена марка). А относно колекционерска стойност и 356 и 550 спайдър имат много висока такава. :)

    Коментиран от #15

  • 8 Тони

    2 0 Отговор
    Когато Ферари пуснат масов дизелов модел, тогва Порше може да се опитат да се съревнувават с тях. Ферари си е бутикова кола, каквито са Ламборгини, Макларън и т.н.

    Коментиран от #9

  • 9 тодор

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тони":

    На Ферари не им е мястото да се конкурират с дизелови агрегати защото ще бъдат смазани и не само от Порше но и от Пежо. :)
  • 10 NESHTOTO GTi

    0 4 Отговор
    povecheto ot komentirashtite ne razbirat ot koli za da kazvat che ferrari e neshto poveche ot porsche kato dulgi godini porsche nakazvashe ferrari na ralita kato nai izvesnoto e Le Mans prosto pishete a ne chetete
  • 11 гост 1

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Ух...на мама умника той, как можа майка толкова умен да те роди ...радкооо..ст, радкост си голяма и на Балкански полуостров, няма друг кат теб !!!
  • 12 ферари фен

    0 0 Отговор
    ferrari nqma koi da gi mine osobenno nai-qkiq im model-458
  • 13 смех

    1 0 Отговор
    Браво на Порше , евала на цялата фирма ! Не забравят , че има и хора с извратен вкус и много пари . Те също трябва да има какво да харесват !!!
  • 14 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "mm84":

    Бъдещото порше няма да има нищо общо с този дизайн, спокойно. Това са рендери на случайни хора, както спомена колегата шмекер. Такъв и аз мога да си направя и да публикувам, а точно този е от доста време в интернет, да не кажа години. Относно дали порше конкурира ферари- абсолютно, просто са по- евтини. Конкурент на 458 има и в момента- 991 турбо ес. Колекционерски автомобили имат и двете марки, по- долу се споменаха вече, и двете марки имат огромни успехи в ралитата- едните във формула 1, другита на ле ман. Но е безспорно че италианските автомобили имат по- красив дизайн, но пък са по- трошливи.

    Коментиран от #16

  • 15 МSux

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "тодор":

    Факт е, че Ферари са по-ексклузивни от Порше и по-красиви със сигурност. Кого са били не знам, но знам, че нищо не съм чул за Порше във Формула 1 - а там е върхът на сладоледа. Ферари е произведение на изкуството докато Порше каквото и да направят са си грозновати,с един посредствен дизайн който ги дърпа надолу. Понеже се иказваш срещу най-добрата марка за спортни автомобили за всички времена и според теб тя е прехвалена (няма от къде да го знаеш, нито си карал,нито си имал), живо ме интересува коя точно марка не е прехвалена и коя марка според теб заслужава да бъде номер 1?

    Коментиран от #21, #27

  • 16 МSux

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пакман":

    Изтъркаха се с тези костенурки на 40 години дето им пъхат мощни двигатели.... не казвам, че са лоши, но визуално са дебилни.... да, и аз бих предпочел техниката да е Порше, но да имаха сходен дизайн с Ферари и да са наполовина като пари - както е сега. Ама да дадеш 300-400 хиляди за кола която мяза на Нисан Микра - само дето са и сложили по-голями джанти и двигател.

    Коментиран от #22, #29

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кобрата

    0 0 Отговор
    Фен съм на немските коли и харесвам много марката Porsche, но смея да кажа, че това Porsche от статията няма никакъв шанс срещу Ferrari 458 Italia. Все пак Ferrari е най-добрата италианска марка заедно с Lamborghini.
  • 20 Кобрата

    0 0 Отговор
    Mercedes CLS AMG Black series би бил по-достоен конкурент на Ferrari.

    Коментиран от #23

  • 21 тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "МSux":

    добре ферари се състезават във формула 1 окей,но това не значи че са нещо повече.Пък и не съм казал че някоя марка автомобил може да е номер 1.За мен лично такова понятие не съществува просто коментирам че Порше могат да се конкурират със ферари.
    А това че за мен са прехвалени си е лично мнение и не те задължавам да го приемеш.Но както и да е да се обосновя,значи кога което и да е Ферари е победило което и да е Порше в Льо Ман примерно? Или коя кола е по-надеждна според теб от двете марки? И няма да коментирам коя марка е пионер в хибридните технологии.Но пак казвам лично мнение. :)

    Коментиран от #24

  • 22 Пакман

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "МSux":

    Точно в това им е чарът. Никой друг модел не е запазил толкова много от първообраза си. Ако го промениш вече няма да е порше, нали се сещаш. И не е толкова лесно да запазиш класическия дизайн и да го усъвремениш отколкото да направиш нещо ново, без да се съобразяваш с традиции, нещо революционно и авангардно, което без съмнение ще привлича повече погледи. И на тези които се съмняват в дизайнерите на порше ще им кажа едно: карера гт и 918 спайдър. И сега се сетих , нали знаете че ферари нямат собствен дизайн?

    Коментиран от #34

  • 23 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кобрата":

    Нее, колега тук се бъркаш. Мерседес изостава много назад в тази надпревара, наистина. И не знам цлс да имат блак серис. По скоро се сещам за слс блак но и тя изостава ;)
  • 24 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "тодор":

    И порше са се състезавали във формула 1. Само че са се фокусирали в ле ман. Имаше някакви слухове че порше или ауди ще ходят във формула 1 за да не се конкурират в ле ман но надали ще стане това

    Коментиран от #25

  • 25 тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пакман":

    да и аз го бях подочул това но се съмнявам дълбоко Порше ако имаха намерения да участват във формула едно досега да го бяха направили. :)
  • 26 бай пет

    2 0 Отговор
    Мили деца,Порше става известно с модела 911,след като всеобщия любимец на американците за тогавашното време Стив МакКуин учавства в хитов филм с Порше,а не знам дали знаете ,че фирмите си плащат за това.От там известността на тази кола идва в Европа,а това не значи че това приличащо на настъпена жаба нещо може да се мери с шедъовър като Ферари

    Коментиран от #38

  • 27 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "МSux":

    Porsche са добри в това да съчетават спорта и комфорта. 911 е добра за всекидневна употреба и затова става хит през годините. Според мен най-добрите поршета са 300-450кс. Когато се опитват да правят супер спортни автомобили губят от комфорта и стават непрактични... Докато ферари винаги са целяли да бъдат най-бързите. Наскоро станаха фераритата по-цивилизовани, по-старите са доста трудни и неудобни коли за нормално каране...

    Коментиран от #28

  • 28 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Име:":

    Ferrari имат и модели клас GT - т.е. спорт и комфорт.
  • 29 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "МSux":

    Еми американците ги харесват. Луди са по немски коли. Или японски за по-бедните.
  • 30 Златко Пердашиян

    0 3 Отговор
    VAG ima oste dalgi godini da dishat prahta na mercedes caria na patia
  • 31 гошо прупрунков

    1 2 Отговор
    РУФ отдавна е с 700 кончета така че не смятам че порше трябва да се мери с някого по скоро ферари ще трябва да ги догонват че последните руф-ове са и хибриди
  • 32 Пакман

    1 0 Отговор
    Порше е марка която се е доказала с годините и по точно модела 911. Това с филмите е просто тъпо, все едно да кажеш че астън мартин е марка заради филмите. Това са уникални коли и който твърди обратното просто не е карал такива. Порше е един клас под ферари, никой не го оспорва но е и факт че не им отстъпват. Като цяло и двете марки са символ за спорт, престиж и всичко останало но има един еталон към който всички сравняват постиженията си и това е именно 911
  • 33 Пакман

    0 0 Отговор
    Колкото до така наречения цар на пътя, също се съобразява с порше. Нали точно за това пускат гт амг
  • 34 xxx

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пакман":

    Ще ни светнеш ли чий е дизайна на Ферари след като нямат собствен?

    Коментиран от #37

  • 35 xaxaxa

    1 1 Отговор
    ахаххахаха колко разбирачи,взели да коментират кое било ставало за ежедневна кола и кое било по-комфортно порше или ферари - дори не са ги виждали наживо
  • 36 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    оставете ферари само мозила е на ниво да се бори с порше (темата за мерцедес ми е просто смешна) но нисан направиха един гтр и започнаха да празнуват и така вече много години а колата им е добра но вече е много пъти изместена от върховете
  • 37 Пакман

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "xxx":

    Да си чувал за пининфарина? Това е дизайнерско студио и прави дизайна на ферари вече сигурно 50 години, както и на други марки. При ламборгини когато правеха дизайна на авентадор шефовете стимулираха дизайнерите си, че ще ползват услугите на пининфарина или някое друго студио не с спомням точно, ако техните дизайнери не направят достатъчно добър дизайн. Евентуално ламборгини ползваха дизайна за авентадора на собствените си дизайнери. Така че порше поне имат някакви дизайнери за разлика от ферари. И какво ако порше не иска да ползва дизайн на някое студио, да не би да не могат?
  • 38 Радой Мянков

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "бай пет":

    Чиче, недей така... 911 е емблема на спортните автомобили. Не помня в историята на Ферари да е създаден еталон за автомобилостроенето. Сега само можем да седим и да си чешем езиците в спорове коя марка е по-по-най, но само толкова. Окачествяване с "шедьоври" при марка като Ферари е меко казано несериозно. Имат страхотни модели, една от великите автомобилни компании, но моделната им гама толкова често се обменя, че забравяш какво са правили преди 10 години.
    Още една вметка към коментара за "настъпаната жаба" Дизайна на 911 е такъв, не заради теб и мен, а заради желанието на клиентите на Porsche да няма радикални промени по автомобила. Нали се сещаш колко вода е изтекла от първия модел до сега. Всяка една осезаема промяна в дизайна води до резки спадове в продажбите им.

    Коментиран от #39

  • 39 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Радой Мянков":

    "Не помня в историята на Ферари да е създаден еталон за автомобилостроенето."
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА
  • 40 дойче машинен

    0 0 Отговор
    Все едно ферари е нае...л порше и се е получило това недоразумение. :)