Last news in Fakti

14 Януари, 2015 09:49, обновена 14 Януари, 2015 09:50 16 234 72

Volkswagen изпревари Toyota

  • volkswagen-
  • vag-
  • vw group-
  • toyota-
  • продажби-
  • статистика

VW Group вече е най-големият производител на автомобили в света, твърди доклад на италианската консултантска компания Focus2move. Миналата година немците са продали 9 919 305 коли срещу 9 818 609 за досегашния лидер Toyota.

Заключението на Focus2move се основава на информация от пазарите на 110 страни по цял свят. Данните са неокончателни, но преднината VW от 100 000 автомобила изглежда прекалено голяма, за да се дължи на статистическа грешка.

Според доклада на Focus2move през 2014-а пазарът на леки коли е нараснал с 2.8% в сравнение с предходната година и вече достига 86.5 млн. возила, с 2.5 млн. повече от 2013-а.

Ако данните се потвърдят, европейски производител става най-големият в света за пръв път от края на Втората световна война. Десетилетия наред след това първенството си оспорват General Motors и Ford. Едва през 2009 г. Toyota се възползва от финансовите проблеми на американските гиганти и се настани на първото място до 2013-а (изключение бе само 2011 г., когато японската индустрия бе ударена от разрушителното земетресение).

Успехът на VW Group се дължи на отличните продажби на Skoda и Audi, които бележат ръст от 10.2% и 9.3% съответно. Самата марка Volkswagen е успяла да реализира 2.4 на сто повече автомобили през 2014 г.

На трето място в класацията по продажби през миналата година след VW и Toyota се подреждат GM (8.01 млн. коли), Renault-Nissan (7.95 млн.), Hyundai-Kia (7.55 млн.), Ford (5.91 млн.), Fiat Chrysler Automobiles (4.56 млн.), Honda (4.46 млн.), PSA Peugeot-Citroen (3.15 млн.) и Suzuki (2.90 млн.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    ОТДАВНА
  • 2 ярослав станчев

    1 1 Отговор
    Оня дъртия с рулетката каза,че през 2018 г. ВАГ ще е номер 1.Много хора го обявиха за луд и лъжец.Не е луд,обаче излъга,дърт вурст, 3 години по-рано станаха първи.
  • 3 Golf GTI

    3 2 Отговор
    VOLKSWAGEN е номер 1!!!
  • 4 GLS

    4 2 Отговор
    VAG винаги са били в челните класации по всичко.
    Те цифрите говорят.
    Хейтърите лаят,Вагените вървят
  • 5 Julio

    3 0 Отговор
    Възможно е - новите модели на Тойота не са много а някой по-стари се задържаха на конвейра доста дълго. Като прибавим че например новият РАВ-4 не е особенно атрактивен като дизайн е напълно възможно и да са ги догонили. Приусът пък се изтърка чисто маркетингово съвсем...
    Има и още нещо - еврото поевтинява а това прави европейската продукция по атрактивна като цени извън европейските пазари. От друга страна средният клас автомобили на Тойота (Королата) лека полека удари цени от близо 20 000 евро че и отгоре. Просто японците поскъпнаха лека полека и се изравниха като цени с масовият немец което няма как да не даде отражение...

    Коментиран от #6, #21

  • 6 Mercedes Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Julio":

    Отново с точен коментар!
  • 7 asd

    0 1 Отговор
    Ами BMW и Mercedes къде са ?

    Коментиран от #9, #27, #29

  • 8 Дошо

    1 0 Отговор
    Честито и дано оня дърт мошеник се задави си ролетката си
  • 9 Боян Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    там , където им е мястото - доста назад. отдавна вече продават само емблемките и то на доста дебели цени... що се отнася до фолксваген - наистина ми изглежда невероятно , че успяха да бият тойота по продажби...

    Коментиран от #10

  • 10 Дошо

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Боян Димов":

    В Китай продават 3000000 а Тойота няма и 500000.Ако не са комунистическите кратуни тая нещастна фирмичка отива на г.за на историята

    Коментиран от #14

  • 11 guest36

    1 0 Отговор
    Да, най масови са, но това не значи, че са премиум или , че имат някакъв имидж. Просто масова ширпотреба масовки :)
  • 12 Венцислав К.

    0 1 Отговор
    Хейтърите лаят,Вагените вървят
  • 13 wulkan

    1 0 Отговор
    Не вече е най-големият производител, а отново е най-големия производител. С Тойота си сменят вече веднъж-дваж първенството. Дано да не е за сметка на качеството обаче.

    Коментиран от #20

  • 14 ярослав станчев

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дошо":

    Няма живот вече,Дошо.Много зловещи новини напоследък.
    ВАГ номер 1.
    БМВ,Ауди и МБ номер 1 в премиум класа.
    Голфу номер 1 в САЩ.
    Хонда я глобиха 70 милиона долара за укриване на дефекти довели до ПТП и смърт.
    Лошо,човек,много лошо.
    Гадни шваби,нямат милост еййй,я глей какво направи Германия с Бразилия на световното.7:1.Погром.
    Разбирам те и ти съчувствам.Поплачи си,ще се успокоиш,иначе ще се направиш нещо от мъка.

    Коментиран от #26

  • 15 Golf GTI

    0 2 Отговор
    Голфу номер 1 в САЩ.ВАГ номер 1.Преди карах бмв , скъпи части,харчи много претенциозен автомобил не харесват такива само за едната гъзария не мерси истинският автомобил е за да ти върши работа да е здрав хубав и да не ти влияе зле на джобът идеялният автомобил с марка Фолксваген!Целият свят го разбира това само тук има такива които немогът.

    Коментиран от #19

  • 16 Autohouse Randm

    2 3 Отговор
    Toyota e v pati po kachestvena marka ot VW

    Коментиран от #36, #40

  • 17 Golf GTI

    1 2 Отговор
    Грешиш.
  • 18 Българин

    2 0 Отговор
    В интерес на истината за пореден път за миналата година Тойота и Хонда са на първите две места по здравина. Това в Германия. Не че нещо, но като здравина. А продажбите са си продажби.

    Коментиран от #23

  • 19 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Golf GTI":

    Извинявай, ама ако наистина си имал БМВ, а не да си покарал за по 1 завойче на някой приятел колата, няма как да харесваш повече Голф от колкото БМВ. Или БМВ-то е било от абитурентския бал на баба ти.
  • 20 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "wulkan":

    Сега е за втори път. Първият път не важи с голяма сила, защото тогава имаше бедствия в Япония.
  • 21 Shmeker

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Julio":

    Хората, които купуват тойота не търсят атрактивна кола, а кола, с добър лизинг и флийт портфолио. Единствения конкурент на Тойота са VW, FORD, GM и FIAT - наистина имат много модели, марки, возила от мини до танк - все неща важни за една фирма, но те пък нямат качество. Може би и Хюндай се доближава, но имат още ниши за покриване.

    Трябва да се отбележи обаче, че Тойота продава почти всичко под 1 марка - Тойота. Докато VW има доста марки, което е забележително.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Julio

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Shmeker":

    VW има доста марки но за да избегне вътрешно-фирмената конкуренция се принуди да поизравни цените. И изкяри от това - щото увеличи леко цените на Шкодите и Сеат но за сметка на това продава WV и Ауди на доста добри цени към настоящият момент.
    Де факто направиха нещо което не очаквах да направят. Да редуцират цените на скъпите си модели вместо да оскъпят много евтините си. Хода излезна сполучлив към днешна дата. Не съм гледал ценовата листа на новият Пасат но предишният можеше да се вземе на цена под Мазда 6 което до преди 5-6 години беше абсурно. Ауди също държи доста прилични цени спрямо Мерц и БМВ.
  • 23 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-2-3/309
    Господине. Поздравяваме Ви за това, че сте 10-хилядния участник, който се изказва неподготвен в този сайт. Честито. Печелите линк, от който можете да се просветите относно надеждността на новите автомобили. Първата Тойота е на 4-то място, първата Хонда - на 29-то. Благодарим Ви за участието!

    Коментиран от #28

  • 24 Julio

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Shmeker":

    А Тойота малко подцениха пазара в Европа, особенно на служебни автомобили. Не само заради дизела а и от гледна точка на оборудване и джаджи в колите. В новите Лексуси има наистина революционни решения (като например безжично зарядно за телефон - на някъв индукционен принцип май бачка) но това просто отсъства като опция за Тойота (изключвам ЛК ма там цената е сериозна) а с годините установих че когато говорим за големи фирми, при покупка на служебни коли има установени стандарти. Ти примерно можеш по вътрешно-фирмен стандарт да караш кола с марка Тойота и дори и да струва практически повече от Лекс не можеш да караш Лекс а Тойота.
    Между другото точно за такива случаи има Шкоди със екстри на Ауди кажи-речи...
  • 25 Българин

    1 0 Отговор
    Ей това е отношение, благодаря! Ползвах си наградата. Може и да съм сгрешил. Това е култулно отношение към опонента все пак, оценям :) Учете се бре, не се обиждайте наляво надясно.
  • 26 Владислав Димитров

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ярослав станчев":

    Остави го ти сега Дошо на мира, в тоя момент на него му трябва спокойствие и силна храна, че да може да се оправи от шока.... омразният ВАГ е отново 1-ви !
  • 27 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    Мерцедес и БМВ ще ги търсиш в класациите на супер автомобилите!
  • 28 ждяш

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    много хубава страница :) според нея по нашите стандарти , най изгодна спрямо първенеца е MAZDA 2 . и се обосновавам с факта , че до 9-та си година не пада под 10 място , спрямо POLO

    Коментиран от #44

  • 29 BMW

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    май не правиш разлика между количество и качество
  • 30 Japoneze

    1 1 Отговор
    Шир потреба!:-)! 0!
  • 31 Japoneze

    0 1 Отговор
    Хубавите коли започващи с буквата "М" явно не са шир-потреба!
  • 32 comment

    2 0 Отговор
    Всенаровни веселия в Перник!
  • 33 Курти Куртев

    1 0 Отговор
    Не се притеснявайте, колеги! От Тойота скоро ще оправят тази неправда и всичко ще си дойде на мястото.

    Коментиран от #41

  • 34 xXx

    0 1 Отговор
    Браво на VW Group.Продължаваме напред :)
  • 35 пич

    1 0 Отговор
    Не си карал Фолксваген, приятел. :) Горд собственик съм на VW и смея да твърдя, че предпочитам употребявано BMW или MB. ( :
  • 36 ВИП-2

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Autohouse Randm":

    evala za komentara choveche i az mislia che lada e nai dobre otkam kachestvo
  • 37 Златко Кабагьотлийски

    2 1 Отговор
    magareto mina konia
  • 38 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    evala na sofiiskite jeleeznichari
  • 39 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    lada e marka dokazala se prez godinite a vag e totalen klozet

  • 40 Мони НСА

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Autohouse Randm":

    много точен коментар. с 2 думи лада по добриат афтомобил
  • 41 Владислав Димитров

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Курти Куртев":

    Лично аз хич даже не се и притеснявам, боли ме сапа като за ВАГ-ените, така и за Тойота .
  • 42 Японеца

    2 1 Отговор
    Ей,немски щайги четете.Данните са неокончателни!Така ,че споко.Тойота си е Тойота Японският Мерцедес.
  • 43 дони

    0 0 Отговор
    Шкода ясно наистина доста продават в момента. Исках да купя новата Октавия, но ми казаха, че трябвало да изчакам 6 месеца. Познайте дали си купих.
  • 44 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ждяш":

    Не съм сигурен, че си наясно как работи класацията. А може и да си. Тази Мазда 2, която виждаш, е тази, която е била на 9 години през 2013-та. Т.е. 2004-та производство. Т.е. ако искаш да си купиш 9-годишна кола, трябва да я търсиш в класацията за 9-годишни коли в този репорт. Ако искаш да видиш как е надеждността на новите коли, трябва да ги търсиш в раздела 2-3 годишни. По този начин се вижда ясно, че VW са вдигнали много надеждността пред последните години - Поло е 1-во сред 2-3 годишните коли и 88-мо сред 4-5 годишните. ;)

    Коментиран от #46

  • 45 бмв за нищо не става

    0 1 Отговор
    Къде е БМВ в класацията. Май доста назад. Едвам са продали и един милион коли
  • 46 ждяш

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иван":

    според мен работи така - показва процента дефекти в даден автомобил през този период на овехтяване . тоест ако разгледаш внимателно периодите , ще отчетеш постоянството на MAZDA 2 в топ 10 . докато VW POLO се срива след 3-та си година на доста не престижни места . сравнявам двете коли по единствения възможен начин " в един клас са " . не както се прави тук по принцип , кон с магаре .
    П.П. интересно ми е дали VW POLO ще задържи прословутата " надеждността " след около 2-3 години . но за това ще говорим след посочения период . все пак не сме медиуми и врачки .

    Коментиран от #48

  • 47 аз

    0 2 Отговор
    Volkswagen изпревари Toyota-естествено
  • 48 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "ждяш":

    Да, така е. Просто исках да наблегна на факта, че в различните категории по години, обикновено става въпрос за различни модели. Такъв е случая с Полото. В категорията 4-5 години и след това, преобладава стария модел. При новия (2-3 години) надеждността е многократно подобрена. Почти всички немски производители над средния клас работиха много в това направление в последните години.
  • 49 J1515

    0 2 Отговор
    Естествено VW . Вас какви класаций ви вьлнуват?Вие или поточно в бг може да си направите една класация за осакатените и невероятно поддьржани коли.
  • 50 Кобрата

    0 1 Отговор
    Това сега е новина!...Евала, зарадвах се
  • 51 ivan georgiev

    1 1 Отговор
    ЗАПОРОЖЕЦ ЗАДМИНА МАЙБАХ.NI6TO NE KAZVAT ZA 35 GODI6NITE KOLI KOIT SE KARAT V BG.NADEJNI LI SA BEZNADEJDNI LI?
  • 52 fen na toyota

    0 0 Отговор
    ave i toyota si e toyota mani gi tez vw kurnici tam trqbva samo dve koko6ki da snasqt qica ni6to drugo.
  • 53 XXXXXXXXX

    0 0 Отговор
    Volkswagen в Топ 10 на най-калпавите двигатели

    Водещият доставчик на допълнителна гаранция за крайния потребител във Великобритания Warranty Direct направи традиционното си годишно проучване между 50 000 клиенти, за да установи надеждността на двигателите при различните производители на автомобили. Оказва се, че един от най-големите концерни в света Volkswagen влиза в топ 10 на най-ненадежните мотори или всеки 1 от 52 агрегати на немската компания е създавал проблем на потребителя през изтеклата година.
    В топ листата първите 2 места по надеждност се заемат от японските производители Honda и Toyota, а третото място на Mercedes, като разликата между първия и втория е почти двойна. Оказва се, че едва един от 344 двигателя Honda е създал грижа на своите собственици, следвани от 1 от 171 потребителя на Toyota и 1 от всеки 119 собственика на Mercedes. Според специалистите от Warranty Direct моторите са най-разходоемкият ремонт в един автомобил.

    Управляващият директор на Warranty Direct, Дънкан МакКлър Фишър, коментира изследването така: "Ремонтът на двигателя е може би един от най-големите страхове на водача, защото е свързан с много скъпи части и много часове труд. Броят на дефектиралите двигатели може би изглежда малък на фона на проблемите с осите и окачването, но поправките по двигателя почти винаги водят след себе си разходи в хиляди, непокрити от гаранцията на автомобила."

    Още: http://www.warrantydirect.co.uk/press269.html


    Топ 10 на най-здравите двигатели

    Производител Съотношение (%) Брой повреди
    1 Honda 0.29% 1 от 344
    2 Toyota 0.58% 1 от 171
    3 Mercedes-Benz 0.84% 1 от 119
    4 Volvo 0.90% 1 от 111
    5 Ягуар 0,98% 1 от 103
    6 Lexus 0.99% 1 от 101
    7 Fiat 1.17% 1 от 85
    8 Брод 1.25% 1 от 80
    9 Nissan 1.32% 1 от 76
    10 Land Rover 1.38% 1 от 72

    Топ 10 на най-ненадежните двигатели

    Производител Съотношение (%) Брой повреди
    1 MG Rover 7.88% 1 от 13
    2 Audi 3.71% 1 от 27
    3 MINI 2.51% 1 от 40
    4 Saab 2,49% 1 от 40
    5 Vauxhall 2.46% 1 от 41
    6 Peugeot 2.26% 1 от 44
    7 BMW 2.20% 1 от 45
    8 Renault 2.13% 1 от 46
    9 Volkswagen 1.91% 1 от 52
    10 Mitsubishi 1.70% 1 от 59

    Коментиран от #57

  • 54 XXXXXXXXX

    0 0 Отговор
    Хахахахаха на дъното както винаги ВАГ.Хайде коментари да чуем.

    Разпадащите се кочини на ВАГ са окупирали твърдо последните места.
  • 55 Иван

    1 0 Отговор
    Това е поръчкова статия, та кънти. Защо цялата статия е ориентирана само към VW? BMW са по-назад. После - това е британска класация. Броя засегнати марки е жалък, след като разликата между последния в топ 10 отпред-назад и последния в топ 10 отзад-напред е само 0,3%. После - разкажи ми каква е сериозната разлика между 1,38% дефектиращи двигатели и 1,91% ако точно твоя Ленд Роувър дефектира? Статията е потресаващо некоректна!
    Имаш няколко много важни въпроса, на които тя не отговаря:
    1. На колко години са засегнатите автомобили от всяка марка - никъде не пише, че са на еднаква възраст или разбивка по години.
    2. Никъде не е цитиран годишен пробег! Скандално от статистическа гледна точка. Фолксваген е автомобилната марка с най-голям среден пробег в Европа, като разликата с втория е над 20%!
    3. Какво означава надеждност на двигателя - ако от светнала лампа на таблото и прекъсване, ремонтирано с ъпдейт или почистване на АГР-клапа до основен ремонт, се категоризират по един и същ начин?
    Съобрази се с още нещо. 50000 бр. автомобили са крайно малка бройка, предвид неяснотата по горните 3 точки.
    И още нещо - статията е от търговец на допълнителни гаранции?!?!? По какъв начин въобще ти хрумна, че не е манипулирана, за да може да стимулират клиентите на дадена марка, да си направят гаранция при тях???
    Като ще се заяждаш, поне си направи труда да си измислиш някоя твоя простотия, вместо да цитираш платените простотии на други!
    Вземай Клошо, Вип АМГ и други такива лумпени и окупирайте някой друг сайт. Не бъркай свободата на словото със липсата на мозък.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "XXXXXXXXX":

    Ква Хонда ве,пич???Кви класации,кви 5 леа???Я чети тука и пак пиши,че Хонда били голямата работа:Honda ще плати рекордна глоба
    Любимите ти японци лъжат като дърти циганки.Крият над 1700 случая на ПТП с жертви и загинали.И сега ще плащат,като попове.70 000 000 долара глоба им нахака американската пътна агенция.Щото са много надеждни.
  • 58 ауто

    0 0 Отговор
    ярославчо, статия в аутомедия.бг, без автор, без източник на информация.Прочети нещо в чуждите сайтове или в сайта на Националната администрация за безопасност на движението в САЩ и тогава говори.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ама много деца тука бе":

    Четете.Официалния сайт на NHTSA.
    NHTSA

    Коментиран от #61, #65

  • 61 ииииииииииииии

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "ярослав станчев":

    става въпрос за ДВИГАТЕЛИ , не за катастрофи " ПиЧ " спокойно , ще се научите да правите двигатели някой ден .

    Коментиран от #63

  • 62 Не чче се заяждам но

    0 0 Отговор
    Погледнете къде е WAG и престанете да пишете за здравина.
    Топ 10 на най-здравите двигатели
    Производител Съотношение (%) Брой повреди
    1 Honda 0.29% 1 от 344
    2 Toyota 0.58% 1 от 171
    3 Mercedes-Benz 0.84% 1 от 119
    4 Volvo 0.90% 1 от 111
    5 Ягуар 0,98% 1 от 103
    6 Lexus 0.99% 1 от 101
    7 Fiat 1.17% 1 от 85
    8 Брод 1.25% 1 от 80
    9 Nissan 1.32% 1 от 76
    10 Land Rover 1.38% 1 от 72

    Топ 10 на най-ненадежните двигатели
    Производител Съотношение (%) Брой повреди
    1 MG Rover 7.88% 1 от 13
    2 Audi 3.71% 1 от 27
    3 MINI 2.51% 1 от 40
    4 Saab 2,49% 1 от 40
    5 Vauxhall 2.46% 1 от 41
    6 Peugeot 2.26% 1 от 44
    7 BMW 2.20% 1 от 45
    8 Renault 2.13% 1 от 46
    9 Volkswagen 1.91% 1 от 52
    10 Mitsubishi 1.70% 1 от 59
  • 63 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "ииииииииииииии":

    Супер е статистиката.
    Я цъкни ей тук:Honda's Excessive Oil Consumption Problems
    И после тук:
    ]Service Bulletin
    Да прочетеш как "най-безпроблемните" двигатели в класацията харчат маслото повече отколкото аз харча ракията.

    Коментиран от #64, #66, #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Николинка Кучкова

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "ярослав станчев":

    koe e ne e taka be razbirach?
  • 66 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ярослав станчев":

    Ама и това го криха,нали??? Едва като ги заплашиха със съд си признаха и тръгнаха да отзовават 1,5 милиона коли,за да решат проблема.А сега сметни колко двигателя на Хонда имат проблем.

    Коментиран от #67

  • 67 Николинка Кучкова

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "ярослав станчев":

    kozeta na VAG triabva da bade zabranen s zakon
  • 68 Николинка Кучкова

    0 0 Отговор
    VAG ne peiat v hora.
  • 69 ииииииии

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ярослав станчев":

    хубаво е , че си посочил тази статия . и дори с нея ( отнася се до 6 цилиндрови двигатели само в САЩ ) , пак са с най здравите двигатели .

    Коментиран от #70

  • 70 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "ииииииии":

    Е да,прав си,само 1,5 милиона имат проблеми с двигателя.Останалите си имат други проблеми,със спирачките,със скоростните кутии,с въздушните възглавници.Ама не е страшно де.Само дето заради тези скривани дефекти са предизвикани катастрофи и има пострадали.И какво толкова,нали Хонда са с най-здравите мотори.
  • 71 ииииииии

    0 0 Отговор
    не съм запознат за проблема със спирачките , за това ще го пропусна ( просто нямам инфо и не мисля да говоря глупости ) . относно скоростите , това да не е VAG , нещо се бъркаш май . по отношение на въздушните възглавници , не е хубаво да се правиш на ударен и да говориш глупости . проблеми с тях имаха не само HONDA а и други световни производители .
  • 72 RS6

    0 0 Отговор
    За мен лично класацията за най-ненадеждни двигатели в момента е :

    1/.Renault / Nissan / Dacia
    2/.MG Rover
    3/.BMW / Mini
    4/.Ford / Mazda / Volvo / Jaguar
    5/.Opel / Saab
    6/.Fiat / Alfa / Chrysler
    7/.Peugeot / Citroen
    8/.Seat / VW
    9/.Mercedes
    10/.Land Rover
    .........................................................................
    Най - надеждните за мен са :

    1/.Toyota / Lexus
    2/.AUDI
    3/.Honda
    4/.Daihatsu ............. и други няма.