Last news in Fakti

26 Април, 2024 09:38 3 980 6

Mazda показа нов кросоувър

  • mazda-
  • arata-
  • кросоувър

За момента Arata е само концепт

Mazda показа нов кросоувър - 1

По време на изложението в Китай Mazda представи концепта Arata, който трябва да се появи в серийна версия до края на годината. Замислен чрез съвместните усилия на Changan Mazda, партньорство между Changan Automobile и Mazda, Arata въплъщава визия, готова за пускане на пазара съвсем скоро. Очаква се серийният модел да носи името "EZ-60", което вече е запазено в Китай.

Предвижда се Arata да има връзки с Changan Deepal S7. Разминавайки се с EZ-6 седан, който дебютира в Китай с електрическо задвижване и plug-in хибрид, Arata се предвижда да се движи само на ток. Замислен през призмата на дизайнерския език Kodo на Mazda, SUV-ът се отличава с елегантна светлинна визия и светеща решетка, която отчасти е затворена.

При концептуалната Arata огледалата са заменени с камери, като това се допълва от липсата на традиционни дръжки на вратите и отсъствието на задна чистачка. За момента не се споменава нищо за задвижването, но се очаква това да стане ясно до края на годината, когато се появи и серийната версия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електромразец

    10 1 Отговор
    Нов , нов , колко да е нов ?! Поне отвън , всичко е /като обща визия/ сходно с актуалните модели . Малко по различни пластмаси и фарове и толкова . Ясно е , че ще е електрокар .
  • 2 Знайко

    5 0 Отговор
    Много добре!
    Изчистени линии, без излишни хромирани пластмаси, аеродинамика и подбрани цветове.
    Малко ми навява за първия бат-мобил....и кой слиза от него? Много ясно кой-Батман!
    ...или може би Бадман
  • 3 Дфен

    5 1 Отговор
    Значи Мазда показа картинка
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.