Last news in Fakti

13 Март, 2015 10:31 32 265 23

Девет абсурдно практични автомобила

  • автомобили-
  • практичност
Има автомобили, които като ги види човек за първи път, съвсем не очаква да са практични. На други пък, това им личи и от самолет. Сега сме подбрали за вас една интересна колекция от най-абсурдно функционалните возила, много от които могат да заменят всепризнатите по отношение на функционалност, миниванове. Вижте и нашите предложения.
 
 
Honda Element
На първо четене това е един неголям всъдеход, но на практика, ако се свалят задните му седалки, в багажника може да се натовари цял мотоциклет. Интересното в случая е, че задните седалки могат да се сгъват към бордовете на колата. Още нещо практично е, че салонът е покрит с гумена настилка и може да се мие директно с маркуч. Истинска Honda, нали?
 
 
Saab 95 Wagon
Това 4.2-метрово странно комби разполага с три врати и официално в него са налични седем места. Всъщност обаче, креслата са така разположени и обединени по редове, че ако се пренебрегнат мерките за безопасност, в салона на Saab 95 Wagon могат да се съберат и десет души. В онези години само шведите от Saab са можели да си позволят подобен модел.
 
 
McLaren F1
Болшинството от вас помнят модела F1 с неговата максимална скорост и уникални динамични характеристики. Знаете ли обаче, че това е един от най-функционалните суперкари. Багажното му пространство е разделено на две части, а полезният му обем е по-голям от този на тогавашния Ford Fiesta. Това е и най-добрия начин да повозиш 2 приятели с 368 км/ч.
 
Ferrari FF
Ако разполагате с повечко пари, то Ferrari FF е най-добрият компромис - 4х4 предаване, четири места в салона, огромна задна врата и не на последно място V12 двигател с мощност от 660 конски сили. Никой до последно не вярваше, че от Скудерията са способни да извадят подобен модел, но...
 
 
Pontiac Aztek
Повечето от вас познават този автомобил, като един от неизменните участници в класациите за най-грозена кола. От друга страна обаче моделът е изключително практичен благодарение на интегрираната в багажното отделение брезентова тента, която с лекота може да се превърне в палатка.
 
 
Папамобил
Мнозина може би са на мнение, че интегрирането на огромна стъклена клетка в задната част на всъдехода на Mercedes е съвършено безсмислено занятие, но я си представете, че вместо на Папата, този автомобил е ваш и сте хладилен техник, на който ежедневно му се налага да превозва хладилници в изправено положение.
 
 
Mini Moke
Нито една друга машина не обединява практичността и удоволствието от шофирането, както въпросното Mini Moke. Искате да превозите дълги предмети? Готово, демонтирайте задните седалки. Искате да транспортирате високи предмети? Готово, просто свалете мекия таван. Освен това този автомобил може да се използва както в пресечена местност с умерена трудност, така и на асфалт, а и на плажа.
 
 
Peel P50
Виждали ли сте друго моторно превозно средство, което можете да вземете с вас, дори когато отивате до тоалетната? Peel P50 е единственото такова.
 
 
Chevrolet Corvair
Този автомобил, дело на американците от Chevrolet разполага с толкова много модификации, че всеки би открил в него, най-необходимия тип каросерия. Като за начало започваме с версията пикап.
 
Пътнически микробус
 
Седан
 
Кабриолет
 
Спортно купе
 
И разбира се, комби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    4 1 Отговор
    Супер статийка. Браво
  • 2 Хубавенка

    3 0 Отговор
    Добре правите...Обогатявате ни представите за автомобилите..
  • 3 VAG

    3 4 Отговор
    И най-важното - в статията няма за боклуците на ВАГ!!!

    Коментиран от #5, #22

  • 4 Aztek

    4 1 Отговор
    Интересен материал, поздравления!!! Само не съм съгласен, че Pontiac Aztek е грозен.
  • 5 Владислав Димитров

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "VAG":

    Да, и за още много боклуци ги няма в статията, но хайде , от мен да мине , имена няма да споменавам.
  • 6 Razor

    4 0 Отговор
    От мобилето и респективно факти пускат много интересни и нетрадиционни статии, много от които ги няма в останалите бг сайтове. За това ги харесвам. Тази определено спада към тях.
  • 7 ЗЛАТКО КАМОР

    3 1 Отговор
    iaponcite izdishat a RAV 4 e nai kalpovoto proizvedenie na toyota.
  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    Даа, а всички хладилни техници предпочитат ML превърнат в папамобил пред бус! Практично отвсякъде!
  • 9 Rozar

    2 0 Отговор
    До коментар #6 от " Razor":


    Какво мобиле бълнуваш. Този сайт няма нищо общо с мобиле.

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Димитър

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Rozar":

    Преди време всичките авто новини бяха в сайта на мобиле.бг. След това стана, че ако искаш да кликнеш новини се отваряше факти. Сега дори май е премахнат линка в мобиле към факти. Но въпреки това те са една и съща медия: http://rezonmedia.eu/websites
  • 11 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Peel p50 хубава детска играчка. Ако човекът си купи нещо от маркета, ще трябва да го носи в скута си. Не се виждат задни гуми....сигурно е една.
  • 12 Любомир Ковачев

    3 0 Отговор
    такъв тип коли не ми харесват
  • 13 Бай Танас

    0 1 Отговор
    Абе хора забравихте многофункционалната УАЗ-ка 469 с мек таван
  • 14 Фанети Мазакура

    0 0 Отговор
    Последно като ходих на Горубляне на Папамобил-а му бяха поизгнили веждите, иначе го взимах да си возя балите сено.
  • 15 БОКСЕР ТУРбО

    0 1 Отговор
    SUBARU LIBERO е най-практичния автомобил, за който мога да се сетя!
    Евтин (като нов, на старо - скъпичък), здрав, високопроходим 4х4 и вътре можеш да правиш каквото си искаш със седалките + панорамен покрив.
  • 16 Марто

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Rozar":

    като кликнеш в мобиле на бутон новини и ти се отварят автомобилите във факти. това е новинарската страница за коли на мобиле.
  • 17 Благо Ебов

    0 1 Отговор
    Хондичката е много хубава ама ако имаше дизел щеше да е таман.
  • 18 666

    0 1 Отговор
    тозпък дизел иска. като не е продават в европа къв дизел бе нафтаджио? а ако няма крадена или контрабандна нафта на черния пазар, дали нафтаджиите ще сте такива ентусиасти? а ако имахте дете страдащо от асма и живеехте в голям град с пушешти канцерогенници дали щяхте да сте същите фенове на нафтата? колкото до статията според мен е много интересна. харесват ми подобни статии.
  • 19 Никито Иванов

    0 1 Отговор
    много КОРАВО шеви, а !?
  • 20 Хой

    1 2 Отговор
    Pontiac Aztec е много много грозен!
  • 21 Димитър Стоянов

    0 0 Отговор
    За Mclaren-a малко цифрите сте ги обърнали обратно :) 386.. не 368
  • 22 Симо Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "VAG":

    Има си кола за всеки .
  • 23 шеки

    0 0 Отговор
    А трябваше да се отбележи,откъде са крали транспортера!