Last news in Fakti

31 Март, 2015 10:39 19 109 16

Нова услуга от Технотест

  • технотест-
  • винетки-
  • екология-
  • виена

През Виена и околностите само със специална винетка

 

Българската компания Технотест АД обяви, че добавя нова услуга към портфолиото си. Фирмата стартира продажбата на Еко стикери, които от началото на годината са задължителни за преминаването на леки и товарни автомобили през Виена и прилежащите й територии. Новите винетни стикери бяха приети от австрийското правителство като мярка за намаляване на изпусканите от автомобилите вредни емисии над австрийската столица и разположените в близост провинции.
 
Новата мярка засяга всички автомобили, като в това число попадат леките автомобили от категория M1 и техните товарни версии N1. Издаването на Еко стикер за тях е ограничено по закон до територията на Австрия. Собствениците на тежкотоварни автомобили с маса над 3.5 тона ще могат да закупят Еко стикер директно от офиса на ТЕХНОТЕСТ в София.
Стикерите са разделени в общо 6 категории, като всеки от тях позволява преминаването на автомобил със съответната екологична норма - от Евро 1 до Евро 6. Веднъж залепен на челното стъкло, стикерът няма определен срок на валидност. За сметка на това австрийските власти са предвидили постепенно увеличение на минимално позволената екологична категория. Така например, от 01.01.2015 г., когато новото изискване влезе в сила, през Виена и околностите й могат да преминават единствено автомобили със стикер Евро 2 и по-висок.
 
След 01.01.2016 г. в същата зона ще бъде позволено навлизането на моторни превозни средства със стикер Евро 3 и по-висок. Всеки стикер съдържа информация за регистрационния номер на автомобила, закойто е предвиден. Стикерите не могат да бъдат ползвани на повече от едно моторно превозно средство. В случай на нарушение (липсващ Еко стикер на челното стъкло, или наличието на такъв, но с невярна информация), глобата, предвидена от австрийското законодателство е до 2180 евро.
 
Цената на стикера у нас е 109,20 лева с включен ДДС и е еднаква за всички автомобили от категория N без значение от екологичната категория, размера и тонажа на автомобила. За допълнителна информация, касаеща процедурите по издаването на стикерите, както и необходимите за това документи, посетете информационния портал за - Еkozoni.EU или официалния сайт на компанията. Технотест АД е партньор на престижната германска организация TÜV SÜD и единствен дистрибутор нa новите Еко стикери в България. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    4 1 Отговор
    А на влизане в Австрия е 30 евро.Малко сте се поуляли бре!

    Коментиран от #3

  • 2 Пацо

    4 0 Отговор
    Лапачка на двойни цени
  • 3 Петко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оня":

    Това не е стандартната винетка, а нова само за Виена и околностите. Чети малко преди да ръсиш глупости.
  • 4 W222

    0 10 Отговор
    КОГА ЛИ И В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ТАКА ЧЕ САМО КОЛИ СЛЕД 2000 ГОДИНА ДА МОГЪТ ДА ВЛИЗАТ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ А НЕ ДА ДИШАМЕ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ ОТ 15-20 ГОДИШНИ БАРАКИ

    Коментиран от #7

  • 5 Didip

    0 0 Отговор
    Еkozoni.EU ??
  • 6 1234

    4 0 Отговор
    до 222 Каква екология какъв мръсен въздух бе като всичко е на газ до вчера бяхте на магарета днеска започнахте коли от магазина да сънувате
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 копеле

    0 1 Отговор
    На тази полицайка ще и скъсам цвайтера
  • 9 ььь

    1 0 Отговор
    Ако и тука доходите станат като австрийските мисля, че никой няма да кара кола на 20г.. Само тогава ще стигнем ЕКО стандартите, иначе е неприложимо.
  • 10 ПорЦелан

    0 0 Отговор
    Каква газ бе? 'Секи си купува нафтова печка, изкоробва ЕГР клапан, катализатор и пр. щото му спъвали магаретата и колата не била респонсиф. Да си е купил кола на бензин, като иска да се прави на състезател и да си я кара на бензин!
  • 11 тони

    0 2 Отговор
    Ще получавате австрийски заплати, когато почнете да работите като австрийци.

    Коментиран от #14

  • 12 Plamen Golemanov

    1 0 Отговор
    taksata e 25eu do 109 lv e povecko.
  • 13 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    За евро 5 сигурно е платено щом не е илюстриран на табелата :D
  • 14 Дядо Поп

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "тони":

    В БГ ако ще да работиш не като австрийци а като
    трима австрийци се тая,парите у нас не са
    пропорционални на работата ,а на връзките
    и куп други фактори,е понякога и на работата.
    Тия монополисти от Технотест са за разтуряне,
    не знам,кой ги крепи,тъпотията там е върховна,
    искат ти сертификати за какво ли не,някой би казал
    правилно,да ама не,един болт със сертификат ако го
    презатегнеш е все едно си сложил тел,така е с всички
    части.Това е организация с излишно големи правомощия
    и трябва да бъде разтурена,свобода му трябва на народа
    и отговорност за пакостите.
  • 15 Европеец

    0 1 Отговор
    Ами именно за това сме на наш'то дередже - защото все някой лош човек ви иска "сертификати за какво ли не", вместо да си ви остави на мира да си карате жигата пълна с дърва! А после като ти откажат спирачките и се надъниш в някой американски таралясник защото "си се зачудил на тоя 'що му мига единия стоп" пак някой друг ще ти е виновен за простотията, нали?
  • 16 Гошо от почивка

    1 0 Отговор
    Проверих и верно е 30 евра на място вавстрия тая щуротия ама за да ти го доставят до бг е още 20€ демек глупости пишете пак пълни като не знаете немски да се усведомите