Last news in Fakti

17 Април, 2015 11:55 7 651 39

Ново 7-местно всъдеходно комби от Subaru

  • subaru-
  • exiga-
  • crossover 7
Японците от Subaru представиха интересен седемместен всъдеходен вариант на универсала Exiga. Иновацията получава името Crossover 7 и на практика се явява серийна версия на сходната концепция, дебютирала на салона в Токио преди две години.
Новото всъдеходно комби разполага със защитен пластмасов обвес на броните, с черни арки на калниците и с по-масивни прагове. Клиренсът също е леко повишен. Що се отнася до салона там най-важната особеност е наличието на седем места.
Третият ред седалки, както и вторият всъщност, могат да се сгъват в пода, като го правят абсолютно равен. Така се получава огромно и много практично багажно пространство. Облегалките на предните седалки пък могат да се свалят напълно, образувайки своеобразна спалня.
Седемместното всъдеходно Subaru се задвижва от 2.5-литров бензинов опозитен двигател, който разполага с мощност от 173 конски сили. Максималният въртящ момент на този агрегат е 235 Нм, като той се предава през вариатор и на четирите колела.
По данни на производителя, средният разход на гориво (градско/извънградско) на новия Crossover 7 е 7.6 литра на 100 километра пробег. Продажбите стартират през месец май, но на този етап само на пазара в Япония. Базовата цена е 21 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mr. Swaggerson

    4 2 Отговор
    Нека плюенето започне сега!
  • 2 King

    5 2 Отговор
    А бе, аз да се кача в едно такова, пък вие си плюйте, баш ме брига.
  • 3 незнайко

    1 2 Отговор
    Става идеално такси за по дълги разстояния. Само дето снимката на колата е с десен волан. Интериора е добър и семпъл.
  • 4 ярослав станчев

    3 0 Отговор
    Добро е.Ама като нямам 40 бона само на картинка ще го гледам.Е,сигурно ще дойде в Горубляне след 15 години,но до тогава....чакане му е майката.
  • 5 Prius

    4 1 Отговор
    Сигурно за Европа ще предложат и хибридна версия с оборудване от Lexus. Икономичен , надежден , с брилянтно 4х4. Това си заслужава!

    Коментиран от #7

  • 6 Кобрата

    1 0 Отговор
    Добре изглежда!
  • 7 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Prius":

    Субару не са това което бяха!
    Само не знам кое му е икономичното 7,5l/100km за двигател 173 к.с. и то от 2,5 литров двигател. Все пай сме 2015г. и дори моя дърт дръгел е по-мощен и гори толкова при същата кубатура, но не струва 50 бона!

    Коментиран от #8

  • 8 stenly

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    А твоят "дръгел" с каква система на задвижване на 4-те колела е, колко е тежък и тн. въпроси които явно не се отчитат.

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "stenly":

    Моя дръгел е с раздатка и е 1550 кг. Други въпроси?

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    5 0 Отговор
    пфф..карам легаси с 2.5 двигател и е умрял кон, па си представям на тоя параход доколко ще му стигат
  • 11 Име:

    2 1 Отговор
    Exiga изглежда доста по-добре, жалко че не се предлага levorg в Европа...

    Коментиран от #15

  • 12 stenly

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Е какъв е "дръгелът" ти де, защо не ни кажеш? Единственото което е възможно да е това е Витара но съвсем не мисля че е възможно да ти харчи 7.5л/100км.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "stenly":

    Витара е джип, а това тук е комби!
    Няма какво да казвам какъв ми е дръгела, защото тук само с БМВ-тата се хвалят :))) Иначе от 10-на години има една дузина марки с двигатели 2,5 над 200 к.с. които горят средно между 7-9/100км, а са около 10-на хил. лева, не 50.
  • 14 миседниш накура

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "stenly":

    може може-гори му 7.5 литра на 100 км ама масло :)
  • 15 миседниш накура

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Име:":

    леворг е страхотен
  • 16 атб

    3 3 Отговор
    Мислиш ли, че някой ти вярва бе хейтър, влязал тук да се прави на интересен. Колите за които говориш, че харчели толкова не са 4х4 и харчат толкова, но само на книга. Като излезеш на пътя и разхода става съвсем друг обикновено 2-3 литра отгоре, а при някой и повече. Прочети статията за това кой най-много лъже в разхода на гориво от автопроизводителите и ела пак да си говорим!

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "атб":

    Доста плиткоумно - Субару не лъже за разхода си, а другите лъжат?! Кой е хейтър си пролича с тъпнята, която написа.
    Същия си като оня по-долу, който е написал, че колата ми горяла 7/100 масло!
    Ей ти малко примери за 13-14 годишни автомобили 4х4, които са с около 2,5 двигатели и горят под 10 средно, а за динамика няма какво да говорим сравнение с това Субару:
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9991
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=167
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9559
    Да не говорим, че струват под 10 000 лева!!!

    Коментиран от #18

  • 18 миседниш накура

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    явно никога си нямал субару за да знаеш за разхода,колко и как върви и не вярвай на тези от ауто дата че там може да пише всичко но нреалното е съвсем друго....и между другото колата ти гори 7,5/100 масло а не 7/100 :)
  • 19 Гост

    3 2 Отговор
    Я се скрий с това Субару - не караш Ролс.
    комплексар, само като ти прочета ника и ми става ясно колко ти е акъла и колко масло гориш ти!!!

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Mitko

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Всъщност май си мисля, че комплексара май си ти. Хвалиш се, че караш "нещо" с "раздатка", ама не казваш какво? Даваш ли си сметка, че тези "примери", които даде със смешния Х-драйв на е46 и напречните (разположени двигатели) 4х4 чекии на "Ягуар" (форд) и Волво нямат НИЩО общо със симетричното на Субару? Между другото само Субару и АУДИ правят прекрасни 4х4 за коли, другите са някакви извращения ;)

    Коментиран от #22, #23

  • 21 миседниш накура

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    ето че Митко ти го доказа кой е комплексара,а и от къде си сигурен че не съм карал и ролс? карай си раздатката и не се навирай където не ти е работа щото ника ми е точно за такива хаплювци като теб дето за половин литър масло направиха проблем-хахахаха
  • 22 миседниш накура

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Mitko":

    браво Митко
  • 23 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Mitko":

    Типично фенско заболяване - вадиш от 10 кладенеца вода и изопачаваш фактите. Драги ми комплексирани фанатици /единия даже сънува, че кара Ролс/, аз поне не робувам на марки. Субару не е никак лош автомобил, но опитите да му предадете някакви митологично-фантастични свойства, граничат с абсурда. Имал съм за малко "Легаси" и освен, че гние яко, интериора е супер евтин.
    4х4 на БМВ си е прилична, а на Ягуар не е на Форд, а на Роувър. Или и Роувър не могат да правят истински джипове, а?
    Хайде лекувайте се и повече не тормозете клавиатурите си!!!

    Коментиран от #24, #25, #27

  • 24 stenly

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Добре де, всичко ти разбрахме ама найстина ще ни кажеш ли какво е твоето возило с "раздатка", което ти харчи 7,5 бензин на 100км и тежи над 1500кг? Стана вече трети ден те чакам да ни полееш с твоята мъдрост и най-накрая да видиме това чудо на техниката но уви...
  • 25 миседниш накура

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    пределно си ясен колко разбираш от коли щом е решаваш за една кола интериора ѝ дали е скъп или евтин.дано правиш поне разлика от "нова кола" и кола "ноф фнос" та как е раздатката днес :)
  • 26 GB UK

    3 2 Отговор
    До колегата който споменава че: "Роувър. Или и Роувър не могат да правят истински джипове, а?", точно така НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ, затова всичките им марки банкрутираха и бяха претопени. Аз живея в Англия и за известно време работих в завода на Jaguar-Rover в Birmingham, добре че завода се ръководи от железни немски менаджери(BMW), които правят месечни проверки за употреба на наркотици и алкохол, след всяка проверка 20-30% от работниците изчезват(уволнени). Когато започнах работа в завода, питах един от началниците дали Landrover са добри, отговора беше:" Ако Landrover беше като Landcruiser , около 100 Landrover сервиза и 3 завода за резервни части нямаше да съществуват"
  • 27 Mitko

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    НАЙ-ПИКЛИВИТЕ "4х4" са Х-драйв и 4матик, които по начин на изработка са приблизително еднакви, БМВ никога не са имали, нямат, сигурно няма и да имат добро 4х4, Мерцедес имат само едно ПРЕКРАСНО 4х4 - това на G-class, от което и да е поколение.
    Субару било евтино от вътре, с тази разлика, че което и да е Субару надживява което и да е БМВ ;) Та ти дори не знаеш какъв им е принципа на задвижване на Субару и АУДИ
    А "великата" мисъл, че Ягуар е на Роувър е достатъчна, за да знам, че раздатката ти в главата не работи :)

    Коментиран от #28

  • 28 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Mitko":

    Отново постът ти прелива от конкретни факти и препратки към най-различни сайтове, които да потвърдят аргументите ти :))) А, вярно, че ти пък не вярваше на никой сайт, защото всички производители лъжат, с изключение на Субару. Има световна конспирация срещу тях, понеже не могат да се преборят по друг начин с тази "велика" марка :)))))))))
    Обаче ме уби с това, че коли за 100 000 евро имат пикливо 4х4 сравнение със Субару за 20 000 евро. Наистина не си добре за да вярваш и да пишеш подобни простотии, още повече, че със сигурност никога не си се качвал на "пикливо" BMW 530 GT xDrive или на още "по-пикливото" Mercedes S 600 4matic /не споменаваме X5 или ML/.
    Едва ли е нужно да се споменава, че тези автомобили имат толкова електронни системи, че Субару само може да си мечтае за тях. Но какво ли да ти обяснявам, като си едно жалко и комплексирано човече - все едно да кажеш, че Лада Нива е по-добра от G класата!
    Аз поне имам нещо в главата, а ти би ли ми казал на кой е раздатката на Ягуар - да не е на баба ти?
    Моя съвет е да отидеш при Субару-то си и да правиш с нея страстна любов, защото тя е най, ултра, мега, хипер, супер...:))))))))))))
    А някой ден като си купиш G класа, може да си спретнете и една тройка :))))))))))))))))))))))

    Коментиран от #29, #30, #33

  • 29 Mitko

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Трябва да използвам сайтове като топ гиър и аутобилд ли? Тях ли смяташ за меродавни? Всички производители лъжат! И никой не говори за световна конспирация, освен ти. Знаеш ли какви са фактите - в САЩ Субару е една от най-продаваните, дори да не кажа най-продавания 4х4 автомобил, там дори и ауди му отстъпва, не питай кой ми е казал или къде съм чел - видял съм го, бил съм в Щатите. В Аляска защо мислиш, че карат предимно Субару и след това Ауди? А не "супер-мега яките" за 100 иляди ойро 4матик и Йекс-драйв? Между другото 530GT X-drive ли е "най-якото" БМВ 4х4 на което задължително трябва да съм се качвал? Или Мерцедес S600 4matic, който дори не съществува като модел? Също така милионните електронни системи никога няма да ти помогнат така както LSD преден диф, електронен среден диф и торсен заден диф (във WRX STi) , демек 3 заключващи се диференциала, на практика до като не опреш по корем няма да закъсаш, а на асфалта си като залепен ;) Или про-активното AWD в Легаси/Аутбек с автоматична кутия, което го получаваш без доплащане в тях и е в пъти по-добро от това на БМВ което си плащаш с 1/3-та от колата отгоре и не получаваш почти нищо?
    И как реши, че съм комплексиран? Та аз съм фен на Мерцедес и Порше... ;) Просто съм реалист ;)

    Коментиран от #31

  • 30 Mitko

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    http://www.awdwiki.com/en/home/
    Чети сайт ако искаш, но ако и можеш на английски, че се съмнявам в познанието на английски в хора дето си мислят, че има S600 4matic (ес шестстотин 4матик) :)
  • 31 миседниш накура

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Mitko":

    Митко,не се ядосвай и не обяснявай на закостенял мозък-той дори не е чувал за тези диференциали,а камоли да е карал кола с такива...една лада нива ще направи смешни извън пътя Х-драйв и 4 матика,да не говорим за в снега...нищо че е с евтин интериор
  • 32 експерт

    1 2 Отговор
    на ред са 9-местните шибарота
  • 33 stenly

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Приятелю, я се замисли върху това което си написал-"Аз поне имам нещо в главата, а ти би ли ми казал на кой е раздатката на Ягуар - да не е на баба ти?"-според теб Ягуар с раздатка ли е или с виско муфа без нито един LSD диференциал? Ако найстина имаш нещичко в главицата то тогава ще можеш да направиш разлика между двете, жив и здрав.

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "stenly":

    Всички собственици на Субару ли сте толкова нагли и глупави? Поне да си беше направил труда да провериш, че има Ягуари и с раздатка и с вискомуфа. Ето ти, чети, гледай и се образовай: http://www.jaguarforums.com/forum/x-type-x400-14/transfer-case-oil-change-write-up-now-hosted-3717/page3/
    Не се излагай повече като пишеш кой какво има в главата, защото ще заприличаш на онези 2-мата по-долу.

    Коментиран от #35, #36

  • 35 stenly

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    ОК, няма да влизам в спорове относно това кой и защо е нагъл и глупав, приемам критиката ти от статията НО прочети я внимателно и ТИ и съм убеден че ще получиш още доста отговори. Моля те кажи ни накрая какъв е твоят автомобил, който е с раздатка, има мотор 2.5 и харчи 7.5л/100км бензин?-очаквам отговорът ти от няколко дни и все още НИЩО. Не го приемай като заяждане но като говориш нещо заставай с точен пример зад думите си, ти си на ход. Лек и спорен ден.
  • 36 миседниш накура

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    ония двамата по-долу ти се смеем на разсъжденият и съм спрял да ти обръщам внимание,но поне кажи на човека какъв е този звяр дето гори 7,5 бензин и има раздатка с 2,5 мотор

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "миседниш накура":

    Вероятно аутбек, :D
    Outback-a по-новия модел гори 7 извънградско, 2,5 е и има бавни скорости и е около 1500кг....
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16146
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16148
  • 38 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "миседниш накура":

    Вероятно аутбек, :D
    Outback-a по-новия модел гори 7 извънградско, 2,5 е и има бавни скорости и е около 1500кг....
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16146
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=16148

    Коментиран от #39

  • 39 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Име:":

    а дано,ама надали-като го гледам как плюе срещу Субару...абе да е жив и здрав