Last news in Fakti

22 Юни, 2015 09:37 17 943 10

Забраниха рекордите на "Нюрбургринг"

  • нюрбургринг-
  • рекорди-
  • забрана

Администрацията на пистата "Нюрбургринг" въведе скоростни ограничения на няколко от участъците на пистата. Освен това на "Северната дъга" вече е забранено да се правят т.нар. рекордни обиколки, тоест обиколки за минимално време. Забраната се отнася както за частни лица, така и за автомобилните производители.

Наложените мерки са следствие от катастрофа през месец март, причинена от пилота Ян Марденборо с Nissan GT-R Nismo. В резултат от колизията загина един зрител. Така първоначално беше въведено ограничение на скоростта на участъка "Флюгплатц", а по-късно и на "Тиргартен", където ограничението беше намалено от 300 км/ч на 200 км/ч.

Много от компаниите недоволстват от наложените скоростни ограничения, като разбираемо една от тях е Koenigsegg. След като именно шведският производител на суперкари започна да разглежда възможността за смяна на трасето с белгийската "Спа", от ръководството на "Нюрбургринг" намекнаха, че най-вероятно до края на годината скоростните ограничения на "Зеления ад" отново ще бъдат премахнати.

Постигнатото време за една обиколка на "Нюрбургринг се смята за един от най-значимите показатели за спортно ориентираните модели и съревнованието там е голямо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Skier

    1 0 Отговор
    Еееееееееееее, излагат се тези. Там бяха най-яките обиколки и рекорди, а сега кво, ограничения ми налагат.
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    И така рекорда на Civic Type-R остава завинаги :)
    Супер!
  • 3 mediator37

    0 1 Отговор
    И в Германия надделява българския манталитет - след всяко ПТП променят Закона за движение по пътищата.
  • 4 Истината

    0 0 Отговор
    Идиоти! И какво решават така? Ми махнете зрителите или ги дръпнете назад, нали те са пострадалите? Това е като в Перник, където изрязаха 2 бразди в асфалта, за да намалят скоростта, понеже една пияна свиня блъсна и уби човек.
  • 5 ярослав станчев

    4 0 Отговор
    "от ръководството на "Нюрбургринг" намекнаха, че най-вероятно до края на годината скоростните ограничения на "Зеления ад" отново ще бъдат премахнати."
    Да бяхте прочели до края преди да оплюете решението.Явно ще оправят неравностите по тези участъци и отново ще разрешат високите скорости.Точно на такава бабуна подскочи ГТР-а,прелетя 100 метра и се вряза в публиката.Ако бяхте гледали 24 часа на Нюрбургринг щяхте да видите как в някои участъци колите буквално прелитат над асфалта.Навсякъде е така.На Сарт,където се провежда Ле Ман,защо мислите направиха два шикана на правата Мулсан???Защото преди години така излитаха Порше 911 ГТ2 и Мерцедес ЛМП.
  • 6 ярослав станчев

    2 0 Отговор

    Това е само една снимка на един от тези участъци,през който колите летяха ниско.Ако се поразровите из нетя ще видите стотици други.
  • 7 Кольо от 4тия етаж

    1 0 Отговор
    За какво да четат момчетата, като е по-лесно да се пусне половинчата информация. По този начин ние няма да знаем (ако се информираме от факти.бг), че забраната е с цел ремонти, а ще смятаме съвсем друго!

    Откровена дезинформация!

    Коментиран от #8

  • 8 Skier

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кольо от 4тия етаж":

    Много си ограничен, тъй да знаеш. Ми като не ти харесват новините тук, ми не ги чети, елементарно е. За мен най-добрите автомобилни новини са именно тези на mobile и респективно fakti.

    Коментиран от #9

  • 9 NO DMG

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Skier":

    Не знам кой е ограничения, щом смяташ новините на fakti за най-добри. хахахаха

    Коментиран от #10

  • 10 Караиванов

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "NO DMG":

    Автомобилните определено са най-добри.