Last news in Fakti

30 Юни, 2015 10:41 19 444 21

Появи се уникално Bugatti с 4 врати

  • bugatti-
  • eb112
Любители на автомобилните екзотики успяха да уловят в обективите си един прелюбопитен автомобил, който без каквито и да било притеснения се движи по улиците на Монако. Става дума за марката Bugatti и по-конкретно за модел, който на практика е само концепция и съществува в един-единствен екземпляр.
 
Това возило е обозначено с индекс EB112 и беше демонстрирано пред публика като прототип на автомобилното изложение в Женева през далечната вече 1993 година. За съжаление, или пък за щастие серийна версия на Bugatti-то с четири врати така и не се появи, но въпросната единична бройка е продадена на неизвестен колекционер.
Той, както се вижда и от снимките, не държи колата в гараж, а си я кара почти ежедневно. Въпреки, че тази кола се е появила на бял свят преди повече от 20 години, техническата и база все още изглежда свръхмодерна. Купето на Bugatti EB112 е изработено от алуминий, а шасито - от леки, но изключително здрави карбонови сплави.
 
Уникалното Bugatti EB112 е оборудвано с V-образен дванайсетцилиндров двигател. Агрегатът е с работен обем от шест литра, а мощността му е 455 к.с. За максималния въртящ момент няма точни данни, но се знае, че той се предава и на четирите колела на автомобила.

 

Подробни технически характеристики за Bugatti EB 112 , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 refly

    2 1 Отговор
    Грозно е, но наистина е уникално. Специален тарикат ще е този, който я кара. :)
  • 2 Захари

    1 0 Отговор
    защо Bugatti правят толкова грозни коли ? инженера им пиян ли ги мъдри моделите кривоглед ли е :/

    Коментиран от #6

  • 3 Цецо

    1 0 Отговор
    Отзад прилича на крайслер кросфайър и малко на панамера, отпред на нищо не прилича :D
  • 4 Станчо

    0 0 Отговор
    Това Бугати е концепция и дизайна е дело на Giorgetto Giugiaro от ИталДизайн... За 1993г. си е супер!
  • 5 joro

    1 0 Отговор
    То в днешно време да караш грозна кола е модерно бе!
  • 6 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Захари ":

    Кое и е грозно на колата? Аеродинамичната конструкция ли, или алуминиевото купе? Гледайте по напред от краката си. Не пишете глупости.
  • 7 111

    1 0 Отговор
    Отзад прилича на грозна "Панамера" със стъкло на "Шевролет" от 65г.
  • 8 vip

    1 0 Отговор
    решетката прилича на хромирана тоалетна чиния
  • 9 Алфата

    1 0 Отговор
    Грозно, ама много! Хибрид м/у алфа 166(преди фейса), Панамера и с привкус на следвоенна Победа! А решетката е като ваденка. Явно на мода ще е грозното в близко бъдеще.

    Коментиран от #10

  • 10 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алфата":

    Какво бъдеще те гони, преди 22 години е излезнала тази кола. Някои хора лаят без да могат да четат даже.
  • 11 История

    0 0 Отговор
    Статия от 2001 година за същата кола.

    http://fakti.bg/avto/702-zavryshtane-kym-italianskata-era
  • 12 Мразя идиоти като вас

    0 0 Отговор
    Само българите които нямат лев във джоба могат да плюят това което никога няма да имат.За това цял живот ще сте завистници и децата ви и внуците ви и всички!Никой не зачита мнението ви ! Мислите ли,че на някой от Бугатти му пука за мнение на човек който кара кола 1993 г. и плюе всичко което не може да има ? Или пък,че ще засегнете някой от завода на Порше и отдела-Панамера ? Няма да се оправите !!!
  • 13 PlimP

    0 1 Отговор
    пичове, на фона гоУф 3 през 93-та, си е абсолютна хубавица и сега е, изчистени линии в ретро стил
  • 14

    0 1 Отговор
  • 15 Дудук

    0 0 Отговор
    E това си е майката на Вейрона, особено в предницата. Явно дизайнът на Вейрона произлиза от началото на 90-те.
  • 16 ASD

    0 0 Отговор
    Вие нормални ли сте бе ? От какви алфи какви панамери е взимано тая кола е с по 10, 15, 20 години преди тях... Точно обратното трябва да е... 93 година как искате да изглежда ?

    Коментиран от #17

  • 17 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ASD":

    И на мен това ми направи впечатление, сравняват с какво ли не, а не се сещат че тази кола е десетилетие пред тези, с които я сравняват. И за 93-та какво очаквате да видите? Сравнете я с колите които са били тогава. Преди 22 години тази кола е изглеждала много по-различно от колкото сега я възприемаме. И ако наистина дизайна е дело на Джуджаро, както каза колегата по-долу, е напълно разбираемо че изглежда така. От ИталДизайн имат навика да правят странни неща.
  • 18 hideid

    0 0 Отговор
    колега 166 е копие на тази ако не се лъжа 166 е от 1998г. а пък панемерата пак ако не се лъжа почва 2009г.Сега кой на кой прилича?
  • 19 vagina fan

    0 0 Отговор
    все пак това возило е плод на FW Group - на какво искате да прилича?!
    Една от многото недомислици на фирма с пари, дет си мисли че е най-великата и диктува модата в автомобилостроенето. Поредното, нито първото, нито последното гомно с барут на групата...Поздрави навсички, дето робуват на марката и на всички хейтъри:)

    Коментиран от #20

  • 20 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "vagina fan":

    Тук си личи кой е хейтъра. Може би не е случайно че точно тази група е Н1 и има толкова пари че да си позволи каквото иска без да й дреме ти какво мислиш. А и както стана ясно дизайна е италиански
  • 21 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    чувал съм за тоя модел.