Last news in Fakti

29 Юли, 2015 09:00 3 275 15

VW Group пребори Toyota по продажби за първата половина на годината

  • vw group-
  • toyota-
  • sales-
  • продажби
Германският производител на автомобили Volkswagen Group имаше средносрочната цел до 2018 да се превърне в световния номер едно по продажби. В случая те изпревариха насрочената дата с три години и за първата половина на 2015 са вече на върха минавайки японците от Toyota. За шестте изминали месеца до края на юни VW са успели да продадат цели 5,04 милиона автомобила, докато главния им конкурент е успял да достигнат приблизително 5,02 милиона.
 
Въпреки това и двата топ производителя имат лек спад в общите продажби, като при Toyota те са намалели с 1.5%, докато при VW спада е с 0.5%. Това се дължи в частност и на срива на китайския пазар, но там картинката изглежда странно противоположна със спад при VW от 3.9%, а при Toyota повишение с цели 42%. Естествено европейският пазар е частицата, която бута напред VW, където те бележат най-големия си растеж от няколко години насам. Целта за най-голям обем продажби при германците обаче има и своите негативи, като понижението на реалната печалба в много аспекти.
 
Toyota успя да задържи титлата няколко години след, като я взе от GM през 2009-та година и тази малка победа на VW не значи, че японците ще се дадат без бой. Тази тема естествено ще бъде много дискутирана за в бъдеще и новините около нея тепърва ще извират.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    3 1 Отговор
    VAG си е VAG, те ако не бяха хубави нямаше да са на 1-во място по продажби на коли в света. Евала на германците!

    Коментиран от #2

  • 2 бмв и голфа

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Аха,те Тойота като бяха дълги години първи,бяха кенефи и кви'ли не,ама сега ваг като са първи,ако не били хубави нямали да са на първо място.100години да си останат на първо място,не могат да бият по-качество другите производители.
  • 3 kiskinoff

    2 3 Отговор
    щото са кенефи. Само тойота !!!!
  • 4 VAG

    0 2 Отговор
    VAG forever, toyotka sh.t!!!!!!!
  • 5 ойой

    0 2 Отговор
    Дойчланд пауър, Дойчланд юбер алес, ФАУ ВЕ, ФАУ-1, ФАУ-2!
  • 6 Rafa

    2 1 Отговор
    винаги ще избера немското пред япоснкото!

    Коментиран от #11

  • 7 Фауве

    0 1 Отговор
    VW и миналата година така се радваха, но накрая плакаха. В северна америка са изключително зле. В китай се котират, тъй като китайците бойкотират всичко японско. Имат лоши спомени от войната.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фауве":

    а при Toyota повишение с цели 42%
    Ко речи?
  • 9 BENZ

    1 1 Отговор
    Purvi po prodajbi v stranite ot tretiq svqt , biv6ite soc republiki , v afrika sa turseni glvano za prevozvane na rabotna ruka i v Bulgariq za6toto sa nai evtinata nemska boza . Za6to ne poglednem kakvo kupuvat v Shveicariq ili Franciq . Samo 6te kaja 4e ne e nito edin ot proizvoditelite na nemskite "premium" marki .
  • 10

    1 1 Отговор
    В немската статистика за надеждност VW, са някъде в средата на таблицата, кои са на първите места всеки които се интересува знае....
  • 11 бмв и голфа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Rafa":

    Ми чудесно,че ще избереш немско,а не японско.Аз пък карам само японски коли от доста време вече,немските ги видях......В по-другият живот,ще си купя пак немска.На теб успех!
  • 12 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фауве":

    И руснаците имат още по-лоши спомени от войната, но купуват немско. Трябва да видим евреите бойкотират ли немските стоки, не се бях сещал.

    Коментиран от #14

  • 13 копеле

    0 0 Отговор
    http://formula1.sportal.bg/news.php?id=19563
  • 14 ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "mediator37 ":

    Това са фактите. Като не вярваш, иди питай някой китаец. А руснаците по морето идват предимно с японски Автомобили. Явно не вярват, че с немската щайга ще стигнат без ремонти.

    Коментиран от #15

  • 15 копеле

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ддд":

    Да не чувам за немски щайги че всички с тях се съобразяват, айде стига сега, познаваме всякакви барутници. И момента е да се похваля че вчера се возих на най новата S класа W222 и простоооо хораааа не мога да ви го опиша, повярвайте, едно от най приятните неща в живота ми а аз имам доста.