Last news in Fakti

2 Септември, 2015 07:15 3 595 2

Ясно е името на бъдещото Lamborghini

  • lamborghini-
  • нов модел
Моделът, за който се говори от няколко месеца и се очакваше да бъде представен на Пебъл Бийч няма да се казва HyperVeloce. Според френската медия TF1 моделът ще носи името Centenario, като това ще бъде посветено на сто годишнината от раждането на Феручио Ламборгини през 1916 година.

Последният подобен модел на компанията  - наистина бруталното Veneno.

Инициалите, които ще съпътстват модела са LP770-4, това значи, че той ще разполага с не по-малко от 770 конски сили идващи от 6.5 литровия V12 двигател и задвижване на четирите колела. Тези цифри предполагат и по-добро ускорение от 0 до 100 и по-висока максимална скорост от Aventador SV, който в момента седи най-високо в йерархията.
 
Колата е почти сигурно, че ще бъде произведена в ограничено количество от само 20 броя, като очакваната цена е 1.15 милиона долара. Това звучи много, но не и на фона на цената на Aventador SV, която е около 500 хиляди долара. Премиерата на автомобила се очаква да бъде през следващия март на автосалона в Женева.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Език мой

    0 0 Отговор
    Редно е когато пишеш и да си грамотен - иначе е смешно.
    "Цифрите, които ще съпътстват ... 770 конски сили ..."
    Цифрите са от 0 до 9
  • 2 Дошо

    0 0 Отговор
    Ламборгини Бикарник предлагам аз.